Pakej Percutian Bromo Midnight Dari Surabaya, Malang

Pakej Percutian Bromo Dari Surabaya, Malang

Pakej Percutian Bromo Midnight Dari Surabaya, MalangPakej Percutian Bromo Midnight Dari Surabaya, Malang adalah bromo midnight tour atau pakej tour semalam yang merupakan salah satu pakej percutian Surabaya yang sangat singkat. pakej pelancongan ke Bromo midnight ini mempunyai tempoh masa selama sehari semalam atau 12 jam dan tergolong pakej harga murah, sebab tidak memerlukan tempahan hotel di kawasan Gunung Bromo, Start tour boleh dilakukan dari Surabaya, Malang pada pukul jam 21.00 / 23.00pm. Pakej midnight tour ini, kami Surabaya Travel sediakan khusus bagi pelancong yang tidak mempunyai masa banyak untuk bercuti ke tempat pelancongan Surabaya atau ke Gunung Bromo, Cemoro Lawang, Desa Ngadisari, Jawa Timur.

Pakej Percutian Gunung Bromo dari Surabaya, Malang

Walaupun program pakej Bromo mignight Tour ini sangat singkat, namun mempunyai tujuan yang sama dengan pilihan pakej pelancongan bromo / Percutian Bromo lain, iaitu untuk melihat keindahan Matahari Terbit (Bromo Sunrise) dari puncak tertinggi atau Gunung Pananjakan 2,770 meter MDPL, Kemudian Lawatan ke Kawah Gunung Bromo – Bukit Savana – Pasir Berbisik dengan menggunakan Jeep Bromo.

Pakej Pelancongan Bromo Midnight atau Lawatan ke Bromo 1 Hari ini adalah satu – satunya cara untuk menikmati tempat pelancongan di kawsana taman nasional Bromo tengger Semeru tanpa banyak kos. Dan untuk menikmati “Paket Wisata Bromo Midnight Tour” ini, anda boleh melakukan pembokingan dalam masa singkat atau boleh di lakukan kira-kira 1 minggu sebelumnya, sebab yang anda perlukan dalam pakej percutian Bromo 1 Days ini hanyalah Sewa Jeep Bromo saja.

Pakej Lawatan ke Gunung Bromo 1 Hari


Butiran schedule tour atau Itinerary Pakej Pelancongan Bromo Midnight Tour Semalam adalah sebagai berikut:

  • Pakej bromo midnight tour, kami mulakan dengan pengangkutan anda kira-kira jam 21.00 – 23.00pm di Bandara Surabaya, Malang.
  • Lalu kami mengantarkan anda ke kawasan Pelancongan gunung Bromo dengan tempoh kira-kira 3 jam perjalanan ke tempat letak kereta Jeep Bromo di kawasan Sukapura.
  • Setelah sampai di Desa Sukapura, anda akan dipindahkan ke Jeep Bromo untuk meneruskan trip ke tempat melihat Bromo Sunrise di Pananjakan 1 (tempat terbaik melihat Bromo Sunrise dan Milky Way ) selama 1 jam.
  • Sampai di puncak Pananjakan 1, lalu berjalan kaki selama 15 minit ke lokasi melihat sunrise tour.
  • Kemudian kita menunggu matahari terbit atau Bromo Sunrise Tour, Ketika matahari terbit sudah kelihatan, maka kita anda akan melihat keindahan panorama sekitar Wisata Gunung Bromo, seperti lautan pasir, Gunung Batok dan Gunung semeru serta hamparan kabut awan, inilah tujuan utama kita bercuti ke gunung Bromo.
  • Pukul 06.00 pagi setelah puas menikmati keindahan Bromo sunrise dan pemandangan sekitarnya dari puncak Pananjakan, Kita kembali ke tempat Jeep untuk meneruskan ke destinasi pelancongan selanjutnya, iaitu menuju ke kawah Gunung Bromo. disini semua peserta tour boleh sewa kuda atau jalan kaki untuk menuju Wisata Kawah Bromo (Bromo Crater).
  • Pukul 08.00 pagi kemabali ke lokasi tempat letak mobil jeep, lalu melanjutkan tour ke Padang Savana, Bukit Teletubies serta Pasir Berbisik.
  • Setelah selesai menikamati Bromo 4 Lokasi, kembali ke tempat letak kereta Jeep Bromo semula di Desa Sukapura atu Desa Cemoro Lawang, dan pindah ke kereta private untuk kembali ke Surabaya atau Malang dan Pakej Pelancongan Bromo, Selesai.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Pakej Percutian ke gunung Bromo, Harga Pakej Pelancongan, dll, sila hubungi contact yang telah kami sediakan.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Pelancongan Bromo Midnight Dari Surabaya, Malang

Thanks for your sharing Our post

Mungkin Anda juga menyukai