Pakej Percutian Bromo Surabaya City Tour

Pakej Percutian Bromo Surabaya City Tour

Pakej Percutian Bromo Surabaya City TourPakej Percutian Bromo Surabaya City Tour ini kami rancang untuk Anda yang teringin melakukan trip percutian ke Gunung Bromo sekali ke tempat pelancongan menarik di kawasan bandar Surabaya dalam masa pelancongan 3 hari 2 malam.

Dan Pakej Percutian Bromo Surabaya City Tour ini merupakan salah satu pilihan trip Pakej Percutian Surabaya, yang dimulakan dengan program pakej percutian ke Gunung Bromo sekali ke tempat sekitar Bromo, dan kemudian di teruskan dengan program pakej Surabaya city tour.

Pakej Percutian Bromo Surabaya 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo 3 hari 2 malam ini sangat sesuai untuk Anda bersama family atau kawan yang ingin menikmati keindahan Gunung Bromo sekali menikmati suasana keindahan tempat lawatan sekitar Surabaya city. Sekiranya Anda mau ikut program Pakej Percutian Surabaya, Bromo ini, Anda bole memulakan dari Surabaya, Malang Batu atau Banyuwangi. Detail itinerary Pakej Percutian Surabaya 3h2m adalah sebagai berikut :

HARI KE 1 : SURABAYA, MALANG BATU / BANYUWANGI – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

 • Crew travel agency kami memulakan trip pakej percutian Bromo Surabaya city tour dengan mengambil Anda di Surabaya, Malang Batu airport. Kemudian pak supir bergerak menghantar ke hotel di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya dalam masa perjalanan +- 2,30 jam.
 • Tiba di hotel kawasan gunung Bromo, check in hotel Bromo kemudian rehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Bromo, esok hari.

HARI KE 2 : TOUR BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – BEEJAY BAKAU RESORT SURABAYA – HOTEL SURABAYA

 • 02:30 AM, crew travel agency kami memulakan trip pakej percutian Bromo dengan mengambil Anda guna jeep Bromo di hotel, kemudian supir jeep menghantar Anda ke puncak gunung penanjakan 1, salah satu tempat terbaik untuk melihat Bromo Sunrise dalam masa 1 jam.
 • Tiba di puncak gunung penanjakan Bromo, kita bole santai atau kupi kupi dulu di sekitar puncak Bromo, hingga pukul 04:30.
 • Pukul 04:40 AM, bergerak ke view Bromo Sunrise (jalan kaki) selama 5 minit, dan kita mesti guna baju sejuk, sebab gunung Bromo Surabaya, selalunya sejuk sepanjang tahun.
 • 06:30 AM, kembali ke jeep Bromo semula dan kemudian program pelancongan di teruskan ke Kawah Bromo dalam masa 30 minit.
 • Tiba di parking jeep dekat kawah Bromo, jalan kaki dalam masa +-30 minit atau kita bole guna perkhidmatan sewa kuda di Bromo hingga kaki Gunung Bromo.
 • Selepas melawati Kawah Bromo, kembali ke tempat jeep Bromo semula dan trip pelancongan di teruskan ke Padang Savana dalam masa +-20 minit.
 • Selepas lawatan di Padang Savana Bromo, program pakej percutian di teruskan ke Pasir Berbisik, sekali melawati Bukit teletubbies gunung Bromo.
 • Selepas lawatan di pasir berbisik dan bukit teletubbies, kembali ke hotel, breakfast – check out dan kemudian crewa travel ejen kami menghantar Anda ke Beejay Bakau Resort, salah satu tempat percutian pantai di Surabaya.
 • Puas menikmati keindahan pantai beejay bakau resort, bergerak ke hotel Surabaya dalam masa perjalanan +-2 jam, check in hotel dan berehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Surabaya, city tour esok hari.

HARI KE 3 : SUBMARINE – MUSEUM SAMPOERNA – BATIK HANDCRAFT – SHOPPING TOUR SURABAYA – SURABAYA AIRPORT.

 • 07:30 AM, selepas breakfast, chcek out hotel, kemudian crew travel agency kami menghantar Anda ke Submarine Surabaya.
 • Lepas lawatan di Submarine Surabaya, trip pelancongan di teruskan ke Muzeum Sampoerna atau House Of Sampoerna Surabaya, sebuah museum kilang rokok pertman di bandar Surabaya.
 • Selepas lawatan di House Of Sampoerna Surabaya, trip di teruskan ke mirota batik & handicraft Surabaya, salah satu tempat kain baik dan souvenir terbaik di bandar Surabaya, dan kemudian trip di teruskan dengan program Shopping Tour Surabaya.
 • Lepas program shopping tour Surabaya, pak supir menghantar Anda ke Surabaya airport, dan Pakej Percutian Bromo, Surabaya city tour, finish.

Demikian info mengenai trip “Pakej Percutian Surabaya Bromo” 3 hari 2 malam, sekiranaya Anda memrlukan info mengenai Harga pakej Bromo, Aktiviti pelancongan Bromo, Tempat menarik di Surabaya, Malang Batu dan bajet Pakej Ground Surabaya, sila contact pihak travel agency kami.


Pilihan Pakej Percutian Surabaya, Indonesia :

Pakej Percutian Ijen Tumpak Sewu (3h2m)
Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen (3h2m)
Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen (4h3m)
Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu (3h2m)
Pakej Percutian Tumpak Sewu Surabaya (2h1m)
Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang (5h4m)

Pakej Percutian ke Surabaya Bromo, 3 Hari 2 Malam

Mungkin Anda juga menyukai