Perkhidmatan Sewa Kuda Gunung Bromo

Perkhidmatan Sewa Kuda Gunung Bromo

Perkhidmatan Sewa Kuda Gunung Bromo Perkhidmatan Sewa Kuda Bromo adalah salah satu perkhidatan transportasi untuk Percutian Gunung Bromo. Dan gunung Bromo sendiri merupakan salah satu tempat Percutian Surabaya yang terletak di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru yang sangat diminati oleh Pelancongan tempatan hingga manca negara. tujuan utama Pelancong ke Gunung Bromo adalah mrlihat keindahan Bromo Sunrise-nya, selain itu Bromo juga memiliki tempat percutian menarik disekitarnya, seperti Padang Savana, Pasir Berbisik, Love Hill, Kingkong Hill, Mentigen Hill, Seruni Point dan ada lagi satu tempat yang sangat diminati oleh para Pelancong, iaitu Kawah Gunung Bromo.

Sewa Kuda Percutian Gunung Bromo

Bagi penduduk tempatan Gunung Bromo, kuda adalah pilihan alternatif untuk memajukan pembangunan ekonomi mereka, di samping pergi ke ladang sebagai mata pencaharian tengger, mengekalkan kuda juga dapat meningkatkan dan membantu ekonomi mereka, bukan hanya ekonomi mereka yang mengangkat tetapi juga membantu untuk menikmati keindahan Lawatan gunung Bromo dengan menyewa kuda.

Selepas menikmati keindahan Bromo Sunrise, masa untuk kembali ke jip guna teruskan lawatan ke Kawah Bromo dengan masa 30 minit. namun batasan Jeep Bromo hingga tempat parking Jeep dekat Kawah,  Tiba di tempat parkir Jip, anda bole berjalan kaki hingga ke kaki Gunung Bromo dengan masa 35 minit, jika anda penat anda bole guna perkhidmatan kuda Bromo dengan masa 15 minit.

Bajet Sewa Kuda Di Gunung Bromo

Untuk bajet sewa kuda murah dapat anda nikmati jika anda menempah 1 bulan sebelum, sebab kalo menempah secara tiba tiba, maka bajet otomatis mahal (idr. 300 000 hingga 350 000), jika anda sedang melakukan program pakej Percutian Bromo dan anda teringin menunggang kuda, maka anda bole meminta ke Tour Guide yang kami sediakan dan otomatis bajet sewa kuda murah.

Selain untuk ke Kawah Bromo, bergambar dengan menunggang kuda adalah salah satu aktiviti menarik untuk semua pelancongan gunung Bromo, biasanya selepas dari kawah, para pelancong mengabadikan atau bergambar berasama rombongan dan untuk spot terbaik bergambar dengan menunggang kuda, iaitu di depan pure poten, depan gunung batok, padang pasir dan padang savana.

Sekian informasi tentang Perkhidmatan Kuda Gunung Bromo, Untuk maklumat lebih lengkap mengenai pakej Percutian Bromobajet percutian Surabaya, sila hubungi contact yang telah kami sediakan.

Jom,,!! Melancong Ke Surabaya Gunung Bromo

Mungkin Anda juga menyukai