Pakej Percutian Bromo Madakaripura Waterfall

Pakej Pelancongan Bromo Madakaripura Waterfall

Pakej Percutian Bromo Madakaripura WaterfallPakej Percutian Bromo Madakaripura Waterfall adalah pakej percutian Surabaya 2 hari 1 malam dengan bermula lawatan ke gunung Bromo, diantaranya puncak penanjakan atau tempat terbaik untuk melihat mataharu terbit (Bromo Sunrise dan Milky Way), Kawah Bromo, Padang savana dan ditutup dengan lawatan pasir berbisik, setelah itu tour travel dilanjutkan ke tempat pelancongan dekat gunung Bromo yang juga tempat pelancongan kawasan taman nasional Bromo Tengger Semeru, iaitu Air Terjun Madakaripura (Madakaripura Waterfall) dengan waktu kurang lebih 1 jam perjalanan dari gunung Bromo.

Pakej Pelancongan Bromo Madakaripura Waterfall

Untuk menikmati Pakej Percutian Gunung Bromo – Madakaripura Waterfall ini boleh anda mulai dari Lapangan Terbang Surabaya, Malang atau bandar Batu. Pelancongan Gunung Bromo dan Madakaripura waterfall termasuk tempat percutian Surabaya yang terkenal di Jawa Timur, Indonesia. Lokasi percutian Gunung Bromo sendiri meliputi empat daerah pemerintahan Provinsi Jawa Timur. iaitu Kaputen Malang, Kabupaten Pasuruan, Kabupaten Probolinggo dan Lumajang, sedangakan Lokasi Air Terjun Madakaripura berada di kecamatan Lumbang, Kota Probolinggo. Rincian / itinerary pakej percutian Bromo Madakaripura 2 hari 1 malam adalah sebagai berikut:


HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL AREA CEMORO LAWANG

 • Pakej pelancongan Bromo bermula dari pengangkutan anda dibandara Surabaya / Malang dengan kereta private, kemudian menghantar ke penginapan / hotel di kawasan cemoro lawang selama 3.5 jam perjalanan (apabila pengangkutan dikota banyuwangi, maka kita memerlukan waktu kurang lebih 5 jam) menuju hotel kawasan Bromo.
 • Setelah sampai di hotel, menginap selama 1 malam sambil menikmati sekitar hotel.

HARI KE 2: BROMO TOUR – MADAKARIPURA WATERFALL – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI

 • 03.00 pagi anda akan dijemput dengan Jeep Bromo untuk memulakan pakej Bromo Sunrise menuju penanjakan (view point) selama 30 minit perjalanan.
 • Sampai di lokasi penanjakan / view point 1, kita menunggu munculnya matahari terbit sambil menikmati suasana sejuk nya puncak penanjakan 1.
 • Setelah matahari sudah tanpak, maka kita berkesempatan menikmati indahnya Sunrise Gunung Bromo hingga puas.
 • Pukul 06.00 / 30, kita kembali ke Jeep untuk menuju ke kawah gunung Bromo.
 • Setelah sampai di lokasi kereta (lautan pasir), berjalan kaki meuju kawah atau anda boleh menggunakan perkhidmatan kereta kuda dengan 15 minit perjalanan menuju ke kawah.
 • Puas mengexplorasi kawah Bromo, driver Jeep Bromo mengnantarkan anda ke Padang Savana serta Bukit Teletubies, kemudian ditutup dengan lawatan Pasir Berbisik
 • Selesai mengexplor tempat tempat pelancongan sekiatar bromo, kembali ke hotel untuk breakfast, mandi dan check out dari hotel untuk meneruskan perjalanan percutian ke lokasi Air Terjun Madakaripura (Waterfall Tour) selama 1 jam perjalanan dari Hotel kawasan Bromo.
 • Setelah sampai tempat letak kereta Air Terjun Madakaripura, kita naik ojek / jasa perkhidmatan motor roda 2 sampai dipintu masuk air terjun, kemudian berjalan kaki menuju tempat percutian air terjun Madakaripura dengan ditemani guide tempatan yang telah disediakan oleh pihak pengelola percutian Air Terjun Madakaripura selama 30 minit hingga sampai dilokasi air terjun.
 • Sebaik sahaja tiba di lokasi, anda dipersilahakan menikmati keindahan panorama percutian Madakaripura Waterfall sampai puas, lalu kembali ke tempat letak kereta untuk ganti pakaian, kemudian kami menghantar kembali ke Lapangan Terbang Surabaya, Malang / Kota Batu.
 • Sampai dilokasi yang telah di Surabaya, Malang atau Kota Batu, maka paket wisata Bromo Madakaripura selesai.

Untuk maklumat lebih lanjut, mengenai Pakej Pelancongan Bromo Madakaripura” Pakej percutian Bromo, harga pakej pelancongan Bromo  (mount bromo tour price) serta kemudahan tempat lain, sila hubungi contact kami.

PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Lawatan Gunung Bromo Madakaripura Waterfall

Thanks for your sharing Our post

Mungkin Anda juga menyukai