Pakej Percutian Ke Malang Surabaya 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Ke Malang Surabaya 4 Hari 3 MalamPakej Percutian Ke Malang Surabaya 4 Hari 3 Malam adalah pilihan pakej percutian Surabaya, 4 hari 3 malam yang ramai diminati oleh para pelancung. Pakej percutian ke Malang Surabaya ini kami sediakan untuk pelancong yang teringin melawat tempat pelancongan di Malang Surabaya, baik bersama keluarga / family, group, percutian sekolah, Bulan Madu atau Honeymoon. Malang Batu termasuk dalam kategori bandar yang memilki banyak tempat pelancongan popular di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia, majoriti pelancong yang melawat ke gunung Bromo Surabaya serasa ada yang kurang tampa melawat ke tempat percutian Malang, Surabaya, Indonesia.

Pakej Pelancongan Surabaya Malang 4 Hari 3 Malam

Malang Batu Surabaya yang popular dengan sebutan Malang Batu merupakakan tempat percutian Surabaya yang terkenal sekaligus mempunyai banyak tempat pelancongan terbaru di Indonesia. Dan untuk menikmati Pakej percutian ke Malang Indonesia 4h3m ini dapat kita awali / start dari Surabaya, Malang, Bali atau dari pusat bandar area Jawa Timur lain. Butiran atau Iitinerary program package percutian ke Malang Batu Surabaya 4 Hari 3 Malam adalah sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA / MALANG BATU – COBAN RONDO – BATU NIGHT SPECTACULAR

  • Pakej Percutian Ke Malang Surabaya 4 Hari 3 Malam kami mulakan dengan pengangkutan anda di Surabaya atau Malang, kemudian bapak supir menghantar anda uuntuk melawat coban rondo waterfall Malang dan kemudian check in hotel – isitirahat sejenak.
  • Pukul 16:30pm bergerak ke BNS (batu night spektakuler) yang merupakan tempat / wahana permainan (theme park), dan selepas melawati bns, kembali ke hotel – berehat untuk persiapan program Pakej percutian ke Malang Indonesia, esok hari.

HARI KE 2: PETIK APEL BATU – SELECTA / TAMAN BUNGA – MUSEUM ANGKUT

  • Pukul 08:00 / selepas breakfast, tour batu malang bermula dengan lawatan ke Ladang Epal Malang, kemudian dilanjutkan dengan melawat tempat mandian plus taman bunga selecta.
  • Setelah puas menikmati taman 1000 bunga selecta, kami membawa anda kembali ke hotel – berehat.
  • Sore hari kami menghantar peserta tour ke ke Muzium Pengangkutan.
  • Setelah puas ber-safari di muzium angkut yang terdiri daripada beberapa jenis pengangkutan, kami menghantar peserta tour kembali ke hotel – berehat.

HARI KE 3: JATIM PARK 1 (JAWA TIMUR PARK 1) – ALUN ALUN – RUMAH POHON BATU

  • Selepas breakfast, tour dilanjutakn paket pelancongan malang menuju jatimpark 1, setelah puas menikmati jawa timur park 1, tour dilanjutkan ber-safari ke alun alun batu serta melihat suasana kota batu malang dari puncak gunung banyak, kemudian kami menghantar peserta tour ke hotel – rehat

HARI KE 4: JATIM PARK 2 (JAWA TIMUR PARK 2) – TEMPAT OLEH OLEH – SURABAYA / MALANG

  • Check out hotel, kemudian tour menuju tempat percutian malang yang terakhir, yaitu Jatimpark II (Batu Secret Zoo – Muzium Hidupan), Setelah puas menexplor jatimpark 2, tour dilanjutkan menuju pusat oleh oleh khas Batu Malang.
  • Setelah itu driver menghantar peserta tour ke Surabaya atau Malang (stesen, hotel / airport), dan Pakej Wisata Surabaya, Malang  4 Hari 3 Malam selesai.

Demikian maklumat mengenai “Pakej Percutian Ke Malang Surabaya 4 Hari 3 Malam”. Untuk informasi Pakej Percutian ke Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, JAWA TIMUR :

Pakej Surabaya Malang Batu City Tour 4 Hari 3 Malam

Mungkin Anda juga menyukai