Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 MalamPakej Percutian Bromo, 2 Hari 1 Malam atau tour bromo 2d1n adalah pakej percutian Surabaya, sunrise sekali ke tempat lawatan / pelancongan sekitar taman nasional Tengger Semeru. Trip Surabaya kami khususkan untuk anda yang ingin tidak terlalu tergesa-gesa dalam menjalani trip gunung Bromo.

Pakeg pelancongan ke Bromo yang satu ini berdurasi selama 2h1m dengn start tour dari Surabaya, Malang. Trip elancongan ini berbeza dengan program percutian Bromo midnight tour ang memerlukan masa 1 day sahaja.

Tour Bromo 2 Days 1 Nights adalah Percutian Surabaya 2 Hari 1 Malam sangat sesuai ditempah untuk cuti sekolah dan juga boleh untuk program lawatan pelancongan bulan madu / honeymoon di gunung Bromo. Tour Bromo 2 Hari 1 Malam ini boleh bermula dari Surabaya, Malang dengn itinerary (schedule tour) Pakej Percutian Bromo 2H1M sebagai berikut :

Itinerary, Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam


HARI 1: SURABAYA, MALANG, KOTA BATU / BANYUWANGI – HOTEL AREA WISATA BROMO

  • Trip Bromo 2h1m, kami mulakan dengan pengangkutan dari Surabaya atau dari Malang, kemudian bergerak menuju taman nasional tengger semeru dalam masa kira-kira 2/3 jam.
  • Tiba di hotel kawasan taman nasional Bromo – check in hotel – berrehat untuk mpersiapan tour bromo sunrise esok hari.

HARI 2: TOUR BROMO SUNRISE – SURABAYA, MALANG, KOTA BATU / BANYUWANGI

  • Program lawatan bermula pada jam 03:00 pagi guna perkhidmatan jeep menuju puncak penanjakan 1 (ditempat ini adalah lokasi spot terbaik melihat sunrise dan milky way dengan di sertai pemandangan berlatar belakang G. Batok juga G. Semeru).
  • Selepas program sunrise, pelancongan diteruskan ke Kawah, disini kita boleh berjalan kaki atau guna perkhidmatan kuda yang bermula dari parkiran jeep Bromo dengan tempoh 20 minit ke lawatan Kawah Bromo Surabaya.
  • Lepas melawati kawah, diteruskan melawati Padang Savana sekali bukit teletubbies Bromo dan kemudian di tutup dengan lawatan Pasir Berbisik Bromo.
  • Selepas melawatai tempat menarik di kawasan taman nasional tengger Surabaya, kembali ke hotel, breakfast, dan check out dari hotel – kembali Surabaya, Malang, bandar Batu, dan travel percutian Bromo Surabaya, selesai.

Demikian maklumat mengenai Percutian ke Gunung Bromo Surabaya 2h1m. Untuk informasi trip Surabaya full board, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru, Malang Batu Surabaya, Bajet pakej ground Surabaya, Tempat melancong menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami. 


*Lihat juga pilihan Pakeg percutian Surabaya atau Pakej gunung Bromo lain, diantaranya :

Pakej Lawatan ke Gunung Bromo 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai