Perkhidmatana Travel Agensi Pakej Pelancongan Surabaya, Indonesia

Perkhidmatana Travel Agensi Pelancongan Surabaya, IndonesiaKami Surabaya travel agency menyediakan perkhidmatan pilihan Pakej Lawatan Surabaya, ke Gunung Bromo, Malang Batu City Tour, Hiking Kawah Ijen, Rafting Adventure, Tumpak Sewu, Camping Ranu Kumbolo, Gunung Semeru (semeru trekking).

Tidak setakat itu sahaja, travel ejen kami juga melayani perkhidmatan pelancongan atau percutian Religi Ziarah Makam Wali songo dan Gunung Kawi yang terletak di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Demi kepuasan client travel agent yang ingin melakukan cuti / pelancongan, pihak Travel agent Pakej Pelancongan Surabaya kami juga menyediakan fasilitas percutian di Surabaya.

Antara fasiliti sepanjang trip, include hotel, villa dan perkhidmatan kereta sewa yang terdiri dari pada bus pelancongan, sewa Jeep Bromo, Van serta jenis kereta private full ac, music, video player.

Travel agency kami juga bersedia memudahkan kesesuaian jumlah pelancong mulai dari private tour, group dan family dengan bajet yang berpatutan.

Pakej Percutian Surabaya Bromo, Malang, Kawah Ijen Indonesia

Gunung Bromo adalah tempat pelancongan popular di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia dan salah satu tempat lawatan terbaik di kawasan taman nasional Tengger Semeru Malang, Jawa Timur.

Gunung Bromo mempunyai banyak view poit menarik, diantaranya gunung penanjakan 1 atau viewpoit utama, Bukit Mentigen, Bukit Kingkong, Bukit cinta, Pasir Widodaren, Kawah (bromo crater), Padang Pasir Berbisik, Padang Savana, Bukit teletubbies dan Air Terjun Madakaripura.

Namun keindahan Mt.Bromo tidak setakat itu saja, akan tetapi G.Bromo juga memilki fenomena alam berupa taburan bintang Galaxy atau Milky way yang sangat digemari oleh para komuniti photography.


Antara Pilihan Pakej Percutian Surabaya, Indonesia

1. PERCUTIAN BROMO MIDNIGHT

 • Surabaya Bromo Midnight tour adalah trip 1 malam sahaja, start pengangkutan dari Surabaya, Malang Kota Batu atau Banyuwangi. Sila baca lebih banyak berkenaan Pakej Pelancongan Bromo Midnight.

2. PERCUTIAN BROMO 2 HARI 1 MALAM

 • Surabaya Bromo 2D1N adalah trip lawatan ke Surabaya 2h1m dengan menginap di hotel sekitar taman nasional dan start tour dari Surabaya, Malang, Kota Batu / Banyuwangi. Sila baca lebih banyak berkenaan Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam.

3. PERCUTIAN BROMO 3 HARI 2 MALAM

 • Percutian Bromo Surabaya 3D2N merupakan pakej Bromo sunrise + Sunset dan menginap selama 2 hari di hotel / homestay, start dari Surabaya atau Malang. Selengkanya, Sila baca lebih banyak berkenaan Pakej Percutian Bromo Surabaya 3h2m.

4. PERCUTIAN BROMO IJEN BANYUWANGI

 • Percutian Bromo Kawah Ijen Surabaya merupakan lawatan kombinasi antara lawatan ke gunung Bromo dan Kawah Ijen yang terletak di Banyuwangi start tour dari Surabaya, Malang. Sila baca lebih banyak berkenaan Pakej Pelancongan Bromo Kawah Ijen Surabaya.

5. PELANCONGAN BROMO MALANG 3 HARI 2 MALAM

6. PERCUTIAN BROMO MALANG 4 HARI 3 MALAM

 • Percutian Malang Bromo Surabaya 4 Hari 3 Malam adalah combinatioan percutian Malang – Percutian ke gunung Bromo Surabaya dan menginap di kawasan malang batu dan kawasan taman nasional selama 3 malam. Sila baca lebih banyak berkenaan Pakej Pelancongan Bromo Malang 4 Hari 3 Malam.

7. HIKING BROMO RANU KUMBOLO MALANG

 • Percutian Surabaya ini kami khususkan bagi pecinta tour camping serta mendaki / hiking dengan masa 3 hari 2 malam.
 • Pencinta travel tidak lengkap rasanya jika sudah ke Gunung Bromo tanpa melancong ke Ranu Kumbolo Malang.
 • Walaupun kita harus melakukan pendakian kira-kira 4 jam, rasa lelah akan terbayar dengan pesona tasik Ranu Kumbolo Malang. Sila baca lebih banyak berkenaan Pakej Pelancongan Bromo Ranu Kumbolo .

8. PERCUTIAN KE BROMO SEMERU MALANG 

 • Hiking Bromo Semeru Surabaya adalah tour kombinasi antara lawatan ke Bromo dengan mendaki ke Gunung Semeru Malang. Trip Surabaya ini memerlukan masa 4 hari 3 malam. Untuk maklumat lebih banayak, sila baca Pakej Pelancongan Bromo Semeru.

9. HIKING GUNUNG SEMERU MALANG

 • Trip Gunung Semeru Malang ini khas hanya bagi pecinta hiking / climbing gunung saja, Karna Gunung Semeru Surabaya adalah gunung tertinggi di pulau Jawa, tentu memerlukan tenaga, fizikal, mental petualang yang cukup tinggi. Untuk maklumat lebih banayak, sila baca Pakej Medaki Gunung Semeru.

10. PERCUTIAN BROMO IJEN SUKAMADE

 • Percutian Bromo Sukamade Surabaya ini merupakan tour kombinasi antara Bromo Packege – Kawah Ijen + Pantai Sukamade Surabaya, salah satu bahagian dari Taman Nasional Meru Betiri  Surabaya yang terkenal sebagai surganya flora dan fauna.
 • Disini pengunjung dapat menyaksikan secara langsung penyu bertelur serta melihat penangkaran penyu yang dilanjutkan dengan program pelepasan tukik (anak penyu) ke laut. Untuk maklumat lebih banayak, sila baca Pakej Surabaya Bromo Ijen Sukamade Tour.

11. PERCUTIAN BROMO PANTAI PAPUMA JEMBER

 • Pakej Lawatan ke Bromo Papuma Surabaya ini merupakan tour kombinsi antara bercuti ke Bromo dengan percutian pantai papuma jember Surabaya, jawa timur dengan start tour dari Surabaya, Malang. Untuk maklumat lebih banayak, sila baca Pakej Surabaya Bromo Papuma Jember.

12. PERCUTIAN BROMO SONGA RAFTING

 • Percutian Bromo Songa Surabaya ini merupakan pakej kombinasi antara lawatan ke gunung Bromo dengan pelancongan berakit / Rafting adventure. Untuk menkmati trip rafting adventure ini boleh anda mulakan dari Surabaya atau Malang Batu, Maklumat lebih banayak, sila baca Pakej Surabaya Bromo Songa Rafting.

14. ZIARAH WALI 5 SURABAYA JAWA TIMUR

 • Ziarah Makam Wali 5 Surabaya ini merupakan lawatan rohani dengn tujuan ziaroh ke makam para wali songo yang terletak di Surabaya, Jawa Timur.
 • Trip Percutian ini biasanya oleh pelancong dari negara jiran dintaranaya malaysia, singapore, vietnam serta negara asia lain digabungkan dengan lawatan ke tempat tempat tempat percutian Surabaya lainnya, seperti pelancongan gunung Bromo, Malang Batu, Surabaya. Selengkanya baca Pakej Ziarah Wali Songo Surabaya.

15. PERCUTIAN ZIARAH GUNUNG KAWI

 • Selain sedia kembara suci ziarah makam wali 9 (wali songo) di kawasan Surabaya, travel agensi kami sedia ke lawatan ke Gunung Kawi Surabaya.
 • Trip ziarah Gunung Kawi Surabaya selalunya dilawati pelancong dari negara jiran, iaitu malaysia, singapore, vietnam, thailand dan negara asia lainnya.
 • Trip Gunung Kawi package juga selalunya di kombinasikan dengan tempat menarik di Surabaya, iaitu Gunung Bromo, Malang Batu, Kawah Ijen, Tumpak Sewu atau lawatan ke pondok pesantren di Surabaya.

Untuk maklumat lebih banyak berkenaan Pakej Percutian Surabaya, Pakej cuti sekolah, Pelancongan Ground Surabaya, Bajet fullboard ke surabaya, Tempat menarik di Surabaya dan kemudahan pelancong lain lain, sila wasaap atau call travel ajen Surabaya kami untuk apa – apa pertanyaan.

Perkhidmatan Travel Agent Pakej Lawatan ke Surabaya, Indonesia

Mungkin Anda juga menyukai