Pakej Percutian Surabaya Bromo Taman Safari

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Taman Safari

Pakej Percutian Surabaya Bromo Taman SafariPakej Percutian Surabaya Bromo Taman Safari adalah pakej pelancongan untuk melihat keindahan Bromo Sunrise sekali ke tempat sekitar gunung Bromo Surabaya. Trip ini merupakan pilihan pakej percutian Surabaya 2 Hari 1 Malam, sebuah tour kombinasi antara pakej percutian Bromo dengan pelancongan taman Safari Zoo salah satu tempat pelancongan popular di Surabaya, Jawa Timur. Program tour pakej lawatan Surabaya ini kami mulakan dengan lawatan ke tempat Bromo Sunrise kemudian ke tempat menarik sekiatar gunung Bromo, kemudian travel dilanjutkan ke Taman Safari zoo Surabaya.

Pakej Pelancongan Gunung Bromo Taman Safari ini merupakan salah satu pakej percutian Surabaya yang biasanya dijadikan trip pelancongan bulan madu, tour family / pelancongan keluarga, tour group, percutian sekolah dan sangat sesuai untuk anak anak.

Pakej Percutian Bromo Surabaya Taman Safari

Untuk menikmati Pakej Gunung Bromo Safari Zoo 2 Hari 1 Malam boleh anda memulakan / start tour dari Surabaya, Malang, Kota Batu serta pusat bandar area Surabaya, Jawa Timur lainnya. Untuk mengetahui butiran atau Itinerary Paket Wisata Bromo Safari Zoo Surabaya 2H1M adalah sebagai berikut:

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / KOTA BATU – SAFARI ZOO – HOTEL BROMO SURABAYA

  • Trip Percutian Surabaya 2h1m, kami mula dengan pengangkutan anda di bandar Surabaya, Malang / Batu, Kemudian kami menghantar anda ke Taman Safari Surabaya dengan perjalanan kurang lebih 2 jam.
  • Sesamapai dilokasi taman safari Surabaya, kami mempersialahakan anda untuk megexplor semua wahana yang boleh didapati di taman safari zoo Surabaya sampai puas.
  • Selepas imelawati Safari Zoo Surabaya, meneruskan perjalanan ke hotel kawasan Gunung Bromo, dalam masa perjalanan 2 jam, kemudian check in hotel – rehat untuk persiapan program percutian Bromo esok hari.

HARI KE 2: BROMO SUNRISE TOUR – SURABAYA, MALANG / KOTA BATU

  • 03:00, anda akan dijemput mengunakan Jeep Bromo, kemudian menuju ke Lawatan penanjakan 1 Bromo / tempat melihat sunrise. di penanjakan Bromo ini kita menunggu sunrise hingga 05:20.
  • Semasa kemunculan sunrise, anda akan melihat kecantikan tempat sekitar Gunung Bromo, diantaranaya Lautan pasir, G Batok dan Mt semeru Mahameru Surabaya (gunung tertinggi di Jawa). Apabila nasib kita baik, selain Bromo sunrise, kita juga akan mendapati fenomena alam Milky Way.
  • Kemudian tour dilanjutkan ke Kawah Bromo, disini kita boleh berjalan kaki atau kereta kuda yang bermula dari parkiran Jeep Bromo dengan tempoh 20 minit untuk mencapai Kawah Bromo Surabaya.
  • Kemudian diteruskan ke Padang Savana dan kemudian pakej pelancongan Bromo safaru zoo Surabaya ditutup dengan lawatan ke Pasir Berbisik Bromo.
  • Selepas melawati pasir berbisik kembali ke hotel, breakfast dan check out hotel dan kembalo ke Surabaya, Malang dan Paket wisata Bromo Safari Surabaya 2 hari 1 malam,finish.

Demikian info mengenai Pakej Pelancongan Bromo Taman Safari. Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya Gunung Bromo, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Lawatan Bromo Taman Safari 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai