Pekhidmatan Sewa Kerata Jeep Gunung Bromo

Pekhidmatan Sewa Kerata Jeep Gunung Bromo

Pekhidmatan Sewa Kerata Jeep Gunung BromoGunung Bromo adalah salah satu gunung berapi yang aktif tidak pernah ditinggalkan dari pengunjung baik pelancong asing maupun tempatan dan merupakan tempat Percutian Surabaya yang ramai di Lawat. Salah satu tujuan utama Melancong ke Gunung Bromo adalah untuk menyaksikan keindahan matahari terbit atau Bromo Sunrise, selain itu terdapat beberapa tempat yang menarik di Bromo yang boleh dijadikan tempat untuk pemandangan matahari terbit yang indah, yaitu Gunung Bromo, Puncak Mentigen, Puncak Penanjakan 2 (Seruni Point) dan Gunung Penanjakan 1 (Pandangan Point 1), Bukit Kingkong dan Bukit Cinta (berhampiran Penanjakan 1) atau yang paling bergaya di kalangan orang muda adalah di B29 (Bukit 2.900M di atas paras laut).

Untuk menikmati keindahan wisata Gunung Bromo, sepatutnya kita guna Mobil Jeep, karen laluan selama mengexplorasi semua tempat Percutian Bromo memang berat untuk kendaraan tipe lain. Medan dan rute di Bromo terkenal terjal dan banyak tikungan tajam, maka dengan itu di butuhkanlah kendaraan sejenis 4WD (Four Wheel Drive), maka dari itu, salain berkhidmat Pakej Percutian Bromo, kami berkhidmat Sewa Jeep Bromo pula.

Pekhidmatan Sewa Jeep di Gunung Bromo

  • Perkhidmatan kereta Jeep Bromo akan mengambil anda di tempat yang sudah di sepakati sebelum, kemudian menghantar anda ke Penanjakan 1 yang merupkan tempat terbaik untuk melihat keindahan Bromo Sunrise.
  • Selepas program Bromo Sunrise, kembali ke Jeep, untuk melanjutkan ke Kawah Bromo hingga tempat parkir yang berhampiran dengan Kawah, dan sebelum melanjutkan ke Kawah Bromo, anda bole berhenti atau stop di Bukit Cinta Bromo, kemudian melanjutkan perjalanan menuju temmpat parkir dekat Kawah.
  • Tiba di tempat parkir Jeep dekat Kawah, kita jalan kaki menuju kaki gunung Bromo selama 30 minit, selain jalan kaki, anda bole guna perkhidmatan kuda Bromo dengan masa perjalanan 15 minit.
  • Tiba di kaki gunung Bromo, kita naik 250 anak tangga hingga puncak Kawah.
  • Puas melihat fenomena alam kawah Bromo, kembali ke tempat parkir Jeep semula untuk melanjutkan trip ke Padang Savana Bromo.
  • Selepas dari Padang Savana, Pelancongan di tutup dengan melawat ke Pasir Berbisik Gunung Bromo yang merupakan tempat lawatan terakhir dalam semua program Pakej Percutian Bromo.

Untuk maklumat lengkap mengenai Perkhidmatan Mobil Jeep Bromo, Bajet Sewa Jeep, Bajet Percutian, Pakej Percutian Bromo dan pakej percutian Surabaya lainnya, silakan menghubungi contact kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA, JAWA TIMUR :

Perkhidmatan Penyewaan Jeep Bromo Surabaya

 

Mungkin Anda juga menyukai