Pakej Percutian ke Pulau Gili Surabaya

Pakej Percutian ke Pulau Gili Surabaya

Pakej Percutian ke Pulau Gili SurabayaPakej Percutian Surabaya – Trip pakej ke Pulau Gili Surabaya merupakan salah satu pilihan pakej pelancongan ke Pantai di Surabaya dengan aktiviti Snorkling atau melihat keindahan bawah laut di Pantai Pulau Gili ketapang, Surabaya.

Pantai pulau gili Surabaya ini termasuk pantai cantik nan menarik yang wajib dilawati semasa melancong di Surabaya, dan tempat percutian Surabaya sangat sesuai untuk Anda yang gemar main air untuk melihat keindahan bawah laut.

Pakej Percutian di Pantai Gili Surabaya

Trip pakej percutian ke Pantai Gili Surabaya ini mempunyai masa pelancongan 1 hari sahaja, namun sekitanaya Anda mempunyai masa pelancongan 2 hari 1 malam, Anda boleh mengkombinasikan dengan Pakej Percutian Bromo, Surabaya. Detail itinerary trip percutian ke Pantai Gili Surabaya adalah sebagai berikut :

  • Untuk memulakan trip pakej percutian ke pulau Gili Surabaya, pihak travel agency kami mengambil Anda di Surabaya atau Malang Batu (airport, stesen / hotel), kemdian pak supir bergerak menghantar Anda ke pelabuhan Probolinggo (probolinggo harbor) dalam masa perjalanan 3 jam.
  • Tiba di Probolinggo harbor, naik perahu motor atau boat untuk menyebrang menuju Pantai Pulau Gili dalam masa 30 minit.
  • Tba di Pantai Gili Surabaya, Anda akan mendapatkan briefing untuk Snorkeling di kawasan Pantai Gili Probolinggo dan kemudian memulakan program snorkeling hingga selesai.
  • Selepas program snorkeling, pihak travel agency kami menghnatar ke Goa kucing yang terletak di tepi Pantai Gili, dan kemudian makan tengah hari yang sudah disediakan oleh crew travel ejan kami.
  • Selepas makan tengah hari, balik ke Probolinggo harbor dan balik ke tempat pengangkutan semula (surabaya / malang batu) dan percutian ke Pantai Gili Surabaya package 1 hari, finish.

Sekiranya cukup masa, selain melawati Pantai Gili, kita boleh melawati Beejay Bakau Resort yang merupakan tempat percutian terbaru pula di probolinggo, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Demikian info mengenai “Pakej Percutian Pantai Gili Surabaya”. Sekiranaya tuan / puan memerlukan info mengenai Bajet atau Harga pakeg percutian ke pantai Gili, Gunung Bromo, Kawah Ijen, Semeru Mahameru dan bajet pakej ground Surabaya, sila hubungi contact travel agency Surabaya kami.


Pilihan Trip Percutian Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu :

Pakej Percutian ke Pantai Gili Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai