Pakej Percutian Surabaya, Bromo, Ijen, Malang City Tour

Pilihan Pakej Pelancongan SurabayaKami Surabaya travel agency menyediakan perkhidmatan pilihan Pakej Lawatan Surabaya, ke Gunung Bromo, Malang Batu City Tour, Hiking Kawah Ijen, Rafting Adventure, Tumpak Sewu, Camping Ranu Kumbolo, Gunung Semeru (semeru trekking).

Tidak setakat itu sahaja, travel ejen kami juga melayani perkhidmatan pelancongan atau percutian Religi Ziarah Makam Wali songo yang terletak di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Demi kepuasan client travel agent yang ingin melakukan cuti / pelancongan, pihak Travel agent Pakej Pelancongan Surabaya kami juga menyediakan fasilitas percutian di Surabaya.

Anatar fasiliti percutian, termasuk hotel, villa dan perkhidmatan kereta sewa yang terdiri dari pada bus pelancongan, sewa Jeep Bromo, Van serta jenis kereta private full ac, music, video player.

Travel agency kami juga bersedia memudahkan kesesuaian jumlah pelancong mulai dari private tour, group dan family dengan bajet yang berpatutan.

Pakej Percutian Surabaya Bromo, Malang, Kawah Ijen Indonesia

Gunung Bromo adalah tempat percutian popular di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia dan salah satu tempat lawatan di kawasan taman nasional Tengger Semeru Malang, Jawa Timur.

Gunung Bromo Surabaya mempunyai banyak view poit menarik, diantaranya Bromo Sunrise di gunung penanjakan 1 atau viewpoit utama, Bukit Mentigen, Bukit Kingkong, Bukit cinta, Pasir Widodaren, Kawah (bromo crater), Padang Pasir Berbisik, Padang Savana, Bukit teletubbies dan Air Terjun Madakaripura.

Namun keindahan Mt.Bromo Surabaya tidak setakat itu saja, akan tetapi G.Bromo juga memilki fenomena alam berupa taburan bintang Galaxy yang sangat popular dengn sebutan “Milky Way”. Milky way di gunung Bromo Surabaya ini sangat digemari oleh para komuniti photography.


Pakej Percutian ke Gunung Bromo, Malang Batu City, Kawah Ijen, Songa Rafting, Semeru Trekking, Camping Ranu Kumbolo, Surabaya

1. PAKEJ PERCUTIAN BROMO MIDNIGHT

 • Bromo Midnight Tour merupakan trip percutian Bromo sehari semalam saja, start pengangkutan kurang lebih jam 12 malam bandar di Surabaya, Malang Kota Batu atau Banyuwangi ke tempat letak kereta jeep menuju ke gunung penanjakan. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Pelancongan Bromo Midnight.

2. PAKEJ PERCUTIAN BROMO 2 HARI 1 MALAM

 • Pelancongan Bromo 2D1N adalah trip lawatan ke Surabaya 2h1m dengn menginap di hotel sekitar taman nasional dan start tour dari Surabaya, Malang, Kota Batu / Banyuwangi. Baca lebih lanjut mengenai Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam.

3. PAKEJ PERCUTIAN BROMO 3 HARI 2 MALAM

4. PAKEJ PERCUTIAN BROMO IJEN BANYUWANGI

 • Percutian Bromo Kawah Ijen Surabaya merupakan lawatan kombinasi antara percutian ke gunung Bromo dan Kawah Ijen yang terletak di Banyuwangi start tour dari Surabaya, Malang. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Pelancongan Bromo Kawah Ijen 3 Hari 2 Malam.

5. PAKEJ PELANCONGAN BROMO MALANG 3 HARI 2 MALAM

 • Trip Percutian Bromo Malang Batu Surabaya adalah pakej Percutian kombinasi antara Paket Wisata Bromo – Malang Batu City Tour. Pakej Percutian Bromo malang ini merupakan perpaduan antara Pelancongan semulajadi dengan pelancongan popular di bandar Malang, iaitu Petik Epal Malang, Muzium Angkut Malang, Jatim Park Malang, Selecta Malang, Coban Rais Malang. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Pelancongan Bromo Malang 3 Hari 2 Malam.

6. PAKEJ PERCUTIAN BROMO MALANG 4 HARI 3 MALAM

 • Pakej Percutian Malang Bromo Surabaya 4 Hari 3 Malam adalah combinatioan Percutian antara percutian Malang – Percutian ke gunung Bromo Surabaya dan menginap di kawasan malang batu dan kawasan taman nasional selama 3 malam. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Pelancongan Bromo Malang 4 Hari 3 Malam.

7. PAKEJ HIKING BROMO RANU KUMBOLO MALANG

 • Pakej percutian Surabaya ini kami khususkan bagi pecinta tour camping serta mendaki / hiking dengan masa 3 hari 2 malam. Bagi pencinta travel tidak lengkap rasanya jika sudah ke Gunung Bromo tanpa melancong ke Ranu Kumbolo Malang.
 • Walaupun kita harus melakukan pendakian kira-kira 4 jam, rasa lelah akan terbayar dengan pesona tasik Ranu Kumbolo Malang. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Pelancongan Bromo Ranu Kumbolo .

8. PAKEJ PERCUTIAN KE BROMO SEMERU MALANG 

 • Hiking Bromo Semeru Surabaya adalah tour kombinasi antara Percutian ke Bromo dengan mendaki ke Gunung Semeru Malang. Trip Percutian ini memerlukan masa 4 hari 3 malam. Untuk maklumat lanjut, Baca Pakej Pelancongan Bromo Semeru.

9. PAKEJ HIKING GUNUNG SEMERU MALANG

 • Trip Gunung Semeru Malang ini khas hanya bagi pecinta hiking / climbing gunung saja, Karna Gunung Semeru Malang adalah gunung tertinggi di pulau Jawa, tentu memerlukan tenaga, fizikal, mental petualang yang cukup tinggi. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Medaki Gunung Semeru.

10. PAKEJ PERCUTIAN BROMO IJEN SUKAMADE

 • Percutian Bromo Sukamade Surabaya ini merupakan tour kombinasi antara Bromo Packege – dengan Percutian Kawah Ijen + Pantai Sukamade Banyuwangi. Pantai Sukamade sendiri salah satu bahagian dari Taman Nasional Meru Betiri  Surabaya yang terkenal sebagai surganya flora dan fauna.
 • Disini pengunjung dapat menyaksikan secara langsung penyu bertelur serta melihat penangkaran penyu yang dilanjutkan dengan program pelepasan tukik (anak penyu) ke laut. Baca lebih lanjut mengenai Pakej Surabaya Bromo Ijen Sukamade Tour.

11. PAKEJ PERCUTIAN BROMO PANTAI PAPUMA JEMBER

 • Pakej Lawatan ke Bromo Papuma Surabaya ini merupakan tour kombinsi antara bercuti ke Bromo dengan percutian pantai papuma jember yang merupakan pantai terindah di kabupaten jember, Surabaya, jawa timur dengan start tour dari Surabaya, Malang. sila ulasan Pakej Surabaya Bromo Papuma Jember.

12. PAKEJ LAWATAN BROMO SONGA RAFTING

 • Percutian Bromo Songa Surabaya ini merupakan paket kombinasi antara lawatan ke gunung Bromo dengan pelancongan berakit / Rafting adventure. Untuk menkmati trip rafting adventure ini boleh anda mulakan dari Surabaya atau Malang Batu, Untuk lebih lanjut, Baca Pakej Surabaya Bromo Songa Rafting.

14. PAKEJ ZIARAH WALI 5 SURABAYA JAWA TIMUR

 • Ziarah Makam Wali 5 Surabaya ini merupakan percutian rohani dengn tujuan ziaroh ke makam para wali songo yang terletak di Surabaya, Jawa Timur.
 • Trip Percutian ini biasanya oleh pelancong dari negara jiran dintaranaya malaysia, singapore, vietnam serta negara asia lain digabungkan dengan lawatan ke tempat tempat tempat percutian Surabaya lainnya, seperti pelancongan gunung Bromo, Malang Batu, Surabaya. Selengkanya baca Pakej Ziarah Wali Songo Surabaya.

Demikian info tentang Pilihan Pakej Percutian Surabaya yang kami sediakan bagi anda yang ingin melakukan bercuti di Surabaya, jawa timur, baik dalam rangka cuti sekolah, bulan madu / honeymonn dan lain lain.

Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Percutian Kawah Ijen, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.

Perkhidmatan Travel Agent Pakej Lawatan ke Surabaya, Gunung Bromo, Malang Batu, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Indonesia

Mungkin Anda juga menyukai