Pakej Percutian Bromo Midnight Dari Surabaya, Malang

Pakej Percutian Bromo Midnight Dari Surabaya, MalangPakej Percutian Bromo Midnight Dari Surabaya, Malang adalah trip pakej percutian Surabaya yang sangat singkat. pakej pelancongan ke Surabaya ini tergolong pakeg harga murah, sebab tidak memerlukan tempahan hotel di kawasan Gunung Bromo.

Trip pelancongan Surabaya Bromo  ini, kami sediakan khusus bagi pelancong yang tidak mempunyai masa banyak untuk bercuti ke tempat pelancongan Surabaya atau ke Gunung Bromo, Surabaya, Jawa Timur.

Pakej percutian Bromo ini sangat singkat, tapi mempunyai tujuan yang sama dengan pilihan pakeg pelancongan Bromo Surabaya lain, iaitu untuk melihat keindahan Matahari Terbit (bromo sunrise) dari puncak tertinggi atau Gunung Pananjakan 2,770 meter MDPL, Kemudian lawatan Kawah Gunung Bromo – Bukit Savana – Pasir Berbisik dengan menggunakan Jeep Bromo.

Pakej Pelancongan Bromo1 hari ini adalah satu – satunya cara untuk menikmati tempat pelancongan di kawsana taman nasional Bromo tengger Semeru tanpa banyak kos.

Untuk menikmatiPakej Percutian Surabaya Bromoini, anda boleh melakukan pembokingan dalam masa singkat atau boleh di lakukan kira-kira 1 minggu sebelumnya, sebab yang anda perlukan dalam percutian Bromo 1 Days ini hanyalah perkhidmatan kereta jeep Bromo saja.

Pakej Percutian Bromo, Midnight Dari Surabaya, Malang


Butiran schedule tour atau Itinerary Pelancongan Bromo Surabaya adalah sebagai berikut:

  • Pihak travel agensi kami memulakan lawatan Gunung Bromo Surabaya dengan pengangkutan anda kira-kira jam 21.00 – 23.00pm di Bandara Surabaya, Malang.
  • Selepas itu mengantarkan anda ke kawasan pelancongan gunung Bromo dengan tempoh kira-kira 3 jam perjalanan ke tempat letak kereta jeep Bromo di kawasan Sukapura.
  • Tiba di Desa Sukapura, anda akan dipindahkan ke jeep Bromo untuk meneruskan melihat sunrise di gunung pananjakan 1 (tempat terbaik melihat Bromo Sunrise dan Milky Way ) selama 1 jam, Tiba di puncak gunung pananjakan 1, lalu berjalan kaki selama 15 minit ke lokasi melihat Bromo sunrise tour.
  • Kemudian kita menunggu matahari terbit atau Bromo Sunrise Tour, Ketika matahari terbit sudah kelihatan, maka kita anda akan melihat keindahan panorama sekitar taman nasional Bromo Semeru, diantaranaya ; Gunung Batok dan Gunung semeru, Lutan pasir dan tempat menarik lainnya.
  • Pukul 06.00 pagi setelah puas menikmati keindahan Bromo sunrise dan pemandangan sekitarnya dari puncak gunung pananjakan, kembali ke tempat Jeep Bromo untuk meneruskan ke destinasi pelancongan selanjutnya, iaitu menuju ke kawah Gunung Bromo, disini semua peserta tour boleh sewa kuda atau jalan kaki untuk menuju Kawah Gunung Bromo.
  • Pukul 08.00 pagi kemabali ke lokasi tempat letak mobil jeep, lalu melanjutkan ke Padang Savana Bromo, Bukit Teletubies sekali Pasir Berbisik Bromo.
  • Selepas itu balik ke tempat letak kereta jeep Bromo semula dan kemudian kembali ke Surabaya atau Malang dan Pakej Percutian Bromo Surabaya Selesai.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Pakej Percutian ke gunung Bromo, Trip Surabaya fullboard, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, Bajet pakej ground Surabaya, Tempat lawatan menarik di Surabaya, kemudahan pelancong lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Pelancongan Bromo Midnight Dari Surabaya, Malang

Mungkin Anda juga menyukai