Pakej Percutian Bromo Surabaya 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Gunung Bromo 3 Hari 2 MalamPakej Percutian Gunung Bromo 3 Hari 2 Malam adalah pilihan Pakej Percutian Surabaya, 3 Hari 2 Malam untuk melawat ke semua tempat di kawasan Bromo Surabaya, diantarannya puncak Penanjakan 1 (tempat terbaik untuk melihat Sunrise dan Milky Way), Bukita Kingkong, Bukit Cinta, Padang Savana, Bukit Teletubbies – Pasir Berbisik, selain itu dalam tour Bromo Surabaya ini kita juga melawat tempat pelancongan sekitar Bromo, iaitu Madakaripura.

Pakej Percutian ke gunung Bromo yang satu ini memerlukan masa 3 days 2 nights dan ini tergolong paket percutian Surabaya yang banyak diminati oleh para pelancong, kerana dalam progaram percutian ini kata tidak hanya melawat 4 temat pelancongan, tetapi melawati semua tempat percutian menarik di kawasan gunung Bromo, tentu paket tour atau pelancongan ini terkesan sangat relax.

Pakej Pelancongan Bromo Surabaya 3 Hari 2 Malam

Pakej Pelancongan Bromo 3 Hari 2 Malam ini juga sangat sesuai untuk mereka yang ingin ber-bulan madu atau honeymoon dan percutian keluarga (family tour). Untuk menikmati tour package lawatan ke Gunung Bromo ini, dapat kita mulakan dari Surabaya, Malang, Kota Batu dan pusat bandar kawasan jawa timur lain. Rincian / Itinerary Paket wisata Bromo 3 Hari 2 Malam adalah sebagai berikut:

HARI KE 1: SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL AREA GUNUNG BROMO

  • Pakej Percutian Bromo 3 Hari 2 Malam kami mulakan dengan pengangkutan anda dari Surabaya, Malang, kemudian pak supir menghantar ke hotel di kawasan Gunung Bromo.
  • Tiba di hotel dekat Gunung Bromo Surabaya, check in – rehat untuk persiapan program pakej percutian Surabaya Bromo, esok hari.

HARI KE 2: BROMO SUNRISE TOUR DI PENANJAKAN 1 – 6 LOKASI WISATA GUNUNG BROMO

  • Pukul 03.00 pagi dijemput dengan kenderaan kereta Jeep Bromo, kemudian langsung ke tempat terbaik melihat Bromo Sunrise Tour di puncak pananjakan 1. Dari puncak ini semua tempat percutian sekitar pelancongan Surabaya tanpak semua, seperti kawah, gunung batok, lautan pasir serta gunung semeru Mahameru.
  • Selepas itu kembali ke Jeep Bromo semula untuk meneruskan perjalanan ke tempat jeep dekat kawah
  • Tiba di letak jeep, berjalan kaki menuju ke kawah, disini anda boleh menggunakan perkhidmatan kereta kuda untuk mencapai kawah Bromo.
  • Selepas melawati kawah, tour travel di lanjutkan ke padang savanah sekali melawati bukit teletubbies, dan kemudian pakej pelancongan ditutup dengan lawatan ke pasir berbisik.
  • Selepas program pakej lawatan Surabaya di hari 2 ini, kita balik ke hotel semula, breakfast dan rehat untuk persiapan pakej percutian esok hari.

HARI KE 3: SUNRISE TOUR DI PENAJAKAN 2 – MADAKARIPURA – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI

  • Pukul 04:00 pagi dijemput dari hotel untuk menikmati indahnya Sunrise di seruni viewpoint (Tempat melihat sunrise sekaligus Bromo Camping).
  • Setelah itu kembali ke hotel – breakfast- check out, kemudian meneruskan tour ke madakaripura waterfall dalam masa perjalanan 1 jam.
  • Puas menikmati keindahan Madakaripura waterfall Surabaya, kami menghantar anda ke surabaya, malang batu dan Pakej Percutian Gunung Bromo 3 Hari 2 Malam, selesai.

Demikian info mengenai Pakej Travel ke Bromo 3 Hari 2 Malam. Untuk informasi Pakej Percutian ke Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru, Malang Batu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN GUNUNG BROMO, MALANG BATU, SURABAYA :

Pakej Lawatan ke Bromo Surabaya 3 Hari 2 Malam

Mungkin Anda juga menyukai