Beejay Bakau Resort Probolinggo Surabaya

Beejay Bakau Resort Probolinggo Surabaya

Beejay Bakau Resort Probolinggo Surabaya Beejay Bakau Resort Probolinggo Surabaya adalah salah satu percutian Pamtai dan tempat Percutian Surabaya yang paling menarik dan terbaru yang terletak di utara Probolinggo City, menduduki kawasan seluas 89 hektar, atau lebih-lebih lagi jika pembangunan tempat ini berterusan. Dalam lawatan ini kita juga boleh berjalan santai atau berbasikal di “trek / jejak berbasikal” dalam bentuk jambatan kayu kira-kira 2800 m2 di sepanjang pinggir laut, dan tempat ini biasanya digunakan sebagai gabungan atau pengisi masa semasa program Pakej Percutian Bromo sebab Beejay Bakau Resort (bjbr) ini merupakan tempat Lawatan menarik dekat Gunung Bromo

Tempat Percutian Menarik Di Surabaya

Sebagai tempat menarik di Surabaya, BJBR Probolinggo mempunyai kemudahan menarik apabila an lengkap dibandingkan dengan tarikan pantai yang lain. Bergantung pada ekopelancongan dalam bentuk hutan bakau serta beberapa perjalanan lain seperti pantai pasir putih, dilengkapi dengan permainan seperti bot kanoe, bot bebek juga waterboom, BJBR bernilai juxtaposing dengan tarikan pantai yang lain.

Terdapat juga pelancongan keagamaan berupa masjid di atas laut di mana masjid dipanggil Masjid Nurul Bahar dan bermaksud “Cahaya di atas laut”. Masjid ini mempunyai reka bentuk yang agak unik. jika kita masuk masjid itu serasa kita berada di tengah lautan.

Dan selain itu masjid unik, Beejay Bakau Resort mempunyai ikon baru yang merupakan kuda gergasi dihidupkan sebagai trek berbasikal. Kuda itu bernama Kuda Cipta Wilaha dan patung kuda kedua terbesar di dunia. Reka bentuk pembinaan patung kuda diilhamkan oleh kuda Troya di Yunani Kuno. Dengan kapasiti masuk sebanyak 30 orang, sejak ia dibuka sentiasa ramai dengan Pelancong.

Sekian maklumat mengenai Beejay Bakau Resort, Untuk maklumat lebih lengkap mengenai tempat Lawatan di Surabaya, bajet percutian Surabayasila hubungi contact yang telah kami sediakan.


Pilihan Trip Lawatan yang sesuai dikombinasikan dengan BJBR (beejay bakau resort) adalah :

Tempat Pelancongan Terbaru di Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai