Pakej Percutian Bromo Madakaripura Waterfall

Pakej Pelancongan Bromo Madakaripura Waterfall

Pakej Percutian Bromo Madakaripura WaterfallPakej Percutian Bromo Madakaripura Waterfall adalah pakej percutian Surabaya 2 hari 1 malam dengan bermula lawatan ke gunung Bromo, diantaranya puncak penanjakan atau tempat terbaik untuk melihat mataharu terbit (Bromo Sunrise dan Milky Way), Kawah Bromo, Padang savana dan ditutup dengan lawatan pasir berbisik, setelah itu tour travel dilanjutkan ke tempat pelancongan dekat gunung Bromo yang juga tempat pelancongan kawasan taman nasional Bromo Tengger Semeru, iaitu Madakaripura Waterfall Surabaya dengan waktu kurang lebih 1 jam perjalanan dari gunung Bromo.

Pakej Pelancongan Bromo Madakaripura Waterfall

Untuk menikmati Pakej Percutian Gunung Bromo – Madakaripura Waterfall ini boleh anda mulai dari Surabaya atau Malang Batu. Gunung Bromo dan Madakaripura Surabaya  termasuk tempat percutian Surabaya popular di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia yang termasuk tempat menarik di kawasan taman nasional Gunung Bromo tengger semeru.  Itinerary pakej percutian Bromo Madakaripura Surabaya 2 hari 1 malam adalah sebagai berikut:


HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL AREA CEMORO LAWANG

 • Pakej pelancongan Bromo Surabaya kami mulakan dengan pengangkutan anda di Surabaya / Malang dengan kereta private, kemudian menghantar ke hotel Bromo Surabaya dalam masa perjalanan 3.5 jam
 • Tiba di hotel kawasan taman nasional tengger semeru, check in hotel dan berehat untuk persiapan program pakej percutian Surabaya Bromo esok hari.

HARI KE 2: BROMO TOUR – MADAKARIPURA SURABAYA – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI

 • 03.00 pagi anda akan dijemput dengan Jeep Bromo untuk memulakan pakej Bromo Sunrise menuju penanjakan (view point) selama 30 minit perjalanan.
 • Sampai di lokasi penanjakan / view point 1, kita menunggu munculnya matahari terbit sambil menikmati suasana sejuk nya puncak penanjakan 1.
 • Setelah matahari sudah tanpak, maka kita berkesempatan menikmati indahnya Sunrise Gunung Bromo hingga puas.
 • Selepas program sunrise di puncak, kita kembali ke Jeep semula untuk meneruskan perjalanan ke kawah gunung Bromo Surabaya.
 • Setelah sampai di lokasi kereta (lautan pasir), berjalan kaki meuju kawah atau anda boleh menggunakan perkhidmatan kereta kuda dengan 15 minit perjalanan menuju ke kawah Bromo.
 • Puas mengexplorasi kawah Bromo, driver Jeep Bromo mengnantarkan anda ke Padang Savana serta Bukit Teletubies, kemudian ditutup dengan lawatan Pasir Berbisik Bromo Surabaya.
 • Selesai mengexplor tempat tempat pelancongan sekiatar Bromo Surabaya, kembali ke hotel untuk breakfast, mandi dan check out dari hotel untuk meneruskan perjalanan percutian ke madakaripura waterfall selama 1 jam perjalanan dari hotel kawasan Bromo Surabaya.
 • Setelah sampai tempat letak kereta Madakaripura Surabaya, kita naik ojek / jasa perkhidmatan motor roda 2 sampai dipintu masuk air terjun, kemudian berjalan kaki menuju tempat percutian air terjun Madakaripura dengan ditemani guide tempatan yang telah disediakan oleh pihak pengelola percutian Madakaripura Surabaya selama 30 minit hingga sampai dilokasi air terjun madakaripura Surabaya.
 • Sebaik sahaja tiba di lokasi, anda dipersilahakan menikmati keindahan panorama percutian Madakaripura Waterfall sampai puas, lalu kembali ke tempat letak kereta untuk ganti pakaian, kemudian kami menghantar kembali ke airport Surabaya atauy Malang Batu. Dan tiba di Surabaya, Malang Batu airport, maka paket wisata Bromo Surabaya, selesai.

Untuk maklumat lebih lanjut, mengenai Pakej Pelancongan Bromo Madakaripura”. Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami. 


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Lawatan Gunung Bromo Madakaripura Waterfall

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat