Forest Park Madakaripura Surabaya

Forest Park Madakaripura Surabaya

Forest Park Madakaripura SurabayaForest Park Madakaripura Surabaya adalah satu tempat Percutian Surabaya terbaru yang masih terletak di kawasan taman nasional wisata Bromo tengger semeru, tepatnya terletak di Desa Negororejo, Kecamatan Lumbang, Probolinggo, Jawa Timur, Surabaya. Lokasinya cukup dekat dengan madakaripura waterfall dan sangat sesuai di lawat selepas program Pakej Percutian Bromo, baik bersama keluarga, kawan atau dalam percutian honeymoon, dan Forest Park Madakaripura ini juga bagus buat ambil gambar bagus pula buat alternatif tambahan tempat percutian ketika bercuti ke Gunung Bromo Surabaya.

Destinasi percutian baru ini dibuka oleh pemerintah tempatan dengan memanfaatkan lokasi yang ada dan swadaya masyarakat. Tujuan pemerintah membuka kawasan pelancongan ini adalah untuk memperkaya pariwisata kabupaten Probolinggo Surabaya serta untuk meningkatkan perekonomian masyarakat setempat.

Madakaripura Forest Park Surabaya

Fasilitas Madakaripura Forest Park yang bole anda nikmati adalah ayunan dari tampar yang didesain sedemikian rupa, anjungan matahari, serta amben tempat ambil gambar atau berselfi-selfi. Selain itu pemandangan latar belakang dihiasi nan hijaunya hutan dikawasan pegunungan mempunyai nilai, dan Hawanya pun sangat sejuk, sehingga pelancong merasa seronok ketika melawat Fores Park Surabaya.

Jika anda teringin menikmati keindahan Forest Park Surabaya ini dapat anda masukkan dalam beberapa pilihan Pakej Pelancongan Bromo di bawah ini :

Demikian maklumat Forest Park Madakaripura Surabaya, untuk maklumat Pakej Percutian Bromo, Bajet Pakej Percutain, Perkhidmatan Sewa Jeep Bromo, serta kemudahan lain lain, sila anda hubungi contact kami.

Forest Park Madakaripura Surabaya Indonesia

Mungkin Anda juga menyukai