Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 MalamPakej Percutian Bromo, 2 Hari 1 Malam atau pakej tour bromo 2d1n adalah pakej percutian Surabaya, sunrise sekali ke tempat lawatan / pelancongan sekitar taman nasional Tengger Semeru. Trip Surabaya kami khususkan untuk anda yang ingin tidak terlalu tergesa-gesa dalam menjalani percutian ke gunung Bromo. Pakeg pelancongan ke Bromo yang satu ini berdurasi selama 2h1m dengn start tour dari Surabaya, Malang. Paket pelancongan ini berbeza dengan program Pakej Percutian Bromo midnight tour ang memerlukan masa 1 day sahaja.

Pakej bromo 2 days 1 nights adalah Percutian Surabaya 2 Hari 1 Malam sangat sesuai ditempah untuk percutian sekolah dan juga boleh untuk program lawatan pelancongan bulan madu / honeymoon di gunung Bromo Surabaya. Tour Bromo 2 Hari 1 Malam ini boleh bermula dari Surabaya, Malang dengn itinerary (schedule tour) Pakej Percutian Bromo 2H1M sebagai berikut :

Itinerary, Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam


HARI KE 1: SURABAYA, MALANG, KOTA BATU / BANYUWANGI – HOTEL AREA WISATA BROMO

  • Pakej percutian 2h1m, kami mulakan dengan pengangkutan dari Surabaya atau dari Malang, kemudian bergerak menuju taman nasional tengger semeru dalam masa kira-kira 2/3 jam.
  • Tiba di hotel kawasan taman nasional Surabaya – check in hotel – berrehat untuk mpersiapan tour bromo sunrise esok hari.

HARI KE 2: TOUR BROMO SUNRISE – SURABAYA, MALANG, KOTA BATU / BANYUWANGI

  • Program lawatan bermula pada jam 03:00 pagi dengn menggunakan jeep yang akan membawa anda ke penanjakan 1 (ditempat ini adalah lokasi spot terbaik melihat Bromo Sunrise dan Milky Way dengan di sertai pemandangan berlatar belakang G. Batok juga G. Semeru).
  • Selepas program sunrise, pelancongan diteruskan ke Kawah, disini kita boleh berjalan kaki atau guna perkhidmatan kuda yang bermula dari parkiran jeep dengan tempoh 20 minit ke lawatan Kawah Bromo Surabaya.
  • Lepas melawati kawah, percutian di teruskan ke Padang Savana sekali bukit teletubbies wisata Bromo dan kemudian di tutup dengan lawatan ke Pasir Berbisik Bromo.
  • Selepas melawatai tempat menarik di kawasan taman nasional tengger Surabaya, kembali ke hotel, breakfast, dan check out dari hotel – kembali ke Surabaya, Malang, bandar Batu, dan  Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam, selesai.

Demikian maklumat mengenai Percutian ke Gunung Bromo Surabaya 2h1m. Untuk informasi Pakej Percutian ke Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat melancong menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami. 


*Lihat juga pilihan Pakej peecutian Surabaya atau Pakej gunung Bromo lain, diantaranya :

Pakej Lawatan ke Gunung Bromo 2 Hari 1 Malam


 

Mungkin Anda juga menyukai