Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen 3 Hari 2 Malam adalah pilihan Pakej Percutian Surabaya 3 Hari 2 Malam iaitu salah satu pakej tour kombinasi pakej pelancongan Bromo dengan pakej pelancongan kawah Ijen Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Gunung Bromo dan Kawah Ijen merupakan tempat pelancongan popular di Surabaya sekali tempat percutian Surabaya yang paling bayak di lawat oleh pelancung. Gunung Bromo Surabaya popular dengan keindahan Bromo Sunrise nya, dan Kawah Ijen popular dengan api Biru nya atau lebih dikenali dengan sebutan Blue Fire Ijen.

Untuk menikmati Pakej Percutian Gunung Bromo dan Kawah Ijen Surabaya ini, anda boleh menggunakan Perkhidmatan travel agent Surabaya dengan pengangkutan dari airport Surabaya, Malang, Banyuwangi dan Bali. Berikut butiran / itinerary Pakej percutian Surabaya Bromo Kawah Ijen 3 Hari 2 Malam.

Itinerary Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen Surabaya

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL KAWAH IJEN

 • Pakej Percutian Bromo dan Kawah Ijen 3 Hari 2 Malam kami mulakan dengan pengangkutan anda dari lapangan terbang Surabaya, Malang, Kota Batu / Banyuwangi.
 • Kemudian perjalanan menuju ke hotel dekat kawah Ijen Surabaya dengan masa perjalanan kurang lebih 5 – 6 jam.
 • Tiba di hotel di kawasan Banyuwangi Surabaya, check in Ijen – rehat untuk persiapan program pakej hiking ke Kawah Ijen Surabaya esok hari.

HARI KE 2: HIKING KAWAH IJEN – BLUE FIRE IJEN – HOTEL BROMO SURABAYA

 • 02.00am persiapan tour, pada pukul 03.00am, bergerak dari hotel guna kereta menuju paltuding Ijen atau tempat memulakan trekking ke puncak gunung Ijen selama 30 minit.
 • Tiba di paltuding, memulakan pendakian (hiking Ijen) menuju puncak Ijen crater Surabaya, hiking memrlukan lebih kurang 2 jam.
 • Tiba di puncak Ijen Surabaya, waktunya kita menikmati keindahan pemandangan Ijen Crater yang terdiri daripada tasik asid luas berwarna hijau toska disertai kepulan asap volcano ijen crater, di sini anda akan melihat secara langsung aktiviti penambang belerang yang melawan curamnya tebing kawah Ijen Surabaya.
 • Setelah selesai menikmati pelancongan blue flame Ijen Surabaya, kembali ke paltuding kemudian kami mengnatar anda kembali ke hotel semula – mandi – breakfast, kemudian check out untuk meneruskan tour travel ke hotel kawasan gunung Bromo dengan tempoh waktu kurang lebih 4,30 jam.
 • Tiba di hotel dekat pelancongan gunung Bromo Surabaya, check in – rehat untuk persiapan program pakej percutian Surabaya Bromo, esok hari.

HARI KE 3: TOUR BROMO SUNRISE – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI.

 • Pakej percutian Bromo Sunrise kami mulai pada 03:00 pagi hari dengan kenderaan jeep menuju ke titik pandang matahari terbit yang tertinggi di kawasan gunung Bromo iaitu Gunung Pananjakan 1 / tempat terbaik untuk melihat sunrise berlatar belakang atau berbackground gunung Bromo, gunung batok, gunung kerusi , gunung Semeru Surabaya.
 • Setelah puas melihat sunrise, pelancongan dilanjutkan ke tempat jeep di dekat kawah gunung Bromo Surabaya, tiba tempat letak kereta jeep, kemudian jalan kaki untuk mencapai kawah selama 30 minit atau anda menggunakan perkhidmatan sewa kuda dengan masa kira-kira 15 minit.
 • Selepas program percutian di kawah Surabaya, travel tour dilanjutkan ke tempat pelancongan lainnya, iaitu padang savana sekali melawati bukit teletubbies Bromo Surabaya.
 • Lepas melawati padang rumput savana, kemudian program percutian ditutup dengn lawatan ke pasir berbisik Bromo Surabaya.
 • Puas melawati semua tempat percutian menarik di kawasan taman nasional, driver jeep akan membawa anda kembali ke hotel – check out, kemudian kembali ke Surabaya atau Malang Batu dan pakej combination antara paket wisata Bromo Surabaya dan pakej wisata Kawah Ijen Surabaya, finish.

Demikian info mengenai Pakej Percutian Gunung Bromo Kawah Ijen. Untuk informasi Pakej Percutian ke Surabaya, Hiking Semeru, Malang Batu, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Pelancongan Bromo Kawah Ijen 3 Days 2 Nights

Mungkin Anda juga menyukai