Pakej Percutian Surabaya Bromo Ijen Malang

Pakej Percutian Surabaya Bromo Ijen Malang

Pakej Percutian Surabaya Bromo Ijen MalangPakej Percutian Surabaya Bromo Ijen Malang salah satu pilihan Pakej Percutian Surabaya 6 hari 5 malam yang di awali dengan percutian ke Kawah Ijen yang terkenal dengan fenomena Alam berupa Blue Fire, kemudian di lanjutkan dengan program Pakej Percutian Bromo yang memiliki keindahan Sunrise terbaik yang berada di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Indonesia, kemudian Pelancongan dilanjutkan ke Madakaripura Waterfall, kemudian di akhiri dengan Pakej Percutian ke Malang Indonesia, Surabaya.

Pakej Pelancongan Surabaya ini sangat sesuai untuk kita yang teringin melancong ke Surabaya dalam masa 6h5m, pakej Surabaya ini juga sesuai untuk pecinta Hiking atau Mendaki, sebab Pakej Lawatan Surabaya 6d5n ini di lengkapi dengan trip pakej hiking Ijen sekali percutian ke Gunung Bromo, Malang Batu dan Surabaya city tour.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Ijen Malang

Sekiranya Anda ingin menikmati program Pakej Lawatan Surabaya 6 hari 5 malam ini, bole start dari Surabaya, Malang Batu, Banyuwangi atau Denpasar Bali (hotel, stasen atau airport) dengan Itinerary sebagai berikut :

HARI 1 : SURABAYA, MALANG, BANYUWANGI / BALI – HOTEL DEKAT KAWAH IJEN.

 • Kami mengawali pakej percutian surabaya Bromo Ijen Malang dengan pengangkutan dari Surabaya, Malang Batu, Banyuwangi atau Denpasar Bali (jika start dari surabaya, malang, dan bali masa perjalanan -+6 jam), check in – rehat untuk persiapan pakej percutian hiking ke puncak Gunung Ijen Banyuwangi.

HARI 2 : TOUR KAWAH IJEN – BLUE FIRE IJEN – SUNRISE IJEN – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

 • 00:00am pak supir menghantar anda ke paltuding Ijen (tempat start hiking kawah ijen) dengan masa 1 jam, kemudian di temani guide kawah ijen hiking selama -+1,30 jam.
 • Tiba di puncak kawah Ijen kita menikamti panorama kawah ijen, diantaranya, blue fire atau Blue Flame, kawah asam, sunrise ijen sekali keindahan sekitar kawah ijen lainnya.
 • Puas menikamti keindahan kawah ijen, kembali penginapan, brekafast – check out, kemudian langsung bergerak menuju hotel kawasan bromo dengan masa 3 jam.
 • Tiba di hotl dekat gunung Bromo, check in – rehat untuk persiapan program pakej Percutian Bromo hari esok.

HARI 3 : TOUR BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – SAVANA GUNUNG BROMO – PASIR BERBISIK BROMO – MADAKARIPURA WATERFALL – ALON ALON KOTA BATU MALANG

 • 03.00 pagi anda akan dijemput guna Jeep Bromo untuk memulakan pakej percutian Bromo Sunrise menuju penanjakan (view point) selama 30 minit perjalanan.
 • Sampai di lokasi penanjakan / view point 1, kita menunggu munculnya sunrise Bromo sambil menikmati suasana sejuk nya puncak penanjakan 1 Bromo.
 • Setelah matahari sudah tanpak, maka kita berkesempatan menikmati indahnya Sunrise Gunung Bromo hingga puas. Pukul 06.00 / 30, kita kembali ke Jeep  Bromo untuk melawati kawah Bromo.
 • Tiba di lokasi letak jeep Bromo (lautan pasir), berjalan kaki menuju kawah Bromo atau menggunakan perkhidmatan kereta kuda Bromo dalam masa 15 minit perjalanan menuju ke kawah Bromo.
 • Puas mengexplorasi kawah Bromo, driver Jeep Bromo menghantarkan ke Padang Savana sekali Bukit Teletubies Bromo, kemudian ditutup dengan melawati Pasir Berbisik Bromo.
 • Selesai mengexplor tempat tempat percutian sekiatar Gunung Bromo, kembali ke hotel – breakfast, mandi – check out untuk meneruskan perjalanan percutian ke lokasi air terjun Madakaripura waterfall Bromo selama 1 jam perjalanan dari penginapan kawasan Bromo.
 • Setelah sampai tempat parkir kereta Madakaripura, kita naik ojek / jasa perkhidmatan motor roda 2 sampai dipintu masuk air terjun, kemudian berjalan kaki menuju tempat percutian air terjun Madakaripura dengan ditemani guide tempatan yang telah disediakan oleh pihak pengelola Waterfall selama 30 minit hingga sampai dilokasi air terjun.
 • Selepas menikmati keindahan Waterfall, kembali ke tempat letak kereta, kemudian melanjutkan perjalanan ke Alon Alon kota Batu Malang dalam masa perjalanan 3 jam, kemudian check in hotel – rehat untuk persiapan program pakej percutian ke Malang esok hari.

HARI 4 : SELECTA BATU – LADANG EPEL – TAMAN LANGIT – GOA PINUS – MUSEUM ANGKUT

 • 07:00 selepas breakfast, kami menghantar anda ke selecta batu Malang yang merupakan taman 1000 bunga terbaik di Surabaya.
 • Selepas dari taman 1000 bunga selecta, pelancongan di lanjutkan ke ladang epal Malang, di ladang epel ini anda dapat menikmati sepus nya.
 • Puas menikmati buah epel, kami menghantar anda ke tamam langit Malang. dan kemudiam di lanjutkan ke goa pinus Malang.
 • Puas menikmati keindahan goa pinus, kami menghantar anda ke miseum angkut yang merupakan muzeum kereta antik dan kuno dari berbagai negara.
 • Selepas mengitari museum angkut, kembali ke hotel – rehat untuk program pelancongan malang selanjutnya.

HARI 5 : JATIM PARK 2 – – BATU SECRET ZOO –  MUSEUM SATWA – ECO GREEN PARK – BUKIT JADDIH MADURA

 • 07:30 selepas breakfast, check out hotel, kamudian bergerak melawati themes park jatim park 2 – miseum satwa dan eco green park yang memiliki luas14 hektare
 • Puas mengitari jatim park 2 – batu secret zoo malang -miseum satwa dan eco green park, kami langsung menghantar untuk melawati bukit jaddih madura (masa perjalanan 3 jam) yang merupakan tempat pelancongan terbaru di Surabaya sekali melewati Suramadu yang merupakan jembatan terpanjang di Indonesia saat ini.
  Selepas mengexplor dan menikmati keindahan Bukit Jaddih, kami menghantar Anda check in hotel – rehat untuk percutian esok hari.

HARI 6 : CHECK OUT HOTEL – SHOPPING TOUR SURABAYA – SURABAYA AIRPORT

 • 07:30 check out hotel, kemudian bergerak ke tempat tempat shopping dan tempat belah beli murah di Surabaya
 • Selepas itu kami langsung menghantar ke Surabaya aiport dan pakej Percutian Surabaya 6 hari 5 malam, selesai.

Demikian maklumat mengenai “Pakej Percutian Surabaya Bromo Ijen Malang” 6 hari 5 malam. Untuk informasi pakej Kawah Ijen, pakej Hiking Semeru, pakej Malang Batu, pakej ground Surabaya, Bajet percutian surabaya, Tempat tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


Lihat aktiviti pelancong yang sudah guna travel ejen pelancongan kami di Gunung Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu, Surabaya dibawah ini :

Pakej Percutian Surabaya Bromo Ijen Malang

Mungkin Anda juga menyukai