Pakej Percutian Surabaya Bromo Milky Way

Pakej Percutian Gunung Bromo Milky WayPakej Percutian Surabaya Bromo Milky Way adalah pakej percutian Surabaya 1 hari start dari Surabaya airport untuk menyaksikan keindahan milky way dan melihat Bromo Sunrise dan sekali ke tempat pelancongan sekitar gunung Bromo Surabaya dengan tempoh masa 1 hari.

Tour Surabaya 1 days ini terhitung trip pelancongan murah, sebab trip ini tidak memerlukan tempahan hotel kawasan gunung Bromo, akan tetapi kita tetap memerlukan jeep sebagaimana pilihan pakej percutian Bromo lainnya.

Milky Way Tour atau bima sakti adalah kumpulan dari berjuta-juta bintang yang mempunyai volume seperti debu dan juga gas yang terletak di piring atau bidang galaksi. Masa terbaik untuk melihat pelancongan milky way disaat cuaca cerah tanpa awan dan terjadi di musim kemarau, antara bulan April, Agustus hingga dengan awal September.

Gunung Bromo merupakan salah satu tempat percutian Surabaya terkenal di Jawa Timur, Indonesia, selain popular dngan keindahan sunrise nya, Gunung Bromo juga memiliki fenomena alam yang sangat indah, iaitu tour milky way.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Milky Way


Untuk menikmati Pakej Percutian Bromo Indonesia ini, anda boleh memulakan dari Surabaya, Malang, Banyuwangi dan Bali. Detail itinerary trip percutian Surabaya Bromo Milky Way, adalah sebagai berikut:

PERCUTIAN KE GUNUNG BROMO 1 HARI DARI SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – TEMPAT JEEP.

  • Untuk memulakan trip Pakej Percutian Surabaya Bromo, crew travel agency kami mengambil Anda di Surabaya, Malang pada malam hari (midnight tour), Kemudian meneruskan perjalanan dengan kereta menuju tempat sewa jeep dengn masa perjalanan kira-kira 2.30 jam, dan tiba ditempat Jeep, kita menuju ke tempat dengan Jeep untuk melihat Milky Way di bukit cinta.
    03:00 kembali ke tempat parking jeep untuk menuju ke tempat melihat sunrise view point utama di puncak gunung pananjakan 1 (spot terbaik untuk camping tour sekaligus untuk melihat Bromo Sunrise).
  • Setelah puas menikmati sunrise tour, perjalanan dilanjutkan ke kawah gunung bromo dengan melewati lautan pasir / kaldera gunung.
  • Sebaik sahaja tiba di centra letak kereta kawasan (pura poten) anda boleh sewa kuda atau jalan kaki untuk mencapai kawah Bromo.
  • Apabila anda merasa cukup puas melihat fenomena kawah Bromo, driver jeep menghantar ke lokasi Padang Savana sekaligus ke Bukit Teletubies, kemudian ditutp dengan lawatan ke Padang Pasir.
  • Setelah puas explorasi semua keindahan pelancongan gunung Bromo Surabaya, supir jeep menghantar kembali ke tempat pengangkutan semula (Surabaya, Malang, Banyuwangi), dan Paket Wisata Bromo Surabaya, berkhir.

Untuk info lebih banayak yang berkenaan dengan Pakej Percutian Bromo Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Pakej Songa Rafting, Pakej Hiking Semeru, Pakej ke Malang Batu, Ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


Selain Trip pakej Surabaya Bromo Milky Way, kami juga menyediakan pilihan pakej pelancongan Surabaya, malang batu -Jawa Timur lainnya, dengan sebagai berikut :

Pakej Lawatan Surabaya Bromo Milky Way

Mungkin Anda juga menyukai