Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 2 Hari 1 MalamPakej Percutian Surabaya Bromo Malang 2 Hari 1 Malam adalah salah satu pilihan pakej percutian Surabaya yang merupakan tour kombinasi pakej percutian bromo dengan pakej percutian ke Malang Indonesia masa 2 hari 1 malam dan start tour dari Surabaya / Malang bandar Batu.

Trip pakej percutian bromo 2 hari 1 malam ini kita bertujuan untuk meikmati tempat pelancongan di bandar batu, kemudian tour and travel dilanjutkan ke tempat pelancongan menarik di gunung Bromo diantaranaya, Gunung penanjakan , Kawah, Padang Savana / Bukit teletubbies dan lawatan ke Pasir berbisik.

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang ini sesuai untuk percutian keluarga atau percutian sekolah dan ambil untuk pakej honeymoon. Untuk menikmati perjalanan pakej pelancongan ini, anda boleh memulakan / start tour dari Surabaya, Kota Batu dengan Itinerary Pakep percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam sebagai berikut :

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang Batu

HARI KE 1: SURABAYA / MALANG – MALANG BATU CITY TOUR – HOTEL GUNUNG BROMO 

  • Team travel agency kami memulakan pakej Percutian Bromo Surabaya dengan pengangkutan tour group di Surabaya atau Malang menuju ke tempat tempat percutian kota batu, iaitu ke ladang epal Malang, kemudian dilanjutkan ke tempat taman 1000 bunga (selecta malang), kemudian diteruskan ke Muzium angkut.
  • Selepas explore semua kawasan muzium angkut, supir dari pada travel agent kami menghantar ke pusat oleh oleh khas kota Batu dan melanjutkan perjalanan menuju hotel di kawasan taman nasional Surabaya (perjalanan kurang lebih 3 jam).

HARI KE 2: SUNRISE TOUR – KAWAH – PADANG SABANA – PASIR BERBISIK – SURABAYA, MALANG / KOTA BATU

  • Pukiul 02; 00am anda akan akan dijemput mengunakan jeep menuju ke tempat matahari terbit di Puncak penanjakan 1 (tempat terbaik untuk melihat sunrise dan tempat terbaik untuk camping).
  • Setelah cukup puas, kami membawa anda untuk menuju ke tempat parking jeep berhampiran Kawah, dari tempat pakir jeep ini kita boleh berjalan kaki atau menggunakan kereta kuda untuk ke kaki gunung Bromo yang masih aktif.
  • Setelah anda merasa cukup puas melihat fenomena kawah Bromo Surabaya, Pelancongan dilanjutkan menuju Padang Rumput Savana – Bukit Teletubies lalu ditutp dengn kunjungan lawatan ke Padang Pasir.
  • Stelah itu kami membawa anda kembali ke Surabaya, Malang, dan Paket wisata Bromo dan Malang Batu Surabaya 2 hari 1 malam, selesai.

Untuk maklumat lebih lengkap mengenai Pakej Pelancongan Bromo Malang 2 Hari 1 Malam. Untuk informasi Pakej percutian Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Lawatan ke Gunung Bromo Malang 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai