Pakej Cuti Sekolah ke Bromo Surabaya

Pakej Cuti Sekolah ke Bromo SurabayaPakej Cuti Sekolah ke Bromo Surabaya adalah pakej percutian Surabaya terbaru yang hanya memerlukan masa 12 jam, yakni bergerak tengah malam (midnight tour) start dari Surabaya, Malang atau dari Bali.

Trip pelancongan Cuti Sekolah ini merupakan trip pelancongan tanpa menempah penginapan di kawasan tengger, dan pakeg tour Surabaya ini tergolong trip Percutian Surabaya Bromo bajet murah.

Program Pakej Percutian Bromo Surabaya ini hanya butuh waktu percutian 1 days, dengan tujuan untuk melihat sunrise di puncak gunung penanjakan 1 yang merupakan spot terbaik untuk menyaksikan Sunrie

Selepas itu trip lawatan atau percutian ke tempat sekitar gunung tengger menggunakan kenderaan Jeep, diantaranya ke Kawah Bromo, Padang savana sekaligus Bukit teletubbies, kemudian ditutup dengan kunjugan ke Pasir berbisik.

Pakej Pelancongan Cuti Sekolah ke Bromo Surabaya

Jika anda berminat dengan Pelancongan Bromo Sunrise 1 hari ini, anda boleh memulakan atau start Tour dari Surabaya, Malang, Kota Batu, Banyuwangi atau juga dari Bali dngan rincian / Itinerary sebagai berikut:

  • Trip percutian Bromo Surabaya 1 days kami mulakan dengan pengangkutan anda di Malang atau Surabaya maksimum pada pukul 11.00.
  • Selepas itu bergerak dari Surabaya menuju tempat letak kereta jeep di kawasan taman nasional tengger Semeru dijangka sampai 2 jam.
  • Sebaik sahaja tiba di kawasan letak kereta sewa Jeep, meneruskan perjalanan menuju tempat Sunrise tour atau matahari terbit di penanjakan 1. (tempat terbaik untuk camping).
  • Selesai menikmati sunrise tour di puncak penanjakan meneruskan perjalanan menuju tempat melihat kawah dengan melewati medan luas lautan pasir.
  • Tiba tempat parkir jeep sekitar kawah kita boleh berjalan kaki atau kereta kuda ke kawah dalam masa 15 minit.
  • Setelah puaas menikmati pemandangan di Kawah, kembali ke parking jeep Bromo, kemudian tour dilanjutkan ke bebearpa tempat percutian kawasan taman nasional lainnya.
  • Antara tempat menarik yang akan dilawati ialah ; padang savana plus percutian ke bukit teletubbies, lalu ditutup dengan percutian ke Pasir Berbisik.
  • Selepas itu pihak travel agensi kami menganghantar balik Surabaya, Malang atau Banyuwangi dan Paket Wisata Bromo Surabaya 1 hari selesai.

Demikian info mengenai “Pakej Cuti Sekolah ke Bromo Surabaya”, Untuk informasi Package Percutian Surabaya, Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, ground Surabaya, Bajet percutian fullboard, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


Selain Percutian Bromo Sunrise, kami juga menyediakan beberapa pilihan package percutian Surabaya yang munkin sesuai dengan masa yang anda inginkan untuk bercuti ke tempat percutian Surabaya, Jawa Timur lainnya, dianataranaya:

Pakej Lawatan Cuti Sekolah ke Bromo Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai