Pakej Percutian Bromo Sunrise Tour 1 Malam

Pakej Pelancongan Bromo Sunrise 1 Malam

Pakej Percutian Bromo Sunrise Tour 1 MalamPakej Percutian Bromo Sunrise Tour 1 Malam adalah pakej percutian Surabaya yang hanya memerlukan masa Bromo 12 jam dengn pengangkutan pada tengah malam (midnight tour) start dari Surabaya, Malang atau dari Bali. Trip pelancongan Bromo Surabaya Semalam ini merupakan salah satu pakej pelancongan Bromo tanpa mebutuhkan hotel / penginapan di kawasan gunung Bromo, tentu banyak diminati oleh mereka yang ingin menikmati indahnya matahari terbit gunung Bromo (Bromo Sunrise), kerana disamping tidak memerlukan banyak masa, tour Bromo Surabaya ini tergolong pakej percutian Surabaya Bromo murah.

Pakej Pelancongan Bromo Sunrise 1 Malam

Program Pakej Tour Bromo Sunrise ini hanya butuh waktu percutian 1 days, dengan tujuan untuk melihat Bromo Sunrise di puncak Penanjakan 1 yang merupakan spot terbaik untuk menyaksikan Sunrie, kemudian lawatan atau percutian ke tempat sekitar gunung Bromo Surabaya menggunakan kenderaan Jeep Bromo, diantaranya ke Kawah Bromo, Padang savana sekaligus Bukit teletubbies, kemudian ditutup dengan kunjugan ke Pasir berbisik.

Jika anda berminat dengan Pelancongan Bromo Sunrise 1 hari ini, anda boleh memulakan atau start Tour dari Surabaya, Malang, Kota Batu, Banyuwangi atau juga dari Bali dngan rincian / Itinerary sebagai berikut:

  • Pakej percutian Bromo Surabaya kami mulakan dengan pengangkutan anda di Malang atau Surabaya maksimum pada pukul 11.00.
    Kemudian bergerak menuju tempat letak kereta Jeep Bromo di kawasan gunung bromo dijangka sampai 2 jam.
  • Sebaik sahaja tiba di kawasan letak kereta sewa Jeep, meneruskan perjalanan menuju ke tempat Sunrise tour atau matahari terbit di penanjakan 1. (tempat terbaik untuk Camping Bromo).
  • Selesai menikmati sunrise tour di puncak penanjakan meneruskan perjalanan ke tempat melihat kawah bromo dengan melewati medan luas lautan pasir.
  • Tiba diparkiran sekitar kawah kita boleh berjalan kaki atau kereta kuda untuk menuju lokasi percutian kawah bromo Surabaya.
  • Setelah puaas menikmati pemandangan di Kawah, kembali ke parking jeep kawasan, perjalanan tour dilanjutkan ke bebearpa tempat percutian kira-kira bromo antara lain, padang savana plus percutian ke bukit teletubbies, lalu ditutup dengan percutian ke Pasir Berbisik.
  • Kemudian kami menghantar peserta tour kembali ke Surabaya, Malang atau Banyuwangi dan paket wisata Bromo Surabaya 1 hari selesai.

Demikian info mengenai Pakej Percutian Bromo Sunrise, Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Percutian Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


Selain Percutian Bromo Sunrise, kami juga menyediakan beberapa pilihan pakej percutian gunung Bromo yang munkin sesuai dengan masa yang anda inginkan untuk bercuti ke gunung Bromo dan tempat percutian Surabaya, Jawa Timur lainnya, dianataranaya:

Pakej Lawatan Gunung Bromo Sunrise 1 Hari

 

Thanks for your sharing Our post

Mungkin Anda juga menyukai