Pakej Percutian Bromo Sunrise Tour 1 Malam

Pakej Pelancongan Bromo Sunrise, 1 Malam

Pakej Percutian Bromo Sunrise Tour 1 MalamPakej Percutian Bromo Sunrise, Tour 1 Malam adalah pakej percutian Surabaya yang hanya memerlukan masa 12 jam dengan pengangkutan pada tengah malam (midnight tour) start dari Surabaya, Malang atau dari Bali. Trip pelancongan Surabaya semalam ini merupakan pakej pelancongan tanpa menempah penginapan di kawasan gunung Bromo, tentu banyak diminati oleh mereka yang ingin menikmati indahnya Bromo Sunrise, Surabaya. sebab pakej tour Surabaya ini tergolong pakej percutian Surabaya Bromo murah.

Pakej Pelancongan Bromo Sunrise 1 Malam

Program Pakej Percutian Bromo Surabaya ini hanya butuh waktu percutian 1 days, dengan tujuan untuk melihat sunrise di puncak gunung penanjakan 1 yang merupakan spot terbaik untuk menyaksikan Sunrie, kemudian lawatan atau percutian ke tempat sekitar gunung Bromo Surabaya menggunakan kenderaan Jeep, diantaranya ke Kawah Bromo, Padang savana sekaligus Bukit teletubbies, kemudian ditutup dengan kunjugan ke Pasir berbisik.

Jika anda berminat dengan Pelancongan Bromo Sunrise 1 hari ini, anda boleh memulakan atau start Tour dari Surabaya, Malang, Kota Batu, Banyuwangi atau juga dari Bali dngan rincian / Itinerary sebagai berikut:

  • Pakej percutian Surabaya 1 days kami mulakan dengan pengangkutan anda di Malang atau Surabaya maksimum pada pukul 11.00, kemudian bergerak menuju tempat letak kereta Jeep di kawasan taman nasional tengger Semeru dijangka sampai 2 jam.
  • Sebaik sahaja tiba di kawasan letak kereta sewa Jeep, meneruskan perjalanan menuju ke tempat Sunrise tour atau matahari terbit di penanjakan 1. (tempat terbaik untuk Camping Bromo).
  • Selesai menikmati sunrise tour di puncak penanjakan meneruskan perjalanan ke tempat melihat kawah dengan melewati medan luas lautan pasir.
  • Tiba tempat parkir jeep sekitar kawah kita boleh berjalan kaki atau kereta kuda ke kawah dalam masa 15 minit.
  • Setelah puaas menikmati pemandangan di Kawah, kembali ke parking jeep, kemudian tour dilanjutkan ke bebearpa tempat percutian kawasan taman nasional Surabaya lainnya, seperti ; padang savana plus percutian ke bukit teletubbies, lalu ditutup dengan percutian ke Pasir Berbisik Bromo.
  • Kemudian kami menghantar peserta tour kembali ke Surabaya, Malang atau Banyuwangi dan Pakej Percutian Bromo Surabaya 1 hari selesai.

Demikian info mengenai “Pakej Percutian Bromo Sunrise Tour 1 Malam”, Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Percutian Kawah Ijen, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


Selain Percutian Bromo Sunrise, kami juga menyediakan beberapa pilihan pakej percutian Surabaya yang munkin sesuai dengan masa yang anda inginkan untuk bercuti ke tempat percutian Surabaya, Jawa Timur lainnya, dianataranaya:

Pakej Lawatan Gunung Bromo Sunrise 1 Hari

 

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat