Pakej Percutian Gunung Bromo 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Gunung Bromo 3 Hari 2 MalamPakej Percutian Gunung Bromo 3 Hari 2 Malam adalah salah satu pilihan Pakej Percutian Surabaya 3 Hari 2 Malam dengan tujuan melawat ke semua tempat dikawasan gunung bromo, diantarannya puncak Penanjakan 1 (Tempat terbaik untuk melihat Bromo Sunrise dan juga spot terbaik untuk melihat Milky Way), Bukita Kingkong, Bukit Cinta, Padang Savana, Bukit Teletubbies – Pasir Berbisik, selain itu dalam tour bromo ini kita juga melawat tempat pelancongan dekat Bromo, iaitu Madakaripura probolinggo. Semua tempat lawatan itu kami kemas dalam satu program tour, iaitu Pakej Pelancongan Bromo 3h 2m.

Pakej Pelancongan Bromo 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian ke gunung Bromo yang satu ini memerlukan masa 3 days 2 nights. Pakej pelancongan ke gunung Bromo ini tergolong paket percutian Surabaya yang banyak diminati oleh para pelancong, kerana dalam progaram percutian ini kata tidak hanya melawat 4 titik pelancongan bromo, akan tetapi kita akan mengexplor semua tempat tempat menarik di kawasan gunung Bromo, selain itu paket tour atau pelancongan ini terkesan sangat santai berbanding dengan pakej Bromo Midnight Tour.

Pakej Bromo 3 Hari 2 Malam ini juga sangat sesuai untuk mereka yang ingin ber-bulan madu | honeymoon, dan juag sangat pas untuk mereka yang ingin mengadakan percutian Sekolah bersama keluarga. Untuk menikmati pakej tour Lawatan ini dapat kita mulakan dari Surabaya, Malang, Kota Batu dan pusat bandar kawasan jawa timur lain. Rincian / Itinerary Paket wisata Bromo 3 Hari 2 Malam adalah sebagai berikut:

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL AREA GUNUNG BROMO

  • Pakej Percutian bromo 3 days 2 nighs bermula dengan pengangkutan anda dari Surabaya, Malang, kemudian kami menghantar ke hotel Bromo di desa Cemoro lawang. Setelah tiba di hotel, check in – rehat.

HARI KE 2: BROMO SUNRISE TOUR DI PENANJAKAN 1 – 6 LOKASI WISATA GUNUNG BROMO

  • Pukul 03.00 pagi dijemput dengan kenderaan kereta Jeep Bromo menuju titik pandang terbaik Bromo Sunrise Tour di puncak Pananjakan 1 (View point tertinggi) di titik view point 1 ini semua pelancongan sekitar pelancongan bromo akan kelihatan dengan jelas, seperti kawah bromo, gunung batok, lautan pasir serta gunung semeru mahameru.
  • Selepas itu tour percutian diteruskan ke Bukit kingkong – Bukit cinta kemudian tour pelancongan dilanjutkan ke Kawah Bromo tetap dengan Jeep Bromo hingga ke tempat letak kereta jeep.
  • Tiba diletakkan kawasan jeep, berjalan kaki menuju lokasi percutian kawah, disini anda boleh menggunakan perkhidmatan kereta kuda untuk mencapai kawah.
  • Selepas itu tour travel dilanjutkan ke lokasi percutian padang rumput savanah plus bukit teletubbies, lalu pelancongan ditutup dengan kunjungan / lawatan ke pasir berbisik, setelah selesai mengexplor 7 lokasi kita kembali ke hotel, breakfast and free program.

HARI KE 3: SUNRISE TOUR DI PENAJAKAN 2 – MADAKARIPURA – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI

  • Pukul 04:00 pagi dijemput dari hotel untuk menikmati indahnya Sunrise Tour di seruni viewpoint (Tempat melihat sunrise sekaligus Bromo Camping).
  • Setelah itu kembali ke hotel, breakfast kemudian check out untuk meneruskan tour ke Air Terjun Madakaripura.
  • Puas menikmati keindahan Madakaripura Waterfall, kami membawa anda ke surabaya, malang, kota batu atau banyuwangi dan Pakej Percutian ke Bromo, selesai.

Demikian info mengenai Pakej Tour Bromo 3 Hari 2 Malam, semoga bermanfaat bagi anda yang ingin mengadakan Percutian ke Gunung Bromo. Untuk info selengkapanay mengenai pelancongan, harga pakej pelancongan Bromo (mount bromo tour price), sila hubungi contact kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Lawatan Gunung Bromo 3 Hari 2 Malam

Thanks for your sharing Our post

Mungkin Anda juga menyukai