Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Abdullah

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - Abdullah

juanda surabaya airport

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Abdullah, 05/03/2023 (hari 1) saya abdul somad berlaku sebagai supir memulakan Pakej Percutian Surabaya, Bromo Malang 4 hari 3 malam (surabaya tour package 4d3n) memgambil tuan abdullah & family di juanda surabaya airport.

Masa itu tuan abdulah tiba di surabaya airport pukul 05:19pm, kemudian bergerak ke hotel taman nasional Bromo tengger Semeru. Sebalum check in hotel kami bersma tuan abdullah makan di restaurant kawasan Surabaya, kemudian bergerak ke hotel, check in dan rehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Surabaya Bromo, esok hari

Travel Pakej Percutian Surabaya 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - Abdullah

penanjakan gunung bromo

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Abdullah,di hari ke 2,  06/03/2023 kami memulakan trip travel gunung Bromo tepat pukul 02:30am, memgambil tuan abdulah & family guna jeep Bromo dan berherak menuju puncak gunung penanjakan gunung Bromo yang merupakan tempat terbaik melihat Bromo Sunrise.

Kami crew dari pada travel ejen agentsurabayatravel.com sangat sangat bersyukur, sebab meskipun musim hujan, kawasan taman nasional gunung Bromo tengger Semeru sangat cerah, sehingga pak abdulah & family puas hati semasa Lawat gunung Bromo.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - Abdullah

semasa naik kawah gunung bromo

Masa itu sunrise di punacak gunung penanjakan Bromo muncul tepat pukul 05:10am. Selepas melihat sunrise dari puncak gunung Bromo, balik jeep Bromo untuk meneruskan trip pelancongan ke destinasi kemudian, iaitu Kawah Bromo.

06:30 kami sudah tiba di tempat parkir jeep dekat kawah Bromo, kemudian kami menghantar pak abdullah & family menuju kawah gunung Bromo guna perkhidmatan kuda dalam masa perjalanan 15 minit. Kemudian kami memandu naik 250 anak tangga hingga sampai di puncak kawah gunung Bromo, Surabaya.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - Abdullah

padang savana gunung bromo

Lepas melihat fenomena alam kawah gunung Bromo, balik ke tempat parkir jeep dekat laut pasir. Selepas itu trip diteruskan ke tempat pelancongan yang sangat popular dan menarik dikawasan taman nasional gunung Bromo tengger Semeru, iaitu padang savana dan bukit teletubbies.

Padang savana & Bukit teletubbies dikawasan taman nasional Bromo tengger Semeru ini sentiasa dilawati selepas melihat kawah gunung Bromo dan selalunya dilawati oleh pelancong yang datang ke Surabaya, sebab tempat ini merupakan tempat yang sangat menarik dikawasan Surabaya.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - Abdullah

pasir berbisik gunung bromo

Selepas melawati Padang savana sekali Bukit teletubbies Bromo, balik jeep semula, kemudian program tour diteruskan ke tempat pelancongan terakhir dalam program Pakej Percutian Gunung Bromo, iaitu pasir berbisik Bromo yang merupakan hamparan pasir yang sangat menarik.

Ramai client travel ejen kami tanya, kenapa pasir di Bromo ini disebut pasir berbisik,?? Nama pasir berbisik bermula dari salah satu film berjudul Pasir berbisik yang dibuat oleh pengarah kondang negara Indonesia, iaitu Garin Nugroho, sehingga kini pasir di gunung Bromo ni disebut Pasir Berbisik Bromo.

Selepas lawatan di pasir berbisik, kami bersama tuan abdulah & keluarga balik hotel dalam masa 1 jam. 12:20pm check out hotel.

Kemudian meneruskan perjalanan ke hotel kawasan Malang dalam masa perjalanan 3 jam. Tiba di penginapan kawasan Malang Batu, check in dan rehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Malang, esok hari.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - Abdullah

ladang epal malang batu

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Abdullah, 07/03/2023, di hari ke hari 3, kami bersama bapak abdullah & keluarga check out pukul, 07:20am, selepas itu memulakan trip percutian ke tempat pelancongan popular nan menarik dikawasan bandar Malang Batu, iaitu Ladang Epal Malang.

Ladang Epal Malang Batu ini selalunya ramai dengan pelancong yang datang melancong di Malang Surabaya, sebab aktiviti di ladang epal Malang ni sangat menarik, salah satu memtik buah epal langsung dari pokok dan menikmatinya hingga puas.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - Abdullah

basikal gantung malang batu

Selepas lawatan di ladang epal Malang, trip pakej percutian diteruskan ke salah satu tempat percutian terbaru dikawasan Malang Batu yang letaknya berhampiran saja dengan ladang epal, iaitu basikal gantung coban rais Malang.

Sepeda atau Basikal gantung ini merupakan tempat pelancongan terbaru di Malang yang kini ramai dilawati oleh pelancong tempatan mahupun asing, dan biasnya tempat ini dikombinasikan dengan trip Pakej Percutian Bromo, sebab serasa kurang sesuai kalo pergi ke gunung Bromo tanpa melawati tempat lawatan di Malang.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang - Abdullah

bukit jaddih surabaya

Selepas lawatan di coban rais, masa itu kami bersama pak abdullah makan tengah dan kamudian bergerak ke tempat pelancongan dikawasan bandar Surabaya, iaitu Bukit Jaddih, tapi sebelum bergerak ke bukit jaddih, kami menghantar pak abdullah ke tempat membeli berlah khas Malang.

Selepas makan siang, bergerak ke bukit jaddih sekali melawati suramadu bridge Surabaya. Dan selepas itu, kami langsung bergerak ke hotel kawasan Surabaya, check in dan rehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Surabaya, di hari terkhir esok hari.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang – Abdullah, 08/03/2023, di hari terkhir (hari ke 4) masa itu pak abdullah & family check out pukul 09:00, dan sebelum balik ke malaysia, kami hantar ke tempat tempat shopping dikawasan Surabaya.

Masa itu kami hantar ke PGS (pusat grosir surabaya) dan MIROTA (rumah batik surabaya), kemudian kami menghantar ke Surabaya airport dan trip Surabaya Bromo Malang 4 hari 3 malam atau Pakej Percutian Surabaya, 4h3m, finish.

Demikian cacatan program trip Pakej Percutian Surabaya 4 Hari 3 Malam (bromo malang surabaya) bersama bapak abdullah & family.

Untuk info lebih banyak berkenaan percutian Surabaya, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, pakej ground ke Surabaya, Bajet percutian Surabaya 2024, Tempat lawatan menarik di Surabaya, Perkhidmatan supir, kemudahan dan lain lain, sila hubungi contact perkhidmatan travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN BROMO, KAWAH IJEN, MALANG BATU :

Pakej Percutian Surabaya Bromo, Malang 4 Hari 3 Malam

Mungkin Anda juga menyukai