Pakej Percutian Bromo Madakaripura Midnight

Pakej Percutian Bromo Madakaripura Midnight

Pakej Percutian Bromo Madakaripura MidnightPakej Percutian Bromo Madakaripura Midnight adalah salah satu pilihan Pakej Percutian Surabaya dengan program pakej Bromo Surabaya 1 days (12 jam) yang dimulakan dengan pakej Percutian Bromo atau Lawatan ke tempat terbaik melihat keindahan Bromo Sunrise dan tempat menarik di sekitar Bromo, seperti Kawah Bromo, Padang Savana (teletubbies hill), Love Hill, Padang Pasir Berbisik, Kingkong Hill dan kemudian program tour dilanjutkan dengan Melawat Madakarupura Waterfall Surabaya dalam masa perjalanan 1 jam dari Gunung Bromo.

Gunung Bromo dan Madakaripura waterfall termasuk tempat percutian Surabaya yang terkenal di Jawa Timur, Indonesia. Untuk menikmati program pakej lawatan kombinasi antara Pakej Percutian Bromo – Madakaripura Waterfall ini boleh anda mulakan dari Surabaya atau Malang Batu dengan rincian / itinerary Bromo Madakaripura Surabaya package seperti berikut :

Pakej Lawatan Ke Surabaya Bromo Madakaripura


  • Pakej Lawatan Surabaya 1 day ini kami mulakan dengan pengangkutan anda kira-kira jam 21.00 – 23.00pm di Bandara Surabaya, Malang, kemudian mengantarkan anda ke kawasan Pelancongan gunung Bromo dengan tempoh kira-kira 3 jam perjalanan ke tempat letak kereta Jeep Bromo di kawasan Sukapura.
  • Setelah sampai di Desa Sukapura, anda akan dipindahkan ke Jeep, kemudian meneruskan trip ke tempat melihat Bromo Sunrise di Pananjakan 1 selama 1 jam.
  • Sampai di puncak Pananjakan 1, lalu berjalan kaki selama 15 minit ke lokasi melihat sunrise tour dan menunggu muculnya Sunrise, ketika matahari terbit sudah kelihatan, maka kita anda akan melihat keindahan panorama sekitar Wisata Gunung Bromo, seperti lautan pasir, Gunung Batok dan Gunung semeru serta hamparan kabut awan, inilah tujuan utama kita bercuti ke gunung Bromo Surabaya.
  • Pukul 06.00 pagi setelah puas menikmati keindahan sunrise dan pemandangan sekitarnya dari puncak Pananjakan, Kita kembali ke tempat Jeep, kemudian meneruskan ke destinasi pelancongan selanjutnya, iaitu menuju ke kawah Gunung Bromo. disini semua peserta tour boleh sewa kuda atau jalan kaki untuk menuju Wisata Kawah Bromo (Bromo Crater).
  • Pukul 08.00 pagi kemabali ke lokasi tempat letak mobil jeep, lalu melanjutkan tour ke Padang Savana, Bukit Teletubies serta Pasir Berbisik.
  • Selesai mengexplor tempat tempat pelancongan sekiatar bromo, kembali ke hotel untuk breakfast, mandi dan check out dari hotel untuk meneruskan perjalanan ke Madakaripura Waterfall selama 1 jam perjalanan dari Hotel kawasan Bromo Surabaya.
  • Setelah sampai tempat letak kereta Madakaripura Waterfall, kita naik ojek / jasa perkhidmatan motor roda 2 sampai dipintu masuk air terjun, kemudian berjalan kaki menuju tempat air terjun Madakaripura dengan ditemani guide tempatan yang telah disediakan oleh pihak pengelola percutian Air Terjun Madakaripura selama 30 minit hingga sampai dilokasi air terjun.
  • Sebaik sahaja tiba di lokasi, anda dipersilahakan menikmati keindahan panorama percutian Madakaripura Waterfall Surabaya sampai puas, lalu kembali ke tempat letak kereta untuk ganti pakaian, kemudian kami menghantar kembali ke Surabaya, Malang / Kota Batu dan paket percutian Surabaya Bromo Madakaripura, selesai.

Sekian informasi tentang Pakej Percutian ke gunung Bromo madakaripura, Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, pakej Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat tempat menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, SURABAYA :

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Madakaripura

Mungkin Anda juga menyukai