Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 MalamPakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam adalah salah satu pilihan pakej percutian Surabaya dengan masa pelancongan 4h3m / 4 days 3 nights, start tour dari Surabaya atau Malang Jawa Timur. Pakej Lawatan ini merupakan pakej kombinasi antara pakej percutian Bromo dan pakej percutian ke Malang Indonesia dengan tujuan menikmati keindahan Bromo Sunrise di puncak tertinggi (penanjakan 1) dan tempat tempat Lawatan dekat gunung Bromo, kemudian pakej pelancongan dilanjutkan ke tempat percutian Malang Surabaya.

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang ini kami sediakan bagi sesiapa yang teringin melancung ke tempat percutian Surabaya, khususnya ke Gunung Bromo sekali Malang Batu Indonesia, Pakej Bromo Surabaya ini sangat sesuai untuk pelancongan keluarga, pakej percutian sekolah dan sesuai pula untuk pelancongan bulan madu | honeymoon.

Pakej Percutian Ke Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam


Jika tuan/puan berminat dengan Pakej Lawatan Surabaya Bromo Malang ini dan ingin mengunakan perkhidmatan kami, maka anda boleh memulakan dari Surabaya Airport, Malang atau area Surabaya Jawa Timur lain dengan Scudle / Itinerari package Bromo Malang sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL BROMO TOUR

 • Kami Surabaya travel memulakan pakej tour Bromo Surabaya Malang dengan pengangkutan anda di Lapangan Terbang Surabaya, Malang atau Bali dengn kereta private tour (air conditioned), kemudian menuju hotel kawasan Gunung Bromo selama 3 jam perjalanan.
 • Setelah tiba di hotel, kami menemani anda untuk check in hotel – berehat (Free program)

HARI KE 2: BROMO SUNRISE TOUR – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – HOTEL MALANG BATU CITY

 • 03.00 kami menjemput menggunakan jeep Bromo dari hotel yang anda diami menuju ke puncak Pananjakan Bromo (view point tertinggi) untuk menikmati matahari terbit (Bromo Sunrise Tour), di sini semua pelancong akan dimanjakan oleh indahnya pemandangan kawah Bromo, Lautan Pasir, Semeru ( gunung tertinggi di Jawa) hingga finish jam 06.30.
 • Setelah selesai pakej pelancongan dilanjutkan ke kawah Bromo dengan jalan kaki dari tempat letak kereta selama 30 minit atau naik kuda 15 minit, lalu melewati kira-kira 250 anak tangga untuk mencapai kawah Gunung Bromo.
 • Selesai menimati Kawah, tour dilanjut ke padang savana masih tetap dengan Jeep Bromo, lalu Tour travel dilanjutkan ke pasir berbisik Bromo atau balik ke hotel untuk mandi, breakfast kemudian siap-siap check out untuk meneruskan Batu City Tour untuk megunjungi muzium angkut kota batu Surabaya.
 • Setelah puas menikmati keunikan pelbagai jenis kereta antik, kemudian kami membawa anda check in hotel kawasan bandar batu.

HARI KE 3: LADANG BUAH EPEL – TAMAN SELECTA – TAMAN LANGIT – ALON ALON BATU MALANG

 • 07;30 kami menghantar anda ladang epel Malang dengan masa perjalanan 20 minit, di ladang epel ini anda bole memtik dan menikmati hingga puas.
 • Selepas dari ladang epel, percutian dilanjutkan melawati taman bunga selecta dengan masa perjalanan 10 minit dari ladang epel.
 • Puas menikmati keindahan taman bunga selecta, pelancongan dilanjutkan ke taman langit dan kemudian dilanjutkan ke alon alon kota batu Surabaya, selepas itu pusing pusing di alon alon, kembali ke hotel – rehat

HARI 4: COBAN RONDO WATERFALL – PUSAT KERAJINAN KULIT TANGGULANGIN – SURABAYA AIRPORT.

 • 07:30 selepas makan pagi kita check out hotel, kemudian percutian bermula lawatan ke coban rondo waterfall Malang, dan selepas dari coban rondo, kita melawati tempat kerajian kulit di tanggulangin di Surabaya.
 • Setelah melawati tempat shopping kerajian kulit tanggulangi Surabaya, kami menghantar anda kembali ke airport Surabaya dan Pakej Percutian Surabaya Bromo, Malang selesai.

Demikian ulasan mengenai Pakej Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam, Untuk detail maklumat pakej pelancongan, Bajet percutian Surabaya, hotel, homestay / penginapan Bromo dan Batu Malang, Kuda Bromo serta kemudahan lain, sila hubungi contact person kami .


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Lawatan ke Bromo Malang Surabaya 4 Hari 3 Malam

Mungkin Anda juga menyukai