Pakej Percutian Bromo Sunrise 2 Hari 1 Malam

Pakej Pelancongan Bromo Sunrise 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo Sunrise 2 Hari 1 MalamPakej Percutian Bromo Sunrise 2 Hari 1 Malam adalah salah satu pakej percutian Surabaya  2 Hari 1 Malam untuk melihat keindahan matahari terbit gunung Bromo (sunrise tour) di puncak penanjakan 1. Gunung Bromo adalah sebuah gunung berapi aktif di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia dengn ketinggian 2.329 meter di atas permukaan laut dan berada dalam empat wilayah kabupaten, yakni Kabupaten Probolinggo, Pasuruan, Lumajang dan Malang. Dan Gunung Bromo popular memiliki sunrise sangat indah yang termasuk dalam kawasan taman nasional tengger semeru.

Pakej Pelancongan Bromo Sunrise 2h1m ini kami sediakan untuk anda bertujuan meikmati keindahan tempat pelancongan Surabaya, khususnya tempat tempat percutian di gunung Bromo, seperti halnya melihat Sunrise Tour di puncak Penanjakan 1 yang merupakan spot terbaik untuk menyaksikan Sunrise dan Milky Way, kemudian Lawatan / percutian dilanjutkan ke tempat sekitar gunung Bromo Surabaya, diantaranya ke Kawah Bromo, Padang savana sekali percutian ke Bukit teletubbies, kemudian ditutup dengan lawatan ke Pasir berbisik Bromo.

Itinerary Pakej Percutian Surabaya Bromo  2 Hari 1 Malam

Untuk menikmati Pakej percutian Pelancongan Bromo Sunrise dengan program pakej 2 days 1 nights ini, anda boleh memulakan dari Surabaya, Malang, Kota Batu, Banyuwangi atau juga dari Bali dengan Itinerary pelancongan Surabaya 2h1m sebagai berikut:

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL KAWASAN BROMO

  • Trip Bromo Surabaya 2h1m kami awali dengn menjemput anda di Surabaya, Malang / Banyuwangi, kemudian bergerak menuju hotel kawasan tengger Surabaya.
  • Setelah sampai di kawasan percutian taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya, chek in hotel Bromo dan berehat percutian Bromo Surabaya esok hari.

HARI KE 2: PERCUTIAN BROMO – KAWAH – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – SURABAYA, MALANG AIRPORT

  • Pakej pelancongan Surabaya Bromo bermula jam 02.30 pagi, anda akan dijemput dengan menggunakan kenderaan Jeep Bromo dari penginapan / hotel menuju ke puncak Penanjakan 1 Bromo Surabaya (tempat terbaik untuk camping).
  • Setelah puas menikmati percutian sunrise tour, kita kembali ke jeep semula, kemudian meneruskan ke tempat letak kereta Jeep dekat kawah.
  • Tiba dicentra letak kereta Jeep Bromo dekat kawah anda boleh sewa kuda atau jalan kaki untuk mencapai kawah Bromo Surabaya.
  • Puas melihat fenomena kawah, tour percutian dilanjutkan ke Padang Savana Bromo, sekali lawatan ke Bukit Teletubies, kemudian ditutp dengan kunjungan ke Pasir berbisik Bromo Surabaya.
  • Selepas melawati kawah, kembali ke hotel, mandi, makan – check out hotel, kemudian kami membawa anda kembali ke Surabaya, Malang, Bali, dan paket wisata Bromo Surabaya 2h1m, selesai.

Untuk informasi Pakej Percutian Bromo 2h1m, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Percutian Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


Selain Pakej percutian Surabaya Bromo Surabaya 2h1m, kami juga menyediakan beberapa pilihan Pakej percutian Surabaya Bromo, Jawa Timur lainnya :

Pakej Lawatan Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat