Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang Sewu

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang Sewu

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang SewuPakej Percutian Surabaya Bromo Malang Sewu adalah salah satu pilihan pakej percutian Surabaya terbaru dan merupakan tour combination antara Pakej Percutian Bromo, Kawah Ijen, Tumpak Sewu, Madakaripura Waterfall, Malang Batu Surabaya dalam masa pelancongan 6 hari 5 malam (6h5m).

Pakej Pelancongan Surabaya satu ini kami reka untuk pelancong yang memiliki masa cuti ke Surabaya dalam 6 hari 5 malam dengan dimulakan melawati Gunung Bromo dan tempat percutian dekat gunung Bromo, iaitu Madakaripura falls, kemudian diteruskan ke Kawah Ijen sekali melawati Tumpak Sewu, sebuah waterfall terbaik di Surabaya, kemudian diteruskan dengan program Pakej Percutian ke Malang – Surabaya city tour.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang Sewu

Sekiranya anda berminat dengan program Pakej Lawatan Surabaya 6h5m ini, Anda bole memulakan atau start dari Surabaya, Malang, Bnayuwangi / Denpasar Bali dengan Itinerary Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang Sewu sebagai berikut :

HARI 1 : SURABAYA / MALANG – BEEJAY BAKAU RESORT – HOTEL GUNUNG BROMO

 • Kami memulakan Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang Sewu dengan mengambil Anda di Surabaya, Malang, Bnayuwangi, kemudian bergerak ke hotel dekat Gunung Bromo .
 • Sebelum check in hotel Bromo, pak supir menghantar ke tempat percutian terbaru di dekat bromo, iaitu Beejay Bakau Resort dalam masa perjalanan 3 jam, kemudian check in hotel Bromo – rehat untuk persiapan pakej percutian Bromo esok hari.

HARI 2 : BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – WHISPERING SEND – MADAKARIPURA BROMO – HOTEL KAWAH IJEN

 • Pukul 03:00am memulakan pakej percutian Bromo dengan guna jeep Bromo menuju puncak gunung gunung Pananjakan 1, salah satu puncak tertinggi di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru.
 • Setelah puas melihat Bromo sunrise balik ke jeep Bromo semula, kemudian di meneruskan ke tempat parkir mobil jeep di dekat kawah Bromo dalam masa 30 minit.
 • Sekiranya cukup masa, maka sebelum melawati kawah Bromo, kita orang bole melawati Love hill Bromo, salah satu tempat percutian berhampiran dalam penanjakan 1 Bromo.
 • Tiba di tempat parkir jeep dekat kawah Bromo, berjalan kaki untuk ke kawah Bromo selama 30 menit atau menggunakan sewa kuda di Bromo dengan waktu sekitar 15 menit.
 • Setelah puas melihat fenomena kawah Bromo, dilanjutkan percutian ke padang savana Bromo sekali melancong ke teletubbies Bromo kemudian ditutup dengn lawaan ke pasir berbisik Bromo.
 • Selepas itu kembali ke hotel semula kemudian meneruskan perjalanan menuju tempat percutian dekat gunung Bromo, iaitu madakaripura waterfall dengan masa perjalanan 1 jam.
 • Tiba di madakarupura, transfer ke perkhidmatan motor hingga pintu masuk madakaripura Bromo, kemudian jalan kaki 30 minit hingga waterfall dengan di temani guide madakaripura.
 • Lepas melawati madakaripura, bergerak menuju hotel kawah ijen dengan masa 5 jam, check in hotel – rehat untuk program pakej pelancongan Surabaya esok hari.

HARI 3 : TOUR KAWAH IJEN – BLUE FIRE IJEN – HOMESTAY TUMPAK SEWU SURABAYA

 • 01.30am persiapan tour, pada pukul 02.00 berangkat menggunakan mobil private tour menuju paltuding Ijen / tempat start trekking ke puncak gunung Ijen selama 30 menit.
 • Sampai area paltuding Ijen, memulai hiking Ijen crater selama 1,30 jam. Semasa kita tiba di puncak Ijen, waktunya kita menikmati keindahan pemandangan Ijen crater yang terdiri dari danau asam luas berwarna hijau toska disertai kepulan asap volcano Ijen crater, disini anda akan melihat secara langsung aktiviti kawah Ijen sekali melihat Blue Fire.
 • Setelah selesai menikmati blue flame Ijen balik hotel – breakfast – check out hotel Ijen, kemudian bergerak ke homestay dekat tumpak sewu dalam masa perjalanan 5 jam, check in homestay tumpak sewu – rehat untuk program pakej pelancongan esok hari.

HARI 4 : GOA TETES WATERFALL – TUMPAK SEWU WATERFALL – HOTEL MALANG BATU

 • 07:00 check out homestay dan bergerak ke goa tetes waterfall dengan di temani guide. Kemudian meneruskan ke tumpak sewu waterfall dengan masa 30 minit.
 • Selepas explore tumpak sewu, kembali ke tempat parkir kereta, dan meneruskan ke view atas (tempat ambil gambar warerfall dari atas).
 • Selepas itu kembali ke mobil untuk meneruskan perjalanan ke hotel malang batu – check in – rehat untuk proram pakej pelancongan Surabaya esok hari.

HARI 5 : LADANG EPAL MALANG – TAMAN LANGIT – FLOWER GARDEN – MUSEUM ANGKUT – LOATING MARKET – D’TOPENG – PUSAT OLEH OLEH

 • Pukul 07:30 kami mengantar anda menuju ke ladang epal malang dan kemudian di teruskan ke Taman langit, salah satu tempat percutian terbaru di kota Batu.
 • Selepas itu di lanjutkan ke flower garden yang merupakan tempat pelancongan terbaru di kawasan bandar Malang Batu Surabaya, disini kita dapat mecoba naik basikal terbang.
 • Puas explor di flower garden, di lanjutkan menuju ke museum angkut (muzeum transportsi dunia), sekali melawati loating market dan D’topeng.
 • Kemudian kami hantar ke tempat oleh oleh khas batu malang, Kemudian meneruskan perjalanan menuju hotel surabaya dalam masa 2 jam – check in hotel surabaya – rehat untuk program pakej percutian Surabaya esok hari.

HARI 6 : CHECK OUT HOTEL – BUKIT JADDIH – SURAMADU BRIDGE – SURABAYA AIRPORT

 • 07:00 check out hotel, kemudian kami hantar anda ke bukit jaddih di madura dengan masa perjalanan 3,30 jam.
 • Sebelum sampai di lokasi bukit jaddih / selepas, kita juga dapat menikmati jebatan suramadu (jembatan terpanjang di indonesia). Kemudian kami langsung mengantar anda kembali ke airport dan Pakej Percutian Surabaya 6 Hari 5 Malam, finish.

Demikian maklumat mengenai “Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang Sewu” 6 hari 5 malam. Untuk informasi pakej Kawah Ijen, pakej Hiking Semeru, pakej Malang Batu, pakej ground Surabaya, Bajet percutian surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


Lihat aktiviti pelancong yang sudah guna travel ejen pelancongan kami di Gunung Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu, Surabaya dibawah ini :

Pakej Percutian Surabaya Bromo, Malang Sewu

Mungkin Anda juga menyukai