Pakej Percutian Bromo Ijen Madakaripura

Pakej Percutian Bromo Ijen Madakaripura

Pakej Percutian Bromo Ijen Madakaripura Pakej Percutian Bromo Ijen Madakaripura  adalah salah satu pilihan Pakej Percutian Surabaya dengan program pakej tour kombinasi antara 3 trip ke tempat percutian menarik di Surabaya Indonesia, iaitu Pakej Percutian Bromo Pakej Percutian Kawah Ijen Pakej Madakaripura Waterfall. Pakej Pelancongan Surabaya yang satu ini memrlukan masa pelancongan 3 hari 2 malam yang diawali dengan Lawatan ke Kawah Ijen untuk melihat fenomena alam berupa Blue Fire Ijen, kemudian dilanjutkan dengan Melancong ke Madakaripura Waterfall dan di akhiri dengan program Bromo Sunrise sekali ke tempat terbaik di sekitar Gunung Bromo.

Pakej Lawatan Bromo Ijen Madakaripura Waterfall

Dalam program Pakej Percutian Surabaya 3 Hari 2 Malam ini kami menjemput anda untuk menikmari percutian alam yang masih alami sekaligus fenomena alam yang sangat menakjubkan, seperti blue fire / blue flame Ijen dan waterfall, maka dari itu kami pilih Ijen Surabaya, Gunung Bromo dan Madakaripura Waterfall sebagai tujuan dalam trip pakej percutian ini.

Untuk mengikuti program Pakej Pelancongan Bromo Ijen Madakaripura ini, anda bole memulakan trip dari Surabaya, Jogja, Malang Batu, Banyuwangi dan Bali dengan Itinerary pakej percutian 3h2m seperti berikut :

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL KAWAH IJEN SURABAYA

 • Trip pelancongan 3 hari 2 malam, kami mulakan  dengan pengangkutan anda dari lapangan terbang Surabaya, Malang, Kota Batu / Banyuwangi, kemudian perjalanan menuju ke hotel dekat kawah Ijen dalam masa perjalanan kurang lebih 5 – 6 jam.
 • Sampai di hotel di kawasan Kawah Ijen, check in – rehat untuk persiapan trip hiking ke Kawah Ijen Surabaya.

HARI KE 2: TOUR BLUE FIRE KAWAH IJEN – MADAKARIPURA WATERFALL – HOTEL GUNUNG BROMO SURABAYA

 • 02.00am persiapan tour ke kawah Ijen, pukul 03.00 berangkat menggunakan kereta private tour menuju paltuding / start hiking ke puncak gunung Ijen selama 30 minit, hingga kawasan parkir / paltuding Ijen, memulakan pendakian (hiking Ijen) menuju puncak Ijen crater selama 1.30 jam.
 • Setelah sampai di puncak Ijen, waktunya kita menikmati keindahan pemandangan Ijen Crater yang terdiri daripada tasik asid luas berwarna hijau toska disertai kepulan asap volcano ijen crater, di sini anda akan melihat secara langsung aktiviti penambang belerang yang melawan curamnya tebing kawah Ijen.
 • Setelah selesai menikmati pelancongan blue fire Ijen, kembali ke paltuding kemudian kami mengnatar anda kembali ke hotel, mandi, breakfast kemudian check out untuk meneruskan ke madakadripura waterfall dalam masa perjalanan 4 jam.
 • Tiba di tempat parkir mobil dekat waterfall, kita guna perkhidmatan motor hingga pintu masuk waterfall dan kemudian jalan kaki selama 30 minit dalam di temani guide waterfall.
 • Puas menikmati keindahan madakaripura waterfall, kami hantar check in hotel dan rehat untuk persiapan program pakej Percutian Bromo Surabaya esok hari.

HARI KE 3: TOUR BROMO SUNRISE – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI

 • 03:00 pagi memulai program Pakej percutian Gunung Bromo, guna kenderaan Jeep Bromo menuju ke terbaik melihat sunrise di puncak Gunung Pananjakan 1 (tempat terbaik untuk melihat sunrise) berlatar belakang atau berbackground gunung Bromo, gunung batok, gunung kerusi dan gunung Semeru.
 • Puas melihat sunrise di Gunung Bromo, kembali ke jeep Bromo untuk melanjutkan Lawatan ke Kawah Bromo Surabaya.
 • Tiba di tempat letak kereta jeep Bromo, berjalan kaki untuk mencapai kawah Gunung Bromo selama 30 minit atau anda menggunakan perkhidmatan sewa kuda Bromo dengan masa kira-kira 15 minit.
 • Selepas melawati kawah Gunung Bromo, peercutian dilanjutkan ke letak pelancongan sekitar gunung Bromo, iaitu padang savana sekali lawatan ke bukit teletubbies dan kemudian trip pelancongan ditutup dengan lawatan ke pasir berbisik
 • Selepas dari Pasir Berbisik Gunung Bromo, kembali ke hotel – breakfast, check out hotel dan kembali ke Surabaya atau Malang Batu dengan masa perjalanan 3 jam, dan program pakej ke Surabaya Bromo kawah ijen madakaripura, selesai.

Sekian informasi tentang Pakej Percutian ke gunung Bromo Ijen madakaripura, Untuk maklumat lebih lengkap mengenai pakej Percutian Surabaya, bajet percutian Surabaya, Kawah Ijen, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, ground Bromo, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA, BROMO, MALANG :

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Ijen Madakaripura

Mungkin Anda juga menyukai