Percutian Surabaya Bromo Sunrise

Percutian Surabaya Gunung Bromo Sunrise 

Percutian Surabaya Bromo SunrisePercutian Surabaya Bromo Sunrise, Gunung Bromo adalah tempat percutian Surabaya terkenal di Jawa Timur, Indonesia, bahkan popular hingga ke mancanegara. Wisata Bromo sendiri merupakan tempat Pelancongan Surabaya terletak di kawasan Taman Nasional Bromo Tengger Semeru yang mempunyai banyak tempat pelancongan menarik di sekitarnya, Pada umumnya pelancong yang Melancong ke Gunung Bromo hanya bertujuan untuk menyaksiakan keindahan sunrise, dan ada 2 tempat terbaik untuk melihat Sunrise di Bromo Surabaya, Jawa Timur, iaitu puncak Gunung Pananjakan 1 dan Gunung Pananjakan 2.

Pelancongan Surabaya Gunung Bromo Sunrise

Gunung Pananjakan 1 adalah tempat utama untuk menyaksikan sunrise. Lokasi pananjakan 1 ini berada di sebelah barat dengan ketinggian lebih dari 2.770 mdpl sehingga menjadi lokasi terbaik untuk melihat bromo sunrise di pagi hari.

Sedangkan Gunung Pananjakan 2 merupakan alternatif lain sebagai tempat untuk menikmati pelancongan sunrise dan merupakan tempat terbaik untuk Camping. Tempatnya tidak setinggi, namun tempat pelancongan ini sering dijadikan alternatif melihat sunrise ketika di hari cuti nasional seperti cuti Sekolah, Tahun Baru dll.

Untuk sampai ke lokasi puncak Pananjakan Gunung Bromo Surabaya ini kita boleh berjalan kaki, tetapi risikonya masa kita akan banyak terbuang, kerana setelah kita puas melihat Sunrise kita melawat ke tempat sekitar pelancongan gunung Bromo, seperti halnya kawah gunung Bromo, Padang Savanah dan Padang Pasir berbisik, Jadi jalan alternatif kita harus memakai jasa pengangkutan khusus, iaitu jeep Bromo atau perkhidmatan sewa motor trail.

Dan kami maklumkan kepada tuan puan yang teringin melakukan trip pakej percutian ke kawasan taman national Bromo tengger semeru sekali ke tempat menarik di Surabaya lainnya, masa yang sesuai nan terbaik untuk pelancongan ke Surabaya Gunung Bromo Malang bermula dari bulan april – dec.

Itulah sedikit maklumat mengenai Tempat Percutian Bromo Sunrise Surabaya.  Untuk informasi Pakej Pelancongan Bromo, Pakej Percutian Surabaya, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG, MALANG, SURABAYA

Lawatan Sunrise Gunung Bromo Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai