Pakej Percutian Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo 2 Hari 1 MalamPakej Percutian Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam disebut juga pakeg tour bromo 2d1n adalah Pakej percutian Surabaya Bromo, untuk melihat sunrise sekali lawatan ke tempat pelancongan menarik di sekitar taman nasional Bromo Tengger Semeru. Trip pakeg pelancongan 2h1m ini kami khususkan untuk anda yang mempunyai masa 2 hari 1 malam dan ingin tidak terlalu tergesa-gesa dalam menjalani pelancongan ke gunung Bromo. Dan dalam package pelancongan 2 hari 1 malam ini kita memerlukanan penginapan atau hotel di kawasan gunung Bromo.

Pakej Pelancongan ke Bromo 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam ini sangat sesuai ditempah untuk pelancongan sekolah dan juga boleh untuk program lawatan pelancongan bulan madu atau pelancongan honeymoon. Pakej Percutian Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam ini dimulakan dari Surabaya, Malang dengn itinerary sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG, KOTA BATU – HOTEL KAWASAN TENGGER

  • Kami mulakan dengan pengangkutan dari Surabaya atau dari Malang, kemudian bergerak menuju taman nasional tengger semeru dalam masa kira-kira 2/3 jam.
    Tiba di hotel kawasan taman nasional – check in hotel – berehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Surabaya Bromo, esok.

HARI KE 2: TOUR BROMO SUNRISE – SURABAYA, MALANG, KOTA BATU / BANYUWANGI

  • Program Pakej Percutian Bromo bermula pada jam 03:00 pagi dengn menggunakan Jeep yang akan membawa anda ke penanjakan 1 (ditempat ini adalah lokasi spot terbaik melihat sunrise dengan di sertai pemandangan berlatar belakang G. Batok juga G. Semeru).
  • Selepas program sunrise, pelancongan diteruskan ke Kawah, disini kita boleh berjalan kaki atau guna perkhidmatan kuda yang bermula dari parkiran Jeep dengan tempoh 20 minit ke lawatan Kawah.
  • Lepas melawati kawah, di teruskan perjalanan ke Padang Savana sekali bukit teletubbies dan kemudian di tutup dengan lawatan ke Pasir Berbisik.
  • Selepas melawatai tempat menarik di kawasan taman nasional tengger, kembali ke hotel, breakfast, dan check out dari hotel – kembali ke Surabaya, Malang, bandar Batu, dan Pakej Percutian Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam, selesai.

Demikian maklumat mengenai Pakej Percutian Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam. Untuk informasi Package Percutian ke Surabaya, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, pakej ground Surabaya, Tempat lawatan menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


Pilihan Trip Pakeg ke Surabaya, Indonesia :

Pakej Lawatan ke Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai