Pakej Percutian Bromo Milky Way 2 Hari 1 Malam

Pakej Pelancongan Bromo Milky Way 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo Milky Way 2 Hari 1 MalamPakej Percutian Bromo Milky Way 2 Hari 1 Malam adalah salah satu pakej pelancongan Surabaya untuk melihat indahnya sunrise, sekaligus fenomena alam gunung Bromo yang selama ini jarang diketahui oleh pelancong ketika bercuti ke gunung Bromo, iaitu Bromo Milky Way atau Galaxy Tour.

Milky way ini sangat diminati oleh komuniti Photography. namun masa yang tepat untuk melihat keindahan Milky Way adalah disaat cuaca cerah tanpa awan (bermula dari bulan April – Awal desember).

Dalam Pakej Percutian Surabaya Bromo ini, kami mengajak anda untuk menikmati Milky Way dan Sunrise Tour, sekaligus mengexplorasi beberapa tempat menarik di kawasan taman nasional, diantaranya gunung penanjakan atau (tempat terbaik untuk melihat sunrise), Kawah, Bukit Teletubies, Padang Savanah dan Pasir Berbisik adalah sebagai penutup dari pada Pakej Pelancongan Bromo.

Pakej Pelancongan Bromo Surabaya Milky Way 2 Hari 1 Malam

Untuk menikmati Pakej Percutian Bromo sunrise dan Bromo Milky Way ini, anda boleh memulakan tour dari Bandar Surabaya, Malang, Batu, Banyuwangi dan Bali. Dan di bawah ini butiran / schedule tour dari pada trip Gunung Bromo, 2H1M :

HARI KE 1: SURABAYA, BALI / MALANG – GUNUNG BROMO SURABAYA

  • Trip Pelancongan Gunung Bromo bermula dari Surabaya, Malang, Batu, Banyuwangi dan Bal, kemudian menghantar Anda menuju hotel kawasan gunung Bromo Surabaya.
  • Setelah sampai di kawasan taman nasional Bromo Tengger Semeru, chek in Hotel dan berehat untuk persiapan trip percutian Bromo Surabaya esok hari.

HARI KE 2: MILKY WAY TOUR – SUNRISE TOUR – SURABAYA, BALI / MALANG

  • Pukul 9/10, (maksimum pukul 11) dijemput dengan Jeep Bromo dari hotel menuju ke Bukit Cinta (love hill) untuk melihat Milky Way.
  • Setelah selesai menikmati pemandangan Milky Way, Pelancongan dilanjutkan menuju ke puncak Gunung pananjakan 1 (tempat terbaik untuk melihat Sunrise Tour dan tempat terbaik untuk Camping).
  • Setelah puas menikmati sunrise, Lawatan dilanjutkan ke Lautan Pasir, tiba dicentra letak kereta Jeep (lokasi sebelum Pura Poten) anda boleh sewa kuda atau jalan kaki untuk mencapai lokasi kawah.
  • Puas melihat fenomena kawah, Lawatan dilanjutkan menuju Padang Rumput Savanah plus Bukit Teletubies lalu ditutp dengan lawatan ke pasir berbisik.
  • Setelah puas explorasi semua kawasan Gunung Bromo Surabaya, kembali ke hotel, mandi, makan pagi, check out hotel, kemudian kembali ke Surabaya, Malang, Banyuwangi atau Bali, dan Trip percutian Surabaya, Selesai.

Demikian Info mengenai Pakej Surabaya Bromo Milky Way, Semoga boleh menjadi info yang bermanfaat bagi anda yang ingin melancong ke Surabaya. Untuk info mengenai pakej pelancongan ke gunung bromo, Jeep Bromo Surabaya dan pilihan pakej Pelancongan Surabaya lainnya, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Milky Way 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai