Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam

Pakej Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 MalamPakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam adalah pilihan pakej Percutian Surabaya untuk menikamati keindahan Bromo Sunrise dan Lawatan ke tempat dekat Gunung Bromo, seperti lawatan ke Padang savana, Kawah bromo dan pasir berbisik, kemudian di teruskan dengan program pakej percutian ke Malang, dan di akhiri dengan lawatan ke Surabaya. Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang ini merupakan pilihan pakej Pelancongan Surabaya yang merupakan pakej kombinasi pakej Percutian Bromo dengan pakej Percutian ke Malang Indonesia start tour dari Surabaya, Malang / Bali.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang ini sangat sesuai untuk percutian keluarga, Percutian Sekolah atau Percutian Groups dan juga sesuai untuk pelancongan bulan madu | honeymoon. Untuk menikmati Pakej Surabaya 5 Hari 4 Malam ini Anda boleh Start dari Surabaya, Malang, Banyuwangi. Itinerary Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam adalah sebagai berikut:

Pakej Pelancongan ke Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam

HARI KE 1: SURABAYA / MALANG BATU AIRPORT – HOTEL GUNUNG BROMO

 • Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam kami awali dengan pengangkutan peserta di Surabaya, Malang (stesen, airport atau hotel), kemudian pak supir bergerak menghantar ke hotel kawasan taman nasional Gunung Bromo tengger Semeru
 • Tiba di hotel Bromo, check in – rehat untuk persiapan program pakej percutian Surabaya Bromo, esok.

HARI KE 2: BROMO SUNRISE TOUR – PELANCUNGAN SEKITAR BROMO – PETIK APEL BATU

 • Pukul 02; 00am peserta akan dijemput Jeep Bromo, kemudian menuju ke tempat melihat matahari terbit di puncak penanjakan Bromo (Puncak penanjakan sendiri merupakan tempat paling bagus untuk Camping sekaligus melihat Sunrise dan juga tempat terbaik untuk pengambilan photo Milky Way)
 • Setelah cukup puas, kami membawa anda untuk menuju ke tempat letak kereta jeep Bromo berhampiran Kawah, dari tempat pakir jeep Bromo ini kita boleh berjalan kaki atau menggunakan kuda Bromo hingga ke kaki gunung Bromo yang masih aktif.
 • Selepas melawati kawah Bromo, program pelancongan dilanjutkan menuju lawatan ke padang savana – bukit Teletubies Bromo lalu ditutp dengn kunjungan Lawatan ke padang pasir Bromo.
 • Seusai Bromo Sunrise, kembali ke hotel -breakfast – check out, kemudian dilanjutkan menuju tempat percutian Malang yang sangat terkenal di Surabaya, Jawa Timur, iaitu ladang epal malang.
 • Puas menikmati buah epal Malang, kami menghantar peserta check in hotel Malang – rehat prsiapan pakej percutian ke Malang esok.

HARI KE 3: MASJID TIBAN MALANG – TAMAN BUNGA SELECTA – MUSEUM ANGKUT – ALON ALON KOTA BATU.

 • 07:30 seusai sarapan, kami menghantar peserta ke Lokasi Masjid Jin atau Masjid Ajaib dalam masa perjalanan 3 jam.
 • Sesampai di lokasi masjid tiban, kami mempesilahkan peserta melayari serta menikmati keunikan masjid ajaib hingga puas.
 • Setelah puas menikmati keindahan masjid ajaib, tour travel dilanjutkan Tanan 1000 Bunga selecta, selepas menikmati Taman Bunga Selecta, tour travel dilanjutkan ke Museum angkut yang mempamerkan beberapa jenis pengangkutan dalam negeri dan luar negeri.
 • Seusai melayari serta menikmati beraneka pengangkutan di muzium pengangkutan, tour travel dilanjutkan dengan program jalan jalan di pusat bandar atau Alon-Alon Kota Batu, Setelah puas menikmati suasana Alon Alon bandar, kembali ke hotel – rehat.

HARI KE 4: TEMPAT OLEH OLEH – BUKIT JADDIH – JEMBATAN SURAMADU – SUNAN AMPEL – HOTEL SURABAYA

 • 07:30, selepas breakfast, kita check out Hotel / Homestay, kemudian menuju Pelancongan Surabaya terbaru yaitu Bukit Jaddih di Madura, namun sebelum kita menuju ke Lokasi Bukit Jaddih Madura, kami menghantar peserta tour ke Tempat Oleh Oleh Khas Batu Malang dan sekaligus ke Pusat Kerajinan Kulit Sidoarjo Surabaya yang menawarkan berbagai macam keperluan yang berbahan kulit dsepeti sandal, kasut, beg tangan, dompet, beg pakaian, jaket serta barangan yang berasaskan kulit lainya.
 • Setelah itu kita langsung menuju ke lokasi Bukit Jaddih Madura sekaligus menikmati keindahan Suramadu Bridge Surabaya.
 • Seusai menikmati pesona indahnya Bukit Jaddih Madura dan Jembatan Suramadu Surabaya, tour Travel dilanjutkan ke lokasi Sunan Ampel Suarabaya (Ziarah & Shopping), Selesai dari suanan Ampel, kami menghantar peserta tour check in hotel Suarabaya – rehat.

HARI KE 5: CHEK OUT HOTEL SURABAYA – SURABAYA SHOPPING TOUR – SURABAYA AIRPORT

 • 07:30 check out hotel, kemudian dilanjutkan dengan program shopping di beberapa tempat membeli-belah murah di suarabaya, apabila di hari ke 5 ini masa sangat terhad, maka program shopping ini boleh kita lakukan di hari ke 4 / selepas melawat Bukit Jaddih & Jembatan Suramadu.
 • Setelah itu kami menghantar peserta tour menuju ke Surabaya Airport, maka Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam, finish.

Demikian info mengenai Pakej Bromo Malang Surabaya 5 Hari 4 Malam. Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya Bromo, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu Surabaya, pakej ground ke Surabaya, Bajet percutian surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SUARABAYA :

Pakej Lawatan Bromo Malang Surabaya 5 Hari 4 Malam

Mungkin Anda juga menyukai