Safari Zoo, Taman Safari Surabay Indonesia

Taman Safari Zoo, Taman Safari Surabay Indonesia

Safari Zoo, Taman Safari Surabay IndonesiaSafari Zoo, Taman Safari Surabay Indonesia adalah salah satu tempat Percutian di Surabaya yang berorientasi pada habitat hewan di alam bebas dan merupakan salah satu safari zoo park terluas di Asia, Taman Safari Indonesia ii ini juga mempunyai berbagai macam spesies haiwan dan tarikan terbaik se-Indonesia, bahkan se-Asia . dengan luas tanah 350 hectare, Lokasi taman safari prigen terletak di lereng Gunung Arjuno, Kecamatan Prigen, Kabupaten Pasuruan, Jawa Timur, Indonesia. Taman Safari Zoo ini sangat sesuai sebagai destinasi pelancongan keluarga, percutian sekolah atau tour group, dan tentu sangat pas untuk dijadikan salah satu destinasi pelancongan kombinasi ketika anda melakukan percutian gunung Bromo, pelancongan Surabaya atau Percutian ke Malang Indonesia.

Taman Safari Prigen Surabaya Indonesia

Keunikan dan Kelebihan Taman Safari Prigen Surabaya adalah pengunjungnya boleh melihat dari dekat semua jenis binatang dengan memakai kereta peribadi ataupun naik bas yang sudah disediakan pihak pengurusan Taman Safari Zoo dan boleh berinteraksi secara langsung dengan memberi makan haiwan-haiwan tersebut, Oleh sebab itu, tidak hairan jika para pelancong sangat betah ketika melancong di taman safari zoo.

Taman safari Zoo Surabaya menyediakan beberpa jenis wahana yang boleh anda nikmati apabila anda mengadakan percutian, baik tempat percutian untuk kanak kanak sekolah, keluarga atau bulan madu, diantaranya :

 1. Safari Outbond
 2. Safari Aquatic Land
 3. Elephan Journey
 4. Paintball War Game
 5. Baby Zoo
 6. Education Show
 7. Kawasan Rekreasi
 8. Safari Water Wold
 9. Swimming With Dolphins
 10. Lain lainnya

Taman Safari Zoo Surabaya mempunyai 3 jenis tiket dan masing-masing tiket mempunyai fasilitas yang berbeza sesuai dengan standartnya, kerap, Terusan, atau Terusan Unlimited. Berikut info macam macam tiket masuk taman safari prigen :

 • Deer ‘s Ticket | Tiket rusa (reguler) : sudah termasuk Safari Adventure, Aquatic Land, Baby Zoo, 6 Pertunjukan Satwa, Percuma Shuttle Bus Safari.
 • Rhino ‘s Ticket | Tiket Badak (Terusan) : sudah termasuk Safari Adventure, Aquatic Land, Baby Zoo, 6 Pertunjukan Satwa, Percuma Shuttle Bus Safari, 21 wahana permainan, Safari Water World.
 • Tiket Gajah | Elephant Ticket : Safari Adventure, Aquatic Land, Baby Zoo, 6 Persembahan Pendidikan Hidupan, Percuma Safari Shuttle Bus, 21 Wahana Permainan, Safari Water World, Cinema 6D (Percuma 2 Filem).

Jika anda teringin menikmati Pelancongan Safari Zoo Surabaya, maka anda boleh melawat ketika melancong ke wisata Bromo, Malang Batu atau dikombinasikan dengan beberapa pilihan Pakej Pelancongan Surabaya di bawah ini:

Demikian info mengenai Taman Safari Surabay Indonesia“, Untuk info Percutian Surabaya, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, pakej ground Surabaya, tempat tempat percutian menarik di kawasan Surabaya dan harga pakej, sila hubungi contact kami.

Pelancongan Taman Safari Prigen Jawa Timur, Indonesia

Mungkin Anda juga menyukai