Pakej Percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 MalamPakej Percutian Bromo Surabaya ini adalah salah satu pilihan pakej perctian Surabaya yang memelukan masa pelancongan 2 hari 1 malam dengan destinasi pelancongan ke Gunung Bromo yang diawali dengan lawatan ke puncak tertinggi untuk melihat keindahan Bromo Sunrise, iaitu di puncak Gunung penanjakan 1, kemudian lawatan dilanjutkan ke tempat percutian menarik di sekitar taman nasional gunung Bromo tengger semeru, seperti kawah Bromo, padang savana, bukit teletubbies, dan diakhiri dengan pelancongan ke padang pasir berbisik.

Pakej Percutian Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo 2 hari 1 malam ini merupakan lah satu pilihan pakej percutian Bromo yang sangat direkomnded oleh pelancong tempatan ataupun asing, sebab trip ini sangat relax selama percutian, dan trip ini sesuai ditempah oleh mereka yang sedang menjalani cuti weekend atau percutian sekolah dan juga boleh untuk Bromo honeymoon dengan itinerary sebagai berikut :

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG, KOTA BATU / BANYUWANGI – HOTEL AREA WISATA BROMO

  • Pakej tour bermula pengangkutan dari Surabaya atau dari Malang menuju desa Cemoro Lawang tepatnya di Kabupaten Probolinggo. Perjalanan ke bromo akan memakan masa kira-kira 2/3 jam.
  • Tiba di hotel kawasan wisata Bromo, peserta tour check in hotel bromo, rehat untuk mempersiapkan diri pada saat tour bromo sunrise nantinya.

HARI KE 2: TOUR BROMO SUNRISE – SURABAYA, MALANG, KOTA BATU / BANYUWANGI

  • Pakej percutian gunung Bromo bermula pada jam 03:00 pagi dengn menggunakan Jeep Bromo yang akan membawa anda ke penanjakan 1.
  • Kemudian tour dilanjutkan ke Kawah Bromo, disini kita boleh berjalan kaki atau guna perkhidmatan kuda yang bermula dari parkiran Jeep dengan tempoh 20 minit ke lawatan Kawah Bromo.
  • Setelah itu dilanjut dengan melawat ke Padang Savana dan diakhiri dengan lawatan ke Pasir Berbisik.
  • Selepas ber-Safari di 4 lokasi, kembali ke hotel, sarapan pagi, mandi, berkemas dan check out dari hotel, kemudian kembali ke Surabaya, Malang, bandar Batu, dan pakej percutian Surabaya 2 hari 1 malam, selesai.

Demikian maklumat mengenai Pakej Percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam, untuk informasi pakej percutian BromoKawah Ijen, Malang Batu atau pilihan pakej ground Surabayasila hubungi contact travel ejen kami. 


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN SURABAYA INDONESIA :

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo 2 Hari 1 Malam

Mungkin Anda juga menyukai