Pakej Percutian Bromo Surabaya Madakaripura

Pakej Percutian Bromo Madakaripura WaterfallPakej Percutian Bromo Surabaya Madakaripura adalah trip percutian Surabaya 2 hari 1 malam yang bermula lawatan ke gunung Bromo untuk melihat matahari terbit (bromo sunrise dan milky way), Kawah, Padang savana dan pasir berbisik.

Selepas itu tour travel pelancongan diteruskan ke tempat pelancongan menarik dekat gunung Bromo, iaitu air terjun Madakaripura (waterfall tour) dengan masa +- 1 jam perjalanan dari Gunung Bromo.

Percutian Bromo Madakaripura 2 hari 1 malam ini adalah salah satu pilihan trip lawatan ke tempat popular di surabaya yang selalunya di order pelancong dari Malaysia, Singapore, Thailand dan majoriti diminati oleh anak anak muda.

Untuk menikmati trip Pakej Percutian Surabaya dengan program Pakej Percutian Bromo – Air Terjun Madakaripura ini boleh anda mulai dari Surabaya atau Malang Batu.  Itinerary percutian Surabaya 2 hari 1 malam adalah sebagai berikut:

Itinerary Pelancongan Bromo Madakaripura Surabaya


HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL AREA GUNUNG BROMO

 • Pihak travel agent kami memulakan trip pelancongan Bromo Surabaya dengan pengangkutan anda di Surabaya / Malang dengan kereta private, kemudian menghantar ke hotel Bromo dalam masa perjalanan 3.5 jam
 • Tiba di hotel kawasan taman nasional Bromo, check in hotel dan berehat untuk persiapan program percutian Bromo esok hari.

HARI KE 2: BROMO TOUR – MADAKARIPURA SURABAYA – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI

 • 03.00 pagi anda akan dijemput dengan jeep menuju spot terbaik melihat sunrise selama +- 30 minit dari tempat menginap.
 • Sampai di lokasi penanjakan / view point 1, kita menunggu munculnya matahari terbit sambil menikmati suasana sejuk nya puncak penanjakan 1.
 • Setelah matahari sudah tanpak, maka kita berkesempatan untuk menikmati indahnya sunrise dikawasan taman nasional hingga puas.
 • Selepas program sunrise di puncak, kita kembali ke Jeep semula untuk meneruskan perjalanan ke kawah gunung Bromo.
 • Setelah sampai di lokasi kereta (lautan pasir), berjalan kaki meuju kawah atau anda boleh menggunakan perkhidmatan kereta kuda dengan 15 minit perjalanan menuju ke kawah.
 • Puas mengexplorasi kawah Bromo, driver jeep Bromo mengnantarkan anda ke Padang Savana serta Bukit Teletubies, kemudian ditutup dengan lawatan Pasir Berbisik.
 • Selesai mengexplor semua tempat pelancongan sekiatar taman nasional Surabaya, balik hotel dan meneruskan perjalanan ke madakaripura waterfall selama 1 jam.
 • Setelah sampai tempat letak kereta Madakaripura Surabaya, kita naik ojek / jasa perkhidmatan motor roda 2 sampai dipintu masuk air terjun.
 • Selepas itu berjalan kaki menuju air terjun Madakaripura dengan ditemani guide tempatan yang telah disediakan oleh pihak travel agensi selama 30 minit.
 • Tiba di air terjun madakaripura surabaya, menikmati keindahan panorama madakaripura waterfall sampai puas.
 • Puas menikmati keindahan madakripura waterfall, pihak travel agency kami menghantar balik ke airport Surabaya atauy Malang Batu.
 • Tiba di Surabaya, Malang Batu airport, Maka program Pakej Percutian Bromo Madakaripura Surabaya 2 hari 1 malam, selesai.

Untuk maklumat lebih lanjut, mengenai Pakej Pelancongan Bromo Madakaripura”. Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, pakej ground Surabaya, Bajet fullboard (full board package), Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami. 


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Lawatan Gunung Bromo Air Terjun Madakaripura Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai