Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 2 Hari 1 Malam

Pakej Surabaya Bromo Malang 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 2 Hari 1 MalamPakej Percutian Surabaya Bromo Malang 2 Hari 1 Malam adalah salah satu pilihan pakej percutian Surabaya yang merupakan tour kombinasi pakej percutian bromo dengan pakej percutian ke Malang Indonesia masa 2 hari 1 malam dan start tour dari Surabaya / Malang bandar Batu. Trip pakej percutian bromo 2 hari 1 malam ini kita bertujuan untuk meikmati tempat pelancongan di malang bandar batu, kemudian tour and travel dilanjutkan ke tempat pelancongan menarik di gunung Bromo Surabaya diantaranaya, Gunung penanjakan , Kawah Bromo, Padang Savana / Bukit teletubbies dan lawatan ke Pasir berbisik Bromo.

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang Batu

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang ini sesuai untuk percutian keluarga atau percutian sekolah dan ambil untuk pakej honeymoon. Untuk menikmati perjalanan pakej pelancongan bromo malang Surabaya ini, anda boleh memulakan / start tour dari Surabaya, Malang, Kota Batu dengan Itinerary Paket wisata Bromo Malang Surabaya 2 Hari 1 Malam sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA / MALANG – MALANG BATU CITY TOUR – HOTEL BROMO SURABAYA

  • Percutian ke Bromo Malang Surabaya bermula dengan pengangkutan peserta tour di Surabaya atau Malang menuju ke tempat tempat percutian malang batu, iaitu ke ladang epal Malang, kemudian dilanjutkan ke tempat taman 1000 bunga (Selecta malang), kemudian diteruskan ke Muzium angkut Malang Surabaya.
  • Serasa puas menikmati muzium angkut, kami membawa anda ke pusat oleh oleh khas kota Batu dan melanjutkan perjalanan menuju hotel di kawasan taman nasional Bromo Surabaya (perjalanan kurang lebih 3 jam).

HARI KE 2: BROMO SUNRISE TOUR – TEMPAT MENARIK SEKITAR BROMO – SURABAYA, MALANG / KOTA BATU

  • Pukiul 02; 00am anda akan akan dijemput mengunakan Jeep Bromo menuju ke tempat matahari terbit di Puncak penanjakan 1 (tempat terbaik untuk melihat sunrise dan tempat terbaik untuk camping).
  • Setelah cukup puas, kami membawa anda untuk menuju ke tempat parking Jeep Bromo berhampiran Kawah, dari tempat pakir jeep ini kita boleh berjalan kaki atau menggunakan kereta kuda untuk ke kaki gunung Bromo yang masih aktif.
  • Setelah anda merasa cukup puas melihat fenomena kawah Bromo Surabaya, Pelancongan dilanjutkan menuju Padang Rumput Savana – Bukit Teletubies lalu ditutp dengn kunjungan lawatan ke Padang Pasir Bromo.
  • Stelah itu kami membawa anda kembali ke Surabaya, Malang, dan tour kombinasi antara paket wisata Bromo dan Paket wisata Malang Surabaya 2 hari 1 malam, selesai.

Untuk maklumat lebih lengkap mengenai Pakej Pelancongan Bromo Malang 2 Hari 1 Malam. Untuk informasi percutian Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Lawatan ke Gunung Bromo Malang 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat