Coban Rondo Waterfall Surabaya

Coban Rondo Waterfall Surabaya

Coban Rondo Waterfall SurabayaPakej Percutian ke Malang Indonesia, Banyak waterfall menarik yang semestinya anda lawati semasa anda cuti cuti di Surabaya, selain Madakaripura falls dan Tumpak Sewu falls, ada lagi satu waterfall yang bole anda lawati, iaitu Coban Rondo Waterfall Surabaya. Coban Rondo adalah pelancongan air terjun terletak di kawasan Malang Batu, Jawa Timur, Indonesia. Coban Rondo Waterfall Surabaya ini merupakan salah satu tempat percutian yang sentiasa ramai dilawati pelancong tempatan mahupun asing, sebab Waterfall ini meruapakan tempat percutian Surabaya yang masuk categori tempat lawatan menarik di kawasan Malang Surabaya.

Coban Rondo Malang Batu ini beza tinggi dengan madakripura waterfall yang mempunyai ketinggian 200 meter, manakala Air Terjun Coban Rondo Malang Batu mempunyai ketinggian 84 meter dengan pelepasan air dari 90 liter sesaat pada musim kering hingga 150 liter sesaat pada musim hujan.

Tempat Percutian Menarik Di Surabaya

Coban Rondo Waterfall SurabayaSelain Ladang Epal Malang akhir akhir ini Coban Rondo Malang Batu menjadi destinasi pelancongan menarik di kota Malang Surabaya, dan selain dapat melihat dan menikmati keindahan coban rondo waterfall, semua pelancong dapat pula bergambar dengan background waterfall.

Coban Rondo Malang Batu ini terletak di kawasan sejuk nan alami, semestinya semua pelancong yang melawati tempat ini merasa senang dan tak merasa penat. Selain waterfall di tempat ini ada lagi satu tempat yang wajib dilawati, iaitu Labirin Malang (maze malang).

Coban Rondo Waterfall SurabayaTak rugilah sesiapa yang melawati Coban Rondo Waterfall Surabaya ini, sebab selain dapat menikmati keindahan Waterfall, kita dapat pula menikmati dan bermain di Labirin yang juga di sebut Maze Malang Batu.

Apa itu Labirin,?? wikipedia menyebutnya Labyrinth adalah sistem jalan kompleks yang rumit, dan mempunyai banyak buntu. Labyrinth boleh menjadi permainan di atas kertas, tetapi juga boleh dibuat dengan skala besar dengan menggunakan tumbuhan cukup besar untuk dilewati juga dengan dinding atau pintu.

Coban Rondo Waterfall Malang Batu ini sangat sesuai untuk destinasi pelancongan semasa anda pergi cuti di Surabaya, dan lagi sesuia jika dikombinasikan dengan beberapa tempat menarik lainnya di kawasan Surabaya, seperti Gunung Bromo, Kawah Ijen, Ladang Epal, Muzeum Angkut, Masjid Jin Turin Ajaib dan tempat tempat percutian Surabaya lainnya.

Demikian maklumat mengenai “Coban Rondo Waterfall Surabaya”. Untuk maklumat pakej percutian Bromo, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, pakej ground Surabaya, Harga pakej, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong, Bajet murah dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN SURABAYA INDONESIA :

Coban Rondo, Waterfall Di Surabaya, Indonesia

Mungkin Anda juga menyukai