Pakej Percutian Surabaya, Bromo, Ijen, Malang City Tour

Percutian Surabaya Bromo, Kawah Ijen, Malang City Tour,

Pilihan Pakej Pelancongan SurabayaKami Surabaya travel agency menyediakan perkhidmatan Pilihan Pakej Pelancongan Surabaya, ke gunung Bromo, Malang Batu City Tour, Hiking Kawah Ijen, Rafting Adventure, Camping Ranu Kumbolo, Hiking Gunung Semeru Malang (semeru trekking). Tidak setakat itu saja, travel ejen kami juga melayani perkhidmatan pelancongan atau percutian Religi Ziarah Makam Wali songo yang terletak di Surabaya, Jawa Timur dan lawatan ziarah wali 7 di pulau bali serta tempat pelancongan terkenal di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia lainnya.

Demi kepuasan client travel agent yang ingin mengadakan cuti / pelancongan, kami agent Percutian Surabaya  Travel juga menyediakan fasilitas percutian, termasuk hotel, villa dan jenis penginapan lain dengan facilitas serta jenis berbeza-beza. Perkhidmatan kereta sewa yang kami sediakan terdiri daripada bus pelancongan, sewa Jeep Gunung Bromo serta jenis kereta private full ac, music, video player dan kami juga bersedia memudahkan jumlah pelancong mulai dari private tour, group dan family dengan bajet yang berpatutan.

Pakej Percutian Surabaya Bromo, Malang, Kawah Ijen Indonesia

Pelancongan Gunung Bromo adalah tempat percutian popular di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia dan salah satu tempat lawatan di kawasan taman nasional Bromo Tengger Semeru Malang, Jawa Timur. Gunung Bromo Surabaya mempunyai beberapa view poit menarik, diantaranya Bromo Sunrise di gunung penanjakan 1 atau viewpoit utama, Bukit Mentigen, Bukit Kingkong, Bukit cinta, Pasir Widodaren, Kawah Bromo (bromo crater), Padang Pasir Berbisik, Padang Savana, Bukit teletubbies dan Air Terjun Madakaripura merupakan tempat menarik berhampiran dengan gunung Bromo. Namun keindahan Mt.Bromo Surabaya tidak setakat itu saja, akan tetapi G.Bromo juga memilki fenomena alam berupa taburan bintang Galaxy yang sangat popular dengn sebutan “Milky Way”. Milky way di gunung Bromo Surabaya ini sangat digemari oleh para komuniti photography.


Percutian ke Gunung Bromo, Malang Batu City Tour, Kawah Ijen, Songa Rafting, Semeru Trekking, Camping Ranu Kumbolo, Surabaya.

1. PAKEJ PERCUTIAN BROMO MIDNIGHT TOUR

 • Bromo Midnight Tour merupakan trip Bromo Surabaya sehari semalam saja, start pengangkutan kurang lebih jam 12 malam bandar di Surabaya, Malang Kota Batu atau Banyuwangi ke tempat letak kereta Jeep Bromo menuju ke gunung penanjakan. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Pelancongan Bromo Midnight Tour.

2. PAKEJ PERCUTIAN BROMO 2 HARI 1 MALAM

 • Pelancongan Bromo 2D1N atau Latan ke Gunung Bromo Surabaya 2h1m dengn menginap di Hotel sekitar Bromo dan start tour dari Surabaya, Malang, Kota Batu / Banyuwangi. Baca lebih lanjut mengenai Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam.

3. PAKEJ PERCUTIAN BROMO 3 HARI 2 MALAM

4. PAKEJ PERCUTIAN BROMO IJEN BANYUWANGI

5. PAKEJ PELANCONGAN BROMO MALANG 3 HARI 2 MALAM

 • Bromo Malang Batu Surabaya adalah paket kombinasi antara tour Bromo dengan Malang Batu City Tour. Pakej percutian ke gunung bromo malang ini merupakan perpaduan antara Pelancongan alam dengan pelancongan popular di bandar Malang, iaitu Petik Epal Malang, Muzium Angkut Malang, Jatim Park Malang, Selecta Malang, Coban Rais Malang. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Pelancongan Bromo Malang 3 Hari 2 Malam.

6. PAKEJ PERCUTIAN BROMO MALANG 4 HARI 3 MALAM

 • Pakej Malang Bromo Surabaya 4 Hari 3 Malam adalah paket gabungan antara tour Malang – tour ke gunung Bromo dengan menginap di kawasan malang batu dan kawasan gunung Bromo selama 3 malam. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Pelancongan Bromo Malang 4 Hari 3 Malam.

7. PAKEJ HIKING BROMO RANU KUMBOLO MALANG

 • Paket tour Surabaya ini kami khususkan bagi pecinta tour camping serta mendaki / hiking dengan masa 3 hari 2 malam. Bagi pencinta travel tidak lengkap rasanya jika sudah ke Gunung Bromo tanpa melancong ke Ranu Kumbolo Malang. Walaupun kita harus melakukan pendakian kira-kira 4 jam, rasa lelah akan terbayar dengan pesona tasik Ranu Kumbolo Malang. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Pelancongan Bromo Ranu Kumbolo ).

8. PAKEJ PERCUTIAN KE BROMO SEMERU MALANG 

 • Hiking Bromo Semeru Surabaya adalah tour kombinasi antara Percutian ke Bromo dengan mendaki ke Gunung Semeru Malang. Trip ini memerlukan masa 4 hari 3 malam. Untuk maklumat lanjut, Baca Pakej Pelancongan Bromo Semeru.

9. PAKEJ HIKING GUNUNG SEMERU MALANG

 • Trip Gunung Semeru Malang ini khas hanya bagi pecinta hiking / climbing gunung saja, Karna Gunung Semeru Malang adalah gunung tertinggi di pulau Jawa, tentu memerlukan tenaga, fizikal, mental petualang yang cukup tinggi. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Medaki Gunung Semeru.

10. PAKEJ WISATA BROMO IJEN SUKAMADE

 • Bromo Sukamade Surabaya ini merupakan tour kombinasi antara Bromo Packege – Blue Fire Kawah Ijen + Pantai Sukamade Banyuwangi. Pantai Sukamade sendiri salah satu bahagian dari Taman Nasional Meru Betiri  Surabaya yang terkenal sebagai surganya flora dan fauna. Disini pengunjung dapat menyaksikan secara langsung penyu bertelur serta melihat penangkaran penyu yang dilanjutkan dengan program pelepasan tukik (anak penyu) ke laut. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Surabaya Bromo Ijen Sukamade Tour.

11. PAKEJ WISATA BROMO PANTAI PAPUMA JEMBER

 • Lawatan ke Bromo Papuma Surabaya ini merupakan tour kombinsi antara bercuti ke Bromo dengan percutian pantai papuma jember yang merupakan pantai terindah di kabupaten jember, Surabaya, jawa timur dengan start tour dari Surabaya, Malang. sila ulasan Pakej Surabaya Bromo Papuma Jember.

12. PAKEJ LAWATAN BROMO SONGA RAFTING

 • Bromo Songa Surabaya ini merupakan paket kombinasi antara lawatan ke gunung Bromo dengan pelancongan berakit / Rafting adventure. Untuk menkmati trip rafting adventure ini boleh anda mulakan dari Surabaya atau Malang Batu, Untuk lebih lanjut, Baca Pakej Surabaya Bromo Songa Rafting.

14. PAKEJ ZIARAH WALI 5 JAWA TIMUR

 • Ziarah Makam Wali 5 Surabaya ini merupakan percutian rohani dengn tujuan ziaroh ke makam para wali songo yang terletak di Surabaya, Jawa Timur. Trip ini biasanya oleh pelancong dari negara jiran dintaranaya malaysia, singapore, vietnam serta negara asia lain digabungkan dengan lawatan ke tempat tempat tempat percutian Surabaya lainnya, seperti pelancongan gunung Bromo, Malang Batu, Surabaya. Selengkanya baca Pakej Ziarah Wali Songo Surabaya.

Demikian info tentang Pilihan Pakej Percutian Surabaya yang kami sediakan bagi anda yang ingin melakukan bercuti di Surabaya, jawa timur, baik dalam rangka cuti sekolah, bulan madu / honeymonn dan lain lain. Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Percutian Kawah Ijen, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.

Surabaya Travel Agent, Lawatan Gunung Bromo, Malang Batu, Blue Fire Ijen, Rafting, Hiking Semeru, Jawa Timur.

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat