TRAVEL PAKEJ PERCUTIAN ke INDONESIA, Private Travel Agency di Surabaya, Indonesia

TRAVEL PAKEJ PERCUTIAN ke INDONESIA – Indonesia adalah salah satu negera yang kaya dengan keindahan alamnya dengan pelbagai macam tempat percutian menarik, dari tempat percutian semulajadi hingga tempat percutian moden, kerana itulah ramai turis asing atau mancanegara datang melancong ke Indonesia.

Kami adalah perkhidmatan travel agency Pakej Percutian Indonesia yang terletak di bandar Surabaya, Jawa Timur menawarkan pelbagai pilihan pakej percutian ke tempat – tempat menarik dan terbaik di kawasan Surabaya, Indonesia.

Anatar tempat percutian menarik dan terkenal di Surabaya, Indonesia adalah, Gunung Bromo, Kawah Ijen, Taman Baluran, Madakaripura, Gunung Semeru, Tumpak Sewu, Malang Batu, Taman Safari Zoo dan lagi banyak tempat yang mesti kita lawati di Surabaya, Indonesia

Ada banyak pilihan pakej percutian Surabaya yang kami sediakan, utamanya trip pakej percutian ke tempat tempat popular dan menarik di kawasan Surabaya, Indonesia. Antara tempat percutian menarik di Surabaya yang kami tawarkan adalah :

TRAVEL PAKEJ LAWATAN ke INDONESIA, Best Travel Agency di Surabaya, Indonesia

1. Gunung Bromo [ Pakej Percutian Bromo Indonesia ]

Gunung Bromo merupakan tempat percutian terbaik di Surabaya, Indonesia, selaian terkenal dengan keindahan sunrise – nya. Gunung Bromo memiliki banyak tempat pelancongan menarik di sekitarnya.

Anatar tempat percutian menarik dalam trip pakej Gunung Bromo adalah melawati puncak Pananjakan 1, Kawah Bromo, Padang savana, Pasir berbisik, Bukit teletubbies, Bukit kingkong dan Pasir widodaren.

Gunung Bromo juga merupakan salah satu national park terbaik di Surabaya, Indonesia. kenara itulah ramai pelancong yang tengah melakukan trip Pakej Percutian Surabaya selalunya visit Gunung Bromo.

Sebagai travel agent Pakej Percutian ke Indonesia, khususnya program trip pakej percutian ke Bromo Surabaya, kami menawarkan pake percutian Bromo dengan 4 option, iaitu Pakej percutian 1 hari, 2 hari 1 malam, 3 hari 2 malam dan Pakej Bromo camping.

2. Kawah Ijen [ Pakej Percutian Kawah Ijen Indonesia ]

Selain Gunung Bromo ada lagi tempat percutian Indonesia yang selalunya ramai pelawat, iaitu Kawah Ijen Surabaya, salah satu pelancongan alam semula jadi dan merupakan gunung aktif di Surabaya, Indonesia.

Letak Gunung Ijen di Banyuwangi dan berhampiran dengan taman baluran Bondowoso, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Gunung Kawah Ijen memiliki ketinggian 2.386 mdpl dan berhampiran pula dengan Gunung Merapi.

Tarikan daripada Kawah Ijen adalah fenomena alam berupa blue fire (api biru) di dalam kawah yang terletak di puncak Gunung Kawah Ijen, selain itu Kawah Ijen memiliki tasik warna biru toska yang sangat menarik.

Tak setakat itu sahaja, Kawah Ijen salah satu perlombongan belerang atau sulfur terbesar di dunia. Kerana itulah ramai pelancong yang tengah melanconga ke Surabaya, Indonesia visit di Kawah Ijen.

Untuk travel ke Kawah Ijen Indonesia, travel agency kami menawarkan 3 pilihan pakej percutian, iaitu Pakej percutian Kawah Ijen 1 hari, Pakej 2 hari 1 malam, Paket wisata Bromo Kawah Ijen dan Pakej percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu.

3. Taman Baluran [ Pakej Percutian Taman Baluran Indonesia ]

Selain Kawah Ijen, di Indonesia ada Taman Nasional Baluran yang terletak di Situbondo, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia dan Taman Baluran juga merupakan salah satu taman nasional di Indonesia terbaik dan paling menarik.

Letak Taman Nasional Baluran ada di 7°55’17.76″S dan 114°23’15.27″E. Ada pelbagai tipe vegetasi sabana, hutan mangrove, Hutan musim, Hutan pantai, Hutan pegunungan bawah, Hutan rawa dan Hutan yang selalunya hijau sepanjang tahun.

Taman Nasional Baluran Indonesia salah satu destinasi utama yang selalunya ramai di lawatai oleh pelancong tempatan maupun mancanegara. Taman Baluran terkenal dengan nama afrika van java Indonesia, sebab taman baluran memeiliki padang sabana yang sangat luas dan banyak haiwan haiwan yang hidup bebas.

Sekiranya Anda minat travel ke Taman Baluran Indonesia, travel agency kami menawarkan 3 pakej percutian, iaitu Pakej percutian Taman Baluran 2 hari 1 malam, Pakej lawatan Baluran Kawah Ijen dan Pakej travel Taman Baluran Bromo Indonesia.

4. Air Terjun Tumpak Sewu [ Pakej Percutian Tumpak Sewu Indonesia ]

Air terjun Tumpak Sewu (coban sewu waterfall) adalah salah satu air terjun popular dan menarik di Indonesia. Air terjun merupakan tempat percutian alam semulajadi terbaru yang ramai dilawatai di Surabaya, Indonesia.

Air terjun Tumpak Sewu popular dengan nama Mini Niagara nya Indonesia yang letaknya berhampiran dengan Gunung tertinggi di Surabaya, iaitu Gunung Semeru Mahameru Indonesia.

Air terjun di Surabaya Indonesia memiliki 3 destinasi, iaitu Air terjun Goa tetes, Air terjun Tumpak Sewu view bawah dan Air terjun Tumpak Sewu view atas. 3 view itu dapat kita lawati dalam masa 1 hari start dari Surabaya atau Malang.

Untuk trip pelancongan ke Air terjun Tumpak Sewu Indonesia, travel agent kami menawarkan 4 pilihan, iaitu Pakej percutian Air terjun Tumpak Sewu 2 hari 1 malam, Pakej Bromo Tumpak Sewu, Pakej Kawah Ijen Tumpak Sewu dan Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu.

5. Malang Batu City Tour [ Pakej Percutian ke Malang Indonesia ]

Malang Batu adalah destinasi pelancongan terkenal di Surabaya, Indonesia, banyak tempat pelancongan semulajadi dan pelabagai tempat percutian moden yang sangat menarik yang mesti kita lawatai semasa melancong ke Surabaya, Indonesia.

Anatar tempat percutian terkenal di Malang Indonesia yang selalunya dilawati pelancongan tempatan dan mancanegar adalah Masjid turen ajaib, Ladang epal, Jatim park, Muzium transpot, Safari zoo, Flower garden, Coban rondo dan banyak lagi tempat percutian menarik di Malang Batu Surabaya, Indonesia.

Sekiranya Anda ada plan melancong ke Malang, travel agen kami menawarkan banyak pilihan pakej percitian, iaitu pakej Malang Batu 1 – 5 hari, Pakej Bromo Malang Surabaya, Pakej Malang Surabaya city tour, Pakej Bromo Malang Kawah Ijen dan Pakej Bromo Tumpak Sewu Malang.

6. Surabaya City Tour [ Pakej Percutian Surabaya Indonesia ]

Surabaya adalah bandar terbesar kedua Indonesia dan merupakan tempat bermula semua trip pakej pelanongan ke tempat menarik di Surabaya, Indonesia.

Di kawasan bandar Surabaya Indonesia banyak pula tempat pelancongan menarik sekali tempat shooping terbaik untuk semua pelancong yang tengah melancong di Surabaya, Indonesia.

Sekiranaya Anda minati dengan pelancongan sejarah, di Surabaya lah tempat yang terbaik, kerana semua tempat pelanconga sejarah ada di bandar Surabaya.

Biasanya kami menjadikan bandar Surabaya Indonesia sebagai destinasi terkhir dalam semua trip pakej Surabaya, sebab majoriti para pelancong memalui Juanda airport Surabaya.

Dan banyak lagi tempat percutian di Surabaya Indonesia yang tidak kami muat dalam post ini, sekiranya Anda ada request tempat percutian di Surabaya, Indonesia, Anda boleh hantar message dengan kami

Unruk info lebih banyak yang berkenaan Pakej Surabaya Indonesia, Kos atau Bajet pelancongan, Aktiviti dan Fasiliti pelancongan di Surabaya Indonesia, sila hubungi travel agency kami.

TRAVEL PAKEJ PELANCONGAN ke INDONESIA, Perkhidmatan Travel Agency di Surabaya, Indonesia