Pakej Percutian Gunung Bromo Milky Way

Pakej Pelancongan Gunung Bromo Milky Way

Pakej Percutian Gunung Bromo Milky WayPakej Percutian Gunung Bromo Milky Way adalah pakej percutian Surabaya 1 hari start dari Surabaya airport untuk menyaksikan keindahan milky way di Bromo dan melihat Bromo Sunrise dan sekali ke tempat pelancongan sekitar gunung Bromo Surabaya dengan tempoh masa 1 hari.

Tour Surabaya Bromo 1 days ini terhitung pakej pelancongan murah, sebab trip ini tidak memerlukan tempahan hotel kawasan gunung Bromo Surabaya, akan tetapi kita tetap memerlukan jeep sebagaimana pilihan pakej percutian Gunung Bromo lain.

Milky Way Tour juga disebut bima sakti adalah kumpulan dari berjuta-juta bintang yang mempunyai volume seperti debu dan juga gas yang terletak di piring atau bidang galaksi. Masa terbaik untuk melihat pelancongan Milky Way disaat cuaca cerah tanpa awan dan terjadi di musim kemarau, antara bulan April, Agustus hingga dengan awal September.

Gunung Bromo merupakan salah satu tempat percutian Surabaya terkenal di Jawa Timur, Indonesia, selain popular dngan keindahan sunrise nya, Gunung Bromo Surabaya yang terletak di kawasan taman nasional gunung Bromo tengger semeru ini mempunyai keindahan alam yang wajib dilawati semasa cuti di Surabaya Bromo, iaitu Bromo milky way.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Milky Way


Untuk menikmati Pakej Percutian Bromo, Milky Way Tour ini, anda boleh memulakan dari Surabaya, Malang, Banyuwangi dan Bali. Detail itinerary Pakej Percutian Surabaya Bromo, adalah sebagai berikut:

PERCUTIAN KE GUNUNG BROMO 1 HARI DARI SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – TEMPAT JEEP.

  • Untuk memulakan trip Pakej Percutian Surabaya Bromo, crew travel agency kami mengambil Anda di Surabaya, Malang pada malam hari (Midnight Tour), Kemudian meneruskan perjalanan dengan kereta menuju tempat sewa jeep dengn masa perjalanan kira-kira 2.30 jam, dan tiba ditempat Jeep, kita menuju ke tempat dengan Jeep untuk melihat Milky Way di bukit cinta.
    03:00 kembali ke tempat parking jeep untuk menuju ke tempat melihat sunrise view point utama di puncak gunung pananjakan 1 (spot terbaik untuk camping tour sekaligus untuk melihat Bromo Sunrise).
  • Setelah puas menikmati Bromo sunrise tour, perjalanan dilanjutkan ke kawah gunung bromo dengan melewati lautan pasir / kaldera gunung.
  • Sebaik sahaja tiba di centra letak kereta kawasan (pura poten) anda boleh sewa kuda atau jalan kaki untuk mencapai kawah Bromo Surabaya.
  • Apabila anda merasa cukup puas melihat fenomena kawah Bromo, driver jeep menghantar ke lokasi Padang Savana sekaligus ke Bukit Teletubies, kemudian ditutp dengan lawatan ke Padang Pasir.
  • Setelah puas explorasi semua keindahan pelancongan gunung Bromo Surabaya, supir Jeep menghantar kembali ke tempat pengangkutan semula (Surabaya, Malang, Banyuwangi), dan Pakej Percutian Bromo Surabaya, berkhir.

Demikian info mengenai “Pakej Percutian Surabaya Bromo (milky way)“ . Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Pakej Songa Rafting Surabaya, Pakej Hiking Semeru Surabaya, Pakej ke Malang Batu Surabaya, Ground Surabaya, Bajet pakej percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


Selain Trip pakej Surabaya Bromo Milky Way, kami juga menyediakan pilihan pakej pelancongan Surabaya, malang batu -Jawa Timur lainnya, dengan sebagai berikut :

Pakej Lawatan Gunung Bromo Milky Way

Thanks for your sharing Our post

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat