Love Hill, Tempat Pelancongan Di Sekitar Bromo

Love Hill, Tempat Pelancongan Di Sekitar Bromo

Bukit Cinta, Tempat Pelancongan Di Sekitar Gunung BromoLove Hill adalah salah satu tempat percutian Surabaya, Jawa Timur, Indonesia terletak di kawsan taman nasional Bromo Tengger Semeru. Tempat percutian ini merupakan menjadi lokasi Alternatif untuk melihat sunrise semasa program trip percutian Surabaya Bromo, sebagaimana halnya Bukit Mentigen (tempat Bromo Camping). Selain menjadi lokasi terbaik melihat sunrise, lokasi ini juga sering dijadikan tempat melihat keindahan Milky Way, bahkan tempat pelancongan sekitar Gunung Bromo ini menjadi lokasi terbaik untuk milky way photography.

Tempat Percutian Sekitar Bromo Surabaya

Ketika masa percutian puncak penanjakan 1 (letak terbaik melihat sunrise) akan penuh dengan pelancong yang sama sama melakukan trip percutian Surabaya, dan sekiranya kita tidak bergerak lebih awal, kita tidak akan mendapat tempaat selesa untuk melihat sunrise, dan lokasi alternatif yang boleh dipilih adalah, Love Hills Gunung Bromo.

Semasa anda melakukan percutian ke Bromo Surabaya anda dapat meminta pada pak supir / driver Jeep Gunung Bromo untuk menghantarkan ke Love Hill Bromo, sekaligus ke lokasi menarik di sekitar lain nya. Letak love hills ini berada diantara 5 km dari puncak penanjakan 1 di gunung Bromo Surabaya.

Maklumat kepada sesiapa yang nak pergi cuti ke kawasan taman national tengger semeru Surabaya dan tempat menarik lainnya di Surabaya, masa yang sesuai nan terbaik untuk program percutian ke Surabaya bermula dari bulan april – dec.

Itulah sedikit maklumat mengenai “Love Hill Gunung Bromo Surabaya”. Untuk informasi pakej pelancongan bromo, bajet pakej percutian, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu, pakej ground ke Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, sewa Jeep, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN BROMO SURABAYA :

Tempat Pelancongan Kawasan Bromo Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai