Pakej Percutian Bromo Midnight Dari Surabaya, Malang

Pakej Percutian Bromo Dari Surabaya, Malang

Pakej Percutian Bromo Midnight Dari Surabaya, MalangPakej Percutian Bromo Midnight Dari Surabaya, Malang adalah trip pakej percutian Surabaya yang sangat singkat. pakej pelancongan ke Surabaya ini tergolong pakej harga murah, sebab tidak memerlukan tempahan hotel di kawasan Gunung Bromo, Start tour boleh dilakukan dari Surabaya, Malang pada pukul jam 21.00 / 23.00pm. Trip Pakej Pelancongan ke Surabaya Bromo  ini, kami sediakan khusus bagi pelancong yang tidak mempunyai masa banyak untuk bercuti ke tempat pelancongan Surabaya atau ke Gunung Bromo, Cemoro Lawang, Desa Ngadisari, Jawa Timur.

Pakej Percutian Gunung BromoSurabaya

Walaupun program pakej lawatan ini sangat singkat, namun mempunyai tujuan yang sama dengan pilihan pakeg pelancongan atau Percutian Bromo Surabaya lain, iaitu untuk melihat keindahan Matahari Terbit (Bromo Sunrise) dari puncak tertinggi atau Gunung Pananjakan 2,770 meter MDPL, Kemudian Lawatan ke Kawah Gunung Bromo – Bukit Savana – Pasir Berbisik dengan menggunakan Jeep Bromo.

Pakej Pelancongan Bromo atau Trip Lawatan 1 Hari ini adalah satu – satunya cara untuk menikmati tempat pelancongan di kawsana taman nasional Bromo tengger Semeru tanpa banyak kos. Dan untuk menikmatiPakej Percutian Surabaya Bromoini, anda boleh melakukan pembokingan dalam masa singkat atau boleh di lakukan kira-kira 1 minggu sebelumnya, sebab yang anda perlukan dalam pakej percutian Bromo 1 Days ini hanyalah Sewa Jeep Bromo saja.


Butiran schedule tour atau Itinerary Pakej Pelancongan Bromo Surabaya adalah sebagai berikut:

  • Pakej Lawatan ke Gunung Bromo Surabaya, kami mulakan dengan pengangkutan anda kira-kira jam 21.00 – 23.00pm di Bandara Surabaya, Malang.
  • Lalu kami mengantarkan anda ke kawasan pelancongan gunung Bromo dengan tempoh kira-kira 3 jam perjalanan ke tempat letak kereta Jeep Bromo di kawasan Sukapura.
  • Setelah sampai di Desa Sukapura, anda akan dipindahkan ke Jeep Bromo untuk meneruskan trip ke tempat melihat sunrise di gunung pananjakan 1 (tempat terbaik melihat Bromo Sunrise dan Milky Way ) selama 1 jam, Tiba di puncak gunung pananjakan 1, lalu berjalan kaki selama 15 minit ke lokasi melihat sunrise tour.
  • Kemudian kita menunggu matahari terbit atau Bromo Sunrise Tour, Ketika matahari terbit sudah kelihatan, maka kita anda akan melihat keindahan panorama sekitar taman nasional Semeru Surabaya, diantaranaya ; Gunung Batok dan Gunung semeru, Lutan pasir dan tempat menarik lainnya.
  • Pukul 06.00 pagi setelah puas menikmati keindahan Bromo sunrise dan pemandangan sekitarnya dari puncak gunung pananjakan, Kita kembali ke tempat Jeep untuk meneruskan ke destinasi pelancongan selanjutnya, iaitu menuju ke kawah Gunung Bromo. disini semua peserta tour boleh sewa kuda atau jalan kaki untuk menuju Kawah gunung Bromo.
  • Pukul 08.00 pagi kemabali ke lokasi tempat letak mobil jeep, lalu melanjutkan tour ke Padang Savana, Bukit Teletubies serta Pasir Berbisik Bromo.
  • SKemudian kembali ke tempat letak kereta Jeep semula dan kemudian kembali ke Surabaya atau Malang dan Pakej Pelancongan Bromo Surabaya Selesai.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Pakej Percutian ke gunung Bromo, Untuk informasi Trip Percutian Surabaya, Percutian Kawah Ijen Surabaya, pakej Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Pelancongan Bromo Midnight Dari Surabaya, Malang

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat