Pakej Percutian Hiking Kawah Ijen Tumpak Sewu

Pakej Percutian Hiking Kawah Ijen Tumpak Sewu

Pakej Percutian Hiking Kawah Ijen Tumpak SewuPakej Percutian Hiking Kawah Ijen Tumpak Sewu – Kawah Ijen merupakan tempat percutian menerik di Banyuwangi Surabaya yang memiliki fenomena Alam berupa Blue Fire yang juga di sebut Blue Flame Ijen.

Dan Tumpak Sewu waterfall merupakan tempat percutian terbaru di Lumajang Surabaya yang mempunyai view sangat menarik nan terbaik. Waterfall ini juga popular dengan sebutan Mini Niagara waterfall Surabaya.

Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu Surabaya

Sekiranya Anda teringin melawati ke dua tempat pelancongan menarik di Surabaya ini, Anda dapat memilih trip Pakej percutian ke Kawah Ijen Tumpak Sewu yang merupakan pilihan trip Pakej Percutian Surabaya berdurasi masa 3 hari 2 malam dengan dimulakan dari Surabaya, Malang Batu, Banyuwangi, dan Bali. Detail itinerary trip Pakej Percutian Surabaya, (Hiking Kawah Ijen Tumpak Sewu 3h2m), adalah sebagai berikut :

HARI KE 1 : SURABAYA, MALANG BATU / BANYUWANGI – HOTEL KAWASAN KAWAH IJEN SURABAYA

 • Untuk memulakan trip Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu, 3 hari 2 malam, pihak travel agency mengamabil Anda di Surabaya, Malang Batu atau Banyuwangi.
 • Kemudian pak supir mengantar ke hotel di kawasan Kawah Ijen dalam masa perjalanan lebih kurang 6 hingga 7 jam.
 • Tiba di hotel sekitar kawah gunung Ijen, check in dan berehat untuk persiapan trip Hiking Kawah Ijen esok hari.

HARI KE 2 : HIKING TOUR KAWAH IJEN – BLUE FIRE IJEN – SUNRISE TOUR IJEN – HOTEL KAWASAN TUMPAK SEWU WATERFALL

 • 02:00am pihak travel agency kami mengantar Anda ke paltuding Kawah Ijen, sebuah tempat dimulakan program mendaki ke puncak Kawah Ijen.
 • Tiba di paltuding Ijen, memulakan hiking ke puncak dalam masa mendaki lebih kurang 2,30 jam hingga puncak.
 • Tiba di puncak Kawah Ijen, tour guide memandu Anda ke tempat tambang sulfur sekali ke tempat Blue Fire Ijen. Semasa di puncak Anda akan melihat keindahan tersendiri dari Kawah Ijen, iaitu Blue Fire dan Kawah warna biru.
 • Selepas melihat Blue Fire atau Blue Flame, trip diteruskan program Sunrise Ijen, dan kemudian kembali ke hotel semula.
 • Tiba di hotel, breakfast – check out dan kemudian bergerak ke hotel kawasan Tumpak Sewu Waterfall dalam masa perjalanan 3 hingga 4 jam.
 • Tiba di hotel atau homestay di kawasan Tumpak Sewu, check in dan rehat untuk persiapan trip Pakej Tumpak Sewu esok hari.

HARI KE 3 : GOA TETES WATERFALL – TUMPAK SEWU WATERFALL – MALANG BATU atau SURABAYA AIRPORT

 • Mumulakan Pakej Tumpak Sewu Waterfall, 08:00am, crew travel agency kami menghantar Anda ke Air Terjun Goa Tetes yang merupakan laluan menuju Air Terjun Tumpak Sewu Waterfall.
 • Tiba di Air Terjun Goa Tetes, kita dapat mandi air terjun dan kemudian tour guide menghantar ke Air Terjun Tumpak Sewu.
 • Tiba di Tumpak Sewu waterfall,tour guide Tumpak Sewu waterfall memandu Anda ke view terbaik untuk bergambar dengan background Air Terjun Tumpak Sewu waterfall.
 • Selepas itu, kembali ke tempat semula dan kita naik anak tangga menuju ke Air Terjun Tumpak Sewu view atas, kemudian kembali ke homestay.
 • Tiba hotel atau homestay, breakfast – check out, kemudian crew travel agency kami mengantar Anda kembali ke Surabaya atau Malang Batu dan Pakej Percutian Tumpak Sewu, Hiking Kawah Ijen 3 hari 2 malam, finish.

Harap harap info mengenai “Pakej Percutian Hiking Kawah Ijen Tumpak Sewu” 3 hari 2 malam ini menjadi pilhan pakej yang sesuai untuk Anda yang sedang merancang percutian ke Surabaya. Sekiranaya tuan / puan memrlukan info lebih banyak mengenai Pakej Lawatan ke Kawah Ijen Tumpak Sewu Waterfall, Aktiviti pelancongan, Harga atau bajet Pakej Ground ke Surabaya, sila contact pihak travel agency kami.


Pilihan Pakej Percutian Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu :

Pakej Kawah Ijen Tumpak Sewu Surabaya 3 Hari 2 Malam

Mungkin Anda juga menyukai