Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu

Pakej Percutian Bromo Tumpak SewuPakej Percutian Bromo Tumpak Sewu adalah salah satu pilihan trip pakej percutian Surabaya yang sangat menarik dan merupakan trip pakej pelancongan terbaru dengan program lawatan ke tempat percutian menarik di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Masa pelancongan trip Pakej Percutian Bromo Coban Sewu, Surabaya ini sama dengan trip pakej percutian Bromo Kawah Ijen, iaitu 3 hari 2 malam (pakej surabaya 3h2m) yang di mulakan dengan lawatan ke Tumpak Sewu dan lawatan ke Gunung Bromo kemudian.

Pakej Percutian Surabaya Bromo, Tumpak Sewu

Pakej Percutian Surabaya 3 hari 2 malam ini sangat di minati pelancong dari Malaysia, Singapore, Brunai darussalam, Thailand dan pelancong yang suka dengan tempat pelancongan Alam, sebab Gunung Bromo dan dan Tumpak Sewu Waterfall merupakan pelancongan Alam terbaik di Surabaya. Detail itineray trip Pakej Percutian Bromo Coban Sewu Surabaya adalah sebagai berikut :

HARI KE 1 : SURABAYA, MALANG BATU / BANYUWANGI – HOTEL KAWASAN TUMPAK SEWU WATERFALLS

 • Pihak travel agency (supir) kami mengmabil Anda di Surabaya, Malang Batu / Bnayuwangi airport, kemudian bergerak ke penginapan di kawasan Tumpak Sewu Falls dalam masa perjalanan lebih kurang 5 jam.
 • Tiba di penginapan hotel / homestay Tumpak Sewu waterfall, check in dan rehat untuk persiapan trip Pakej percutian Surabaya, Tumpak Sewu waterfall, esok.

HARI KE 2 : GOA TETES – TUMPAK SEWU BAWAH – TUMPAK SEWU ATAS – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO SURABAYA

 • 07:30AM selepas breakfast, bergerak menuju Tumpak Sewu view bawah, sebelum ke Coban Sewu Waterfall, guide travel agency kami menghantar Anda melalui Goa Tetes yang merupakan laluan menuju ke Tumpak sewu.
 • Lepas melawati Goa Tetes waterfall, bergerak ke letak Coban Sewu dengan melawan arus sungai bersama guide travel agncy kami.
 • Tiba di letak Tumpak Sewu waterfall, pihak travel agency kami akan maklumkan mana mana view terbaik untuk bergambar background waterfall Tumpak Sewu Surabaya.
 • Selepas melawati waterfalls view bawah, balik ke hotel / homestay. Kemudian check out dan sebelum bergerak ke Gunung Bromo, crew travel ejen kami menghantar Anda ke Tumpak Sewu view atas.
 • Selepas menikmati keindahan Tumpak Sewu view atas, bergerak ke hotel kawasan Gunung Bromo dalam masa perjalanan 3 jam, kemudian check in dan rehat untuk persiapan trip pakej percutian Surabaya Bromo, esok hari.

HARI KE 3 : BROMO SUNRISE TOUR – TEMPAT PERCUTIAN SEKITAR GUNUNG BROMO – SURABAYA, MALANG BATU / BANYUWANGI.

 • 02:00AM, crew travel agency kami mengambil Anda di hotel, kemudian bergerak guna Jeep ke puncak gunung tertinggi di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru untuk melihat Bromo sunrise.
 • 06:20am balik ke jeep Bromo semula, kemudian meneruskan trip pakej percutian ke Kawah Bromo. Tiba di tempat parkir jeep dekat kawah Bromo, jalan kaki atau guna perkhidmatan sewa kuda hingga kaki Gunung Bromo.
 • Lepas melawati kawah Bromo, trip pakej percutian di teruskan ke Padang Savana Bromo dan sekali melawati hamparan rumput Bukit teletubbies Bromo.
 • Selepas lawatan di Padang Savana dan Bukit teletubbies Bromo, trip pakej percutian di tutup dengan lawatan ke Pasir berbisik gunung Bromo Surabaya.
 • Puas menikmati keindahan Pasir berbisik, kembali ke hotel – breakfast – check out hotel dan kemudian pihak travel agnecy kami menghantar kembali ke Surabaya, Malang Batu / Banyuwangi dan Pakej Percutian Bromo, Tumpak Sewu Surabaya 3 hari 2 malam, finish.

Demikian info mengenai “Pakej Percutian Bromo, Tumpak Sewu Surabaya”.  Sekiranaya tuan / puan memerlukan maklumat mengenai harga bajet Pakej percutian Surabaya, Gunung Bromo, Kawah Ijen, Semeru Mahameru dan Pakej Ground Surabaya, sila hubungi contact travel agnecy Surabaya kami.


Pilihan Trip Percutian Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu :

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu, Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai