Percutian Ke Ladang Epal Di Malang Surabaya

Percutian Ke Ladang Epal Di Malang Surabaya

Percutian Ke Ladang Epel Di Malang SurabayaPercutian Ke Ladang Epal Di Malang Surabaya – Percutian Ke Malang Indonesia. Malang merupakan bandar kedua terbesar di Surabaya Timur Jawa dan merupakan salah satu tempat Percutian Surabaya yang popular dengan sebutan kota Bunga dan Epal. Ada terdapat banyak tempat menarik yang boleh kita pergi bila sampai di Malang, antaranya ialah Taman Selecta, Taman Langit, Muzium Angkut, Jatim Park, Masjid Turin yang juga disebut Masjid Ajaib / Jin, Flower garden dan tempat percutian menarik lainnya. Tapi serasa tak lengkap kalo anda pergi bercuti di Malang tanpa melawati Ladang Apal Di Malang.

Lawatan Ke Ladang Epel Di Malang Surabaya

Percutian Ke Ladang Epel Di Malang SurabayaPercutian Ke Ladang Epal Di Malang Surabaya –  Orang yang datang Malang sudah tentu tidak ketinggalan untuk visit di Ladang Epal atau lebih dikenali oleh orang Indonesia sebagai Petik Apel, Dan biasnya Ladang Epel Malang ini di kombinasikan dengan Percutian Bromo (info lengkap, sila lihat pilihan pakej percutian Surabaya).

Jika kita orang pergi melawati kebun apel di Batu Malang ini, bestnya korang boleh makan epal sebanyak banyaknya dan bole memetik buah apel segar langsung dari pokok, kalau nak bawa balik, ada caj tambahan yang bakal diberikan kat korang.

Percutian Ke Ladang Epel Di Malang Surabaya

Selama ini selalunya kita makan epal yang sudah dibungkus, tapi di Ladang Epal Malang Surabaya ini kita dapat la merasa epal yang dipetik dari pokok dan dan makan sepuas puasnya, tapi jangan lupa yee,, kalau kita orang nak bawa balik, ada caj tambahan yang bakal diberikan kat korang, hehe.

Bestya,, kalau ada yang nak buat research pasal penanaman epal, kita orang boleh tanya tanya apa kaedah yang mereka gunakan, pemiliknya akan menjelaskan mengenai penanaman dan hal-hal yang berkaitan dengan buah epal, seperti bagaimana menanam pokok epal dan sekali cara menuai epal yang betul.

Percutian Ke Ladang Epel Di Malang SurabayaSemasa di Ladang Epel Malang, kita orang bisa pusing pusing sambil menikmati sejuknya angin kota wisata Malang, sebab kota Malang Batu merupakan salah satu tempat yang bersuhu sejuk nan alami.

Anda boleh memilih dan makan epal seberapa banyak yang anda boleh semasa berada di dalam taman Epal Malang. Dan sepetutnya kita mengetahu, bahwa di Malang ada 2 jenis epal. 1. Apel Rome Beauty adalah buah epal agak berasid boleh disebut dengan kulit kemerahan. 2. Apel Manalagi adalah epal yang paling banyak ditanam, sebab apel ini sangat manis.

Demikian maklumat mengenai “Percutian Ke Ladang Epal Di Malang Surabaya”. Untuk maklumat pakej ke Ladang Epel, Pakej percutian Bromo, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, pakej ground Surabaya, Tempat tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PELANCONGAN SURABAYA INDONESIA :

Percutian Ke Ladang Epal Di Malang Surabaya Indonesia

Mungkin Anda juga menyukai