Pakej Percutian Surabaya, Bromo, Ijen, Malang City Tour

Percutian Surabaya Bromo, Kawah Ijen, Malang City Tour,

Pilihan Pakej Pelancongan SurabayaKami Surabaya Travel Menyediakan Perkhidmatan Pilihan Pakej Pelancongan Surabaya, ke gunung Bromo, Malang Batu City Tour, Kawah Ijen Banyuwangi, Rafting adventure Songa, Camping Ranu Kumbolo, Hiking Gunung Semeru (Semeru Trekking). Tidak setakat itu saja, travel agen kami juga melayani perkhidmatan pelancongan atau percutian Religi Ziarah Makam Wali songo yang terletak di Jawa Timur dan lawatan ziarah wali 7 di pulau bali serta tempat pelancongan terkenal di Jawa Timur lainnya.

Demi kepuasan client travel tour agent yang ingin mengadakan perjalanan / pelancongan, Kami agent Percutian Surabaya  Travel juga menyediakan fasilitas percutian, termasuk hotel, villa dan jenis penginapan lain dengan facilitas serta jenis berbeza-beza. Perkhidmatan kereta / mobil yang kami sediakan terdiri daripada Bas pelancongan, sewa Jeep Bromo serta jenis kereta private full ac, music, video player dan kami juga bersedia memudahkan jumlah pelancong mulai dari private tour, group dan family sesuai dengan bajet.

Pakej Percutian Surabaya Bromo, Malang, Kawah Ijen Indonesia

Pelancongan Gunung Bromo adalah tempat percutian popular di Indonesia dan salah satu tempat lawatan di kawasan Taman Nasional Bromo Tengger Semeru Jawa Timur, Gunung Bromo mempunyai beberapa view poit menarik, diantaranya Bromo Sunrise di gunung penanjakan 1 atau viewpoit utama, Bukit Mentigen, Bukit Kingkong, Bukit cinta, Pasir Widodaren, Kawah Bromo (Bromo Crater Tour), Padang Pasir Berbisik, Padang Savana, Bukit teletubbies dan Air Terjun Madakaripura merupakan tempat menarik berhampiran dengn gunung Bromo. Namun keindahan Mt.Bromo tidak setakat itu saja, akan tetapi G.Bromo juga memilki fenomena alam berupa taburan bintang Galaxy yang sangat popular dengn sebutan “Milky Way Tour”. Milky way di gunung bromo ini sangat digemari oleh para komuniti milky way photography.


Percutian ke Gunung Bromo, Malang Batu City Tour, Kawah Ijen, Songa Rafting, Semeru Trekking, Camping Ranu Kumbolo, Surabaya.

1. PAKEJ PERCUTIAN BROMO MIDNIGHT TOUR

2. PAKEJ PERCUTIAN BROMO 2 HARI 1 MALAM

3. PAKEJ PERCUTIAN BROMO 3 HARI 2 MALAM

  • Percutian Bromo 3D2N merupakan tour Bromo sunrise + Bromo Sunset dengan menginap selama 2 hari di Hotel Bromo / Homestay Bromo, paket tour ini sesuai untuk percutian bulan madu | honeymoon. Dalam program tour ini, kita akan melawat 9 lokasi pelancongan bromo dan sekitarnya, Selengkanya, Baca Pakej Percutian Bromo 3 Hari 2 Malam.

4. PAKEJ PERCUTIAN BROMO IJEN BANYUWANGI

5. PAKEJ PELANCONGAN BROMO MALANG 3 HARI 2 MALAM

6. PAKEJ PERCUTIAN BROMO MALANG 4 HARI 3 MALAM

7. PAKEJ WISATA BROMO RANU KUMBOLO

  • Paket tour yang satu ini kami khususkan bagi pecinta tour camping serta mendaki / hiking dengan masa 3 hari 2 malam. Bagi pencinta travel tidak lengkap rasanya jika sudah ke Gunung Bromo tanpa melancong ke Wisata Ranu Kumbolo, Walaupun kita harus melakukan pendakian kira-kira 4 jam, rasa lelah akan terbayar dengan pesona tasik Ranu Kumbolo. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Pelancongan Bromo Ranu Kumbolo ).

8. PAKEJ PERCUTIAN KE BROMO SEMERU 

  • Pakej hiking Bromo Semeru adalah tour kombinasi antara Percutian ke Bromo dengan mendaki ke Gunung Semeru, pakej ini memerlukan masa 4 hari 3 malam. Untuk maklumat lanjut, Baca Pakej Pelancongan Bromo Semeru.

9. PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG SEMERU

  • Pakej Pendakian Gunung Semeru ini khas hanya bagi pecinta hiking / climbing gunung saja, Karna Gunung Semeru adalah gunung tertinggi di Jawa, tentu memerlukan tenaga, fizikal, mental petualang yang cukup tinggi. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Medaki Gunung Semeru.

10. PAKEJ WISATA BROMO IJEN SUKAMADE

  • Bromo Sukamade Tour ini merupakan tour kombinasi antara Bromo Packege – Blue Fire Kawah Ijen + Pantai Sukamade Banyuwangi. Pantai Sukamade sendiri salah satu bahagian dari Taman Nasional Meru Betiri yang terkenal sebagai surganya flora dan fauna. Disini pengunjung dapat menyaksikan secara langsung penyu bertelur serta melihat penangkaran penyu yang dilanjutkan dengan program pelepasan tukik (anak penyu) ke laut. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Surabaya Bromo Ijen Sukamade Tour.

11. PAKEJ WISATA BROMO PANTAI PAPUMA JEMBER

  • Pakej lawatan ke Bromo Papuma ini merupakan tour kombinsi antara bercuti ke bromo dengan percutian pantai papuma jember yang merupakan pantai terindah di kabupaten jember, jawa timur, tour bromo pantai papuma ini mempunyai tempoh masa 3 Hari 2 Malam. Untuk maklumat lanjut, sila baca ulasan Pakej Surabaya Bromo Papuma Jember.

12. PAKEJ LAWATAN BROMO SONGA RAFTING

  • Pakej Bromo Songa ini merupakan paket kombinasi antara lawatan ke gunung Bromo dengan pelancongan berakit / Rafting adventure di sungai pekalen atas atau SONGA pekalen bawah, untuk menkmati trip rafting adventure ini boleh anda mulakan dari Surabaya atau Malang Batu, Untuk lebih lanjut, Baca Pakej Surabaya Bromo Songa Rafting.

14. PAKEJ ZIARAH WALI 5 JAWA TIMUR

  • Pakej Tour Ziarah Makam Wali 5 ini merupakan percutian rohani dengn tujuan ziaroh ke makam para wali songo yang terletak di Jawa Timur khususnya, pakej jiarah makam wali ini sangat digemari para Pelancong indonesia, akan tetapi oleh pelancong dari negara jiran dintaranaya malaysia, singapore, vietnam serta negara asia lain digabungkan dengan lawatan ke tempat tempat tempat percutian lain, seperti pelancongan gunung Bromo, pelancongan Madura, Surabaya dan pelancongan Malang Batu City Tour. Selengkanya baca Pakej Ziarah Wali Songo Surabaya.

Demikian info tentang Pilihan Pakej Percutian Surabaya yang kami sediakan bagi anda yang ingin melakukan bercuti di jawa timur, baik dalam rangka cuti sekolah, bulan madu / honeymonn dan lain lain. Untuk maklumat mengenai tempat tempat pelancongan, Harga paket tour, Hotel / Penginapan, pakej ground ke Surabaya, Sewa Kereta dll, Sila hubungi contact kami.

Surabaya Travel Agent, Lawatan Gunung Bromo, Malang Batu, Blue Fire Ijen, Rafting, Hiking Semeru, Jawa Timur.

Thanks for your sharing Our post

Mungkin Anda juga menyukai