Pakej Ziarah Wali Songo Di Surabaya

Pakej Ziarah Makam Wali Songo Di Surabaya

Pakej Ziarah Wali Songo Di SurabayaPakej Ziarah Wali Songo Di Surabaya adalah pilihan pakej percutian Surabaya 2 Hari 1 Malam yang merupakan program pelancongan rohani atau Ziarah ke makam 5 wali songo yang bermukim di Surabaya Jawa Timur, Indonesia. Tempoh masa pakej Ziarah Wali 5 Surabaya ini bada dengan program pakej ziarah wali songo yang memerlukan masa sekurang-kurangnya 6 hari, sedangakan pelancongan religi wali 5 Surabaya hanya memerlukan masa 2 hari 1 malam dan start tour dari Surabaya atau Malang. Senarai tujuan ziarah wali 5 Surabaya yang akan dilawati adalah sebagai berikut :

 1. Raden Rahmatullah (Sunan Ampel) Surabaya
 2. Raden Paku (Sunan Giri) Gresik
 3. Syekh Maulana Malik Ibrahim (Gresik)
 4. Raden Qosim (Sunan Drajat) Lamongan
 5. Raden Makdum Ibrahim (Sunan Bonang) Tuban

Pakej Ziarah Wali Songo Dari Surabaya

Untuk menikmati Pakej Ziarah Makam Wali 5 di Surabaya, usahakan start dari surabaya, karna surabaya merupakan laluan paling dekat ke semua lokasi makam wali 5, apabila start dari malang / kota batu, kami cadangkan tiba di malang pagi hari. Berikut butiran atau itinerary dari pada Pakej Ziarah Makam Wali 5 Jawa Timur:

HARI KE 1: SURABAYA / MALANG – GRESIK – LAMONGAN – TUBAN

 • Tour ziarah makam wali 5 dibandara surabaya / malang, kemudian menghantar ke destinasi pertama, iaitu makam Sunan Giri atau makam Raden Paku (gresik).
 • Selepas itu tour ziaroh dilanjutkan ke makam Syekh Maulana Malik Ibrahim (gresik), kemudian program ziarah religi dilanjutkan ke desa drajat, kecamatan Paciran Kabupaten Lamongan, yakni lokasi makam Raden Qasim atau makam Sunan Drajat.
 • Seusai melakukan ziarah makam sunan drajat, tour leligi dilanjutkan ke desa Sukolilo, Tuban, Jawa Timur, iaitu letak makam Raden Makdum Ibrahim | Sunan Bonang.
 • Selepas itu peserta tour terus dihantar ke penginapan / hotel kawasan surabaya untuk check in dan rehat.

HARI KE 2: TOUR ZIARAH SUNAN APMEL – SURABAYA / MALANG

 • Seusai makan pagi, peserta tour ziarah akan dihantar ke lokasi makam Raden Rahmatullah atau makam Sunan Ampel, setelah selesai ziarah, kami memandu peserta tour ke tempat membeli-belah / oleh oleh disekiatar tempat ziarah (makam sunan ampel), Disini kami tidak memberi batasan waktu kepada para peserta tour untuk membeli-belah sepuasnya.
 • Serasa puas membeli-belah di kawasan makam sunan ampel Surabaya, kembali semula ke hotel / penginapan untuk siap siap check out.
 • Selesai barang barang sudah terkemas rapi, kami menghantar peserta tour ziarah ke lapangan terbang Surabaya / Malang dan percutian Ziarah Makam Wali 5 di Surabaya, Jawa Timur, selesai.

Tour Ziarah Makam Wali di Surabaya ini boleh anda kombinasikan dengan Pakej Percutian Bromo, Pakej Percutian ke Malang dan tempat lawatan atau pelancongan Surabaya lainnya (by request).

Demikian info mengenai Pakej Ziarah Makam Wali Songo Surabaya. Untuk informasi Pakej Percutian Surabaya, Percutian Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, Ground Surabaya package, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Pelancongan Ziarah Makam Songo Di Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai