Pakej Percutian Bulan Madu Ke Gunung Bromo

Pakej Percutian Surabaya Bromo Bulan Madu

Pakej Percutian Bulan Madu Ke Gunung BromoPakej Percutian Bulan Madu Ke Gunung Bromo atau Pakej Percutian Honeymoon ke Bromo adalah pilihan pakej percutian Surabaya sepesial meraikan bulan madu bersama pasangan dengan mengeksplore semua lawatan / tempat tempat pelancongan gunung bromo dan sekitarnya, diantaranya gunung penanjakan (tempat terbaik untuk melihat Bromo Sunrise Tour), Bukita kingkong, Bukita Cinta , Pasir Widodaren, Kawah Bromo, Padang savana, Bukit teletubbies, Pasir Berbisik, Seruni point bromo (Penanjakan 2) serta tempat pelancongan dekat gunung bromo, iaitu Madakaripura Waterfall dan BJBR Surabaya.

Pakej Pelancongan Honeymoon Di Gunung Bromo 

Kami agent Perkhidmatan Pakej Pelancongan Surabaya menawarkan kepada anda Pakej Percutian Honeymoon di Gunung Bromo  selama 3 hari 2 malam dengan melawat beberapa tempat eksotik di Gunung Bromo dengan start tour dari Surabaya, Malang, Kota Batu atau Pelabuhan Ketapang Banyuwangi dan Bali. Berikut kami maklumkan tentang detail itinerary atau gambaran program Pakej Pelancongan Honeymoon Bromo 3 hari 2 malam.

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG BATU – HOTEL GUNUNG BROMO SURABAYA

 • Percutian Bromo Surabaya, kami mulakan dengan pmengambil Anda dari Surabaya Malang, Kota Batu, Banyuwangi / Bali, ( apabila start dari Surabaya atau Malang perjalanan 3 jam).
 • Tiba di hotel kawasan pelancongan gunung Bromo, check-in Bromo dan rehat untuk persiapan pakej percutian Surabaya Bromo esok hari.

HARI KE 2: BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – BJBR PROBOLINGGO

 • Pukul 02.30 Peserta tour akan dibangunkan sebagai persiapan bromo sunrise tour, kemudian bergerak guna Jeep Bromo ke view point sunrise tepatnya di puncak penanjakan 1 untuk melihat Bromo Sunrise. Dan apabila nasib anda baik, dalam perjalanan menuju penanjakan 1 Bromo, anda akan melihat keindahan Milky Way.
 • 05.30 / 07.00 meneruskan ke bukit kingkong, lalu dilanjutkan lawatan bukit cinta, kemudian turun ke lautan pasir (pasir widodaren) menggunakan Jeep Bromo, setelah itu Lawatan dilanjutkan menuju kawah Bromo Surabaya.
 • Setibanya ditempat letak kereta jeep dekat kawah peserta harus melakukan trekking dengan menaiki anak tangga dan Anda boleh guna perkhidmatan kuda hingga kaki Wisata Bromo Surabaya
 • Kemudian kembali ke tempat letak kereta jeep, lalu dilanjutkan pelancongan sekitar lawatan bromo seperti padang Savanah, bukit teletubbies dan pasir berbisik.
  Selesai mengexplor tepat pelancongan sekitar Bromo Surabaya, kembali ke hotel untuk sarapan pagi lalu bersiap untuk tour seterusnya iaitu BJBR Surabaya.
 • Sesampai di lokasi bjbr, menikmati honeymoon di BJBR dengan suasana hangatnya sore hari di hutan mangrove, kemudian dilanjut menikmati makanan laut (seafood) khas Probolinggo, kemudian kembali ke hotel di Bromo. Free program atau anda boleh menggunakan kesempatan ini untuk menikmati suasana malam di kota Probolinggo Surabaya antara lain dengan berkaraoke di tempat karaoke sekitar Probolinggo, sila berkomunikasi bersama driver, namun kos tersebut tidak masuk dalam pakej.

HARI 3: SUNRISE TOUR IN SRUNI POINT – MADAKARIPURA WATERFALL – SURABAYA, MALANG BATU, BANYUWANGI / BALI

 • 03.30 program percutian ke view point sunrise di seruni point (penanjakan 2) untuk menyaksikan sunrise Bromo Surabaya.
 • 07.00 balik hotel untuk sarapan pagi, bersih-bersih diri, kemudian berkemas untuk check-out hotel, kemudian perjalanan menuju air terjun Madakaripura (masa perjalanan 1 jam dari bromo)
 • Selepas melancong di Madakaripura Waterfall Surabaya kami menghantar kembali ke Surabaya, Malang, Banyuwangi atau ke Bali dan Paket wisata Bromo Surabaya 3h2m selesai.

Demikian info mengenai Pakej Pelancongan Honeymoon Bromo. Untuk informasi Pakej Percutian ke Surabaya, Melancong ke Gunung Bromo, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, sewa Jeep Bromo dan kemudahan pelancong, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA

Pakej Percutian Surabaya Bromo Bulan Madu 3 Hari 2 Malam

Mungkin Anda juga menyukai