Pakej Percutian Tumpak Sewu 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Tumpak Sewu 2 Hari 1 Malam

Pakej Tumpak Sewu Surabaya 2 Hari 1 MalamPakej Percutian Tumpak Sewu 2 Hari 1 Malam adalah trip pakej melancong ke Tumpak Sewu Waterfall Surabaya yang juga popular dengan sebutan Mini Niagara Surabaya dengan masa pelancongan 2 hari 1 malam

Pakej Percutian Tumpak Sewu Waterfall ini merupakan program trip Pakej Percutian Surabaya yang banyak diminati pelancong tempatan dan mancanegara saat ini, sebab Tumpak Sewu merupakan tempat percutian yang sangat indah nan menarik.

Pakej Percutian Tumpak Sewu Surabaya

Trip Pakej Percutian Tumpak Sewu Surabaya ini kami sediakan untuk Anda yang teringin melakukan lawatan ke Tumpak Sewu Waterfall sahaja, dan sekiranaya Anda ingin mengkombinasikan dengan pakej percutian Bromo atau hiking ke Kawah Ijen, maka Anda mesti mempunyai masa pelancongan 3 hari 2 malam. Detail itinerary trip Pakej Percutian Tumpak Sewu, adalah sebagai berikut :

HARI KE 1 : SURABAYA / MALANG BATU AIRPORT – HOMESTAY atau HOTEL KAWASAN TUMPAK SEWU WATERFALL

  • Untuk memulakan trip Pakej Percutian Surabaya 2 Hari 1 Malam, crew travel agency kami memulakan dengan pengambilan Anda di Surabaya atau Malang Batu (hotel, stesen / airport), kemudian bapak supir menghantar Anda ke homestay atau hotel kawasan waterrfall dalam masa perajalanan +-4 jam.
  • Tiba di penginapan (homestay atau hotel) sekitar Air terjun Tumpak Sewu, check in dan rehat untuk persiapan trip pakej percutian Tumpak Sewu waterfall esok hari.

HARI KE 2 : GOA TETES WATERFALL – TUMPAK SEWU WATERFALL – MALANG BATU / SURABAYA AIRPORT

  • Trip Tumpak Sewu Waterfall di mulakan pukul 07:00am, dan sebelum melawati Tumpak Sewu, crew travel agency kami menghantar Anda ke Air Terjun Goa Tetes yang merupakan laluan menuju Air Terjun Tumpak Sewu Waterfall.
  • Tiba di Air Terjun Goa Tetes, kita dapat mandi air terjun dan kemudian tour guide menemani Anda menuju ke Air Terjun Tumpak Sewu.
  • Tiba di Tumpak Sewu waterfall,tour guide waterfall memandu Anda ke view terbaik yang sangat sesuai untuk bergambar dengan background Tumpak Sewu waterfall.
  • Selepas itu, kita naik anak tangga menuju ke Air Terjun Tumpak Sewu view atas dan selepas puas menikmati keindahan waterfall dari view atas, kembali ke homestay, – breakfast – check out, kemudian crew travel agency kami mengantar Anda kembali ke Surabaya atau Malang Batu dan Pakej Percutian Surabaya, 2 Hari 1 Malam, finish.

Sekiranya tuan / puan memerlukan info lebih banyak mengenai “Pakej Tumpak Sewu Surabaya” 2 hari 1 malam, Harga pakej percutian, Aktiviti sepanjang pelancongan, Fasiliti dan Pakej Ground Surabaya, sila hubungi pihak travel agency kami.


Pilihan Pakej Percutian Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu :

Pakej Percutian Ijen Tumpak Sewu (3h2m)
Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen (4h3m)
Pakej Percutian Surabaya Bromo (2h1m)
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya (3h2m)
Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang (5h4m)
Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen (pakej 3h2m)

Pakej Percutian ke Tumpak Sewu 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai