Bukit Jaddih, Pelancongan Menarik Di Surabaya

Bukit Jaddih, Pelancongan Menarik Di Surabaya

Bukit Jaddih, Pelancongan Menarik Di SurabayaBukit Jaddih adalah salah satu tempat Percutian Surabaya terbaik nan menarik untuk rancangan pelancongan anda yang terletak di Desa Desa Jaddih, Kabupaten Bangkalan Madura, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Mula mula Bukit ini adalah tempat penambangan batu kapur putih seperti umumnya, kondisinya mirip dengan Brown Canyon yang ada di Semarang. Dan kini Bukit Jaddih ini sentiasa ramai dengan pelancong tempatan mahupun asing, sebab tempat ini masuk category tempat percutian terbaik dan merupakan tempat Pelancongan Terbaru Di Surabaya.

Tempat Pelancongan Menarik Di Surabaya

Bukit jaddih Surabaya ini merupakan tempat pelancongan dan terbaru di Surabaya. Dan kecantikan dari bukit jaddih ini, dari pucuk bukit jaddih kita dapat melihat bukit batu kapur yang kelihatan seperti kota kuno. Di sesetengah sudut, dinding kapur memberikan naungan teguh kepada setiap bahagian pahatan. Di kawasan puncak, luas gundukan yang ditutup dengan rumput hijau menjadi tarikan utama. Dari kawasan puncak kita juga dapat melihat keindahan alam yang luas.

Letak Pelancongan Bukit Jaddih ini berada di dekat penambangan batu kapur di wilayah Bangkalan Madura Surabaya. Jika anda ingin melakukan Lawatan ke tempat ini, anda sepatutnya menempuh perjalanan sekitar 1 jam – 1,5 jam atau sekitar 28 km dari pusat kota Surabaya, tapi kalau dari Malang Batu (airport / stasen) kita memerlukan masa perjalanan 3 jam.

Selaian menikmati keindahan Bukit Jaddih, kita juga dapat menikmati cantiknya Suramadu Bridge Surabaya, sebab jalan menuju lokasi bukit Jaddih sememangnya harus melewati Suramadu Bridge, sebuah jembatan yang menghubungkan Pulau Madura dengan Surabaya sekaligus jembatan terpanjang di Indonesia saat ini.

Biasanya tempat ini oleh Pelancong dijadikan sebagai tempat kombinasi ketika melakukan program Pakej Percutian Bromo atau Percutian ke Malang, maka dari itu, sekiranya ada melakukan Lawatan ke Wisata Gunung Bromo atau ke Malang Batu, anda bole melawat ke Bukit Jaddih sebagi destinasi pelancongan tambahan anda di Surabaya.

Sekian maklumat mengenai Bukit Jaddih Surabaya, Untuk maklumat lebih lengkap mengenai pakej Percutian Surabaya, bajet percutian Surabaya, sila hubungi contact yang telah kami sediakan.

Bukit JaddihPelancongan Terbaru Di Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai