Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 MalamPakej Percutian Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 Malam adalah salah satu pilihan pakej percutian Surabaya yang memeiliki masa pelancongan 6h5m atau 6 hari 5 malam dengan program pakej lawatan combination, iaitu Pakej Percutian ke Malang, Pakej Lawatan ke Gunung Bromo dan pakej Percutian Surabaya city your.

Pakej Percutian Surabaya 6 Hari 5 Malam ini kami mulakan dengan lawatan ke Gunung Bromo, kemudian diteruskan ke tempat percutian menarik di Malang Batu dan di akhiri dengan trip percutian di bandar Surabaya.

Pakej Surabaya Bromo Malang ini sangat sesuai untuk pakej percutian sekolah & pelancongan keluarga (tour family). Sekiranaya tuan/puan berminat Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 6 hari 5 malam dan ingin mengunakan perkhidmatan travel ejen kami, maka anda boleh memulakan dari Surabaya Airport, Malang atau area Surabaya Jawa Timur lain dengan Itinerary sebagai berikut :

Pakej Lawatan Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 Malam

HARI 1 : SURABAYA / MALANG AIRPORT – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO.

 • Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang kami mulakan dengan mengambil Anda di Surabaya / Malang airport, kemudian pak supir menghantar ke hotel kawasan Bromo tengger Semeru dalam masa perjalanan 3 jam.
 • Tiba di hotel kawasan taman nasional Bromo – check in hotel Bromo – rehat untuk persiapan pakej percutian Bromo Surabaya esok hari.

HARI 2 : TOUR BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA BROMO – PASIR BERBISIK BROMO – KAMPUNG PELANGI

 • Trip Pakej percutian Bromo dimulakan tepat pukul 02:00am bergerak menuju puncak penanjakan 1 Bromo dengam masa 1 jam guna transportasi khas Jeep Bromo.
 • 03:00am Tiba di puncak Gunung Bromo, menunggu kemumculan sunrise bromo, semasa mununggu kemuculan sunrise bole anda kupi kupi in puncak Bromo area, 04:45am bergerak ke view terbaik sunrise bromo, waktu perjalanan 5 minit sahaja.
 • 06:15am selepas melihat sunrise Bromo balik ke jeep semula untuk meneruskan ke kawah bromo masa perjalanan 30 minit.
 • Tiba di tempat parkir jeep Bromo, jalan kaki selama 30 minit, semasa melawati kawah Bromo atau anda bole guna perkhidmatan kuda Bromo hungga kaki gunung Bromo. Tiba di kaki gunug Bromo, naik 250 anak tangga hingga puncak kawah Gunung Bromo.
 • Selepas melawati kawah Bromo, balik jeep Bromo untuk meneruskan lawatan ke padang savana sekali melawati bukit teletubbies Bromo dengam masa 25 minit.
 • Selepas melawati padang savana Bromo dan lawatan ke bukit teletubbies Bromo, lawatan diteruskan ke Pasir Berbisik Bromo masa perjalanan 15 minit.
 • Selepas melawati pasir berbisik Bromo, balik ke tempat parkir kereta semula untuk balik hotel – breakfast – check out, kemudian bergerak menuju Kampung Pelangi masa 3 jam, kemudian check in penginapan Malang – rehat untuk persiapan program pakej percutian ke Malang Surabaya esok hari.

HARI 3 : COBAN RONDO WATERFALL – LADANG EPAL MALANG – JATIM PARK 2 – BATU SECRET ZOO – MUZIUM SATWA – ECO GREEN PARK.

 • 07:30 selepas breakfast, bergerak menuju salah satu tempat percutian wataerfal menarik di Malang Batu, iaitu Coban Rondo waterfall.
 • Puas menikmati keindahan waterfall coban rondo, di teruskan ke tempat pelancongan / percutian favorite di kota Batu, iaitu Ladang Epal Malang Surabaya.
 • Tiba diladang apel, kita orang boleh memetik buah epal langsung dari pokok sekali kita bole menikmatinya hingga puas.
 • Puas menikmati buah epal manis, meneruskan percutian ke Jatim Park 2 sekali ke themes park in Surabaya lainnya, iaitu Batu Secret Zoo, Muzium Satwa & Eco Green Park, kemudian kembali ke hotel Malang semula – rehat.

HARI 4 : MASJID JIN AJAIB TIBAN – FLOWER GARDEN – MUZIUM ANGKUT – ALON ALON BANDAR BATU MALANG

 • 07:30am setelah breakfast, bergerak menuju tempat lawatan fenomenal di Malang Surabaya, iaitu Masjid Jin ajaib dalam masa 3 jam.
 • Puas mengexplore kawasan Masjid tiban Jin Malang Surabaya, pelancongan di teruskan melawati Flower Garden, di flower garden ini semua pelancong boleh naik basikal terbang.
 • Dan lepas itu di teruskan ke Muzium Angkut, salah satu tempat percutian menarik nan terbaik di kawasan Malang Surabaya.
 • Lepas melawati muzium angkut kembali ke hotel semula untuk rehat sejenak. Pukul 18:30pm kami menghantar Anda ke Alon Alon kota Batu sekali pusing pusing di kawasan bandar Malang, kemudian kembali ke hotel – rehat.

HARI 5 : TAMAN 1000 BUNGA – TAMAN LANGIT – GOA PINUS – SANGGAR AGUNG SURABAYA – MASJID CHENG HO – HOTEL KAWASAN SURABAYA

 • 08:00am setelah breakfast check out hotel, kemudian bergerak melawati Taman 1000 bunga atau Taman selecta Malang Batu.
 • Puas bergambar di taman 1000 bunga, kami menghanatar untuk melawati Taman langit sekali melawati Goa pinus dan kemudian bergerak ke Masjid Cheng ho Surabaya dan kemdian di teruskan ke Sanggar Agung Surabaya dalam masa 2 jam.
 • Puas bergamabar di Sanggar Agung Surabaya, check in hotel Surabaya, kemudian rehat untuk persiapan progaram Pakej Pelancongan Surabaya hari ke 6 esok hari.

HARI 6 : BUKIT JADDIH SURABAYA – SURAMADU BRIDGE – SUNAN AMPEL DENTA – SHOPPING TOUR SURABAYA

 • 07:30am check out hotel, kemudian bergerak melawati tempat pelancongan terbaru di kawasan bandar Surabaya, iaitu Bukit Jaddih Surabaya.
 • Lepas melawati bukit jaddih, kita stop sejenak di Suramadu bridge Surabaya, salah satu jembatan terpanjang di Indonesia masa ini. Dan kemudian bergerak menuju Sunan Ampel, salah satu Wali Songo yang terletak di Suarabaya.
 • Kemudian diteruskan ke tempat tempat batik atau shopping Murah di Surabaya, dan selepas itu kami menghantar Anda kembali ke Suarabaya airport dan Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 Malam finish.

Demikian maklumat mengenai Pakej Lawatan Surabaya Bromo Malang6 hari 5 malam. Untuk informasi pakej Kawah Ijen, pakej Hiking Semeru, pakej Malang Batu, pakej ground Surabaya, Bajet percutian surabaya Bromo, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA :

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 Malam

Mungkin Anda juga menyukai