Pakej Bromo Madakaripura Jaddih 3 Hari 2 Malam

Pakej Bromo Madakaripura Jaddih 3 Hari 2 Malam

 

Pakej Bromo Madakaripura Jaddih 3 Hari 2 MalamPakej Bromo Madakaripura Jaddih 3 Hari 2 Malam adalah salah satu pilihan Pakej Percutian Surabaya dengan program pakej tour kombinasi antara pakej percutian ke gunung Bromo untuk melihat keindahan Bromo Sunrise sekali tempat Percutian menarik di sekitar Bromo, seperti kawah Bromo, padang savana, bukit teletubbies, pasir berbisik dan seruni point, selepas itu dilanjutkan melawati tempat dekat gunung Bromo, iaitu Madakaripura Waterfall, kemudian di akhiri dengan trip ke tempat terbaik dan terbaru di Surabaya Indonesia, iaitu Bukit Jaddih Madura.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Madakaripura Jaddih

Pilihan pakej percutian Surabaya 3 hari 2 malam ini kami rancang untuk anda yang ingin melawati tempat percutian menarik dan terkenal di Surabaya sekaligus ramai dilawati oleh pelancong tempatan mahupun asing, iaitu Gunung Bromo – Madakaripura Waterfall – Bukit Jaddih. Dan pakej Surabaya ini sangat sesuai untuk pakej percutian family dan sesuai pula untuk percutian honeymoon.

Sekiranya anda berminat ikut trip pakej pelancongan Surabaya 3h2m ini, anda bole memulakan dari Surabaya, Malang Batu, Jogja, Banyuwangi atau Bali (stasiun, airport / hotel) dengan scudle atau Itinerary seperti di bawah ini :

HARI KE 1 : SURABAYA, MALANG BATU, BANYUWANGI, JOGJA / BALI – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO TENGGER SEMERU.

 • Staf kami mengangkut anda dari Surabaya, Malang Batu, Jogja, Banyuwangi atau Bali, kemudian bergerak menuju hotel / penginapan di dekat gunung Bromo Surabaya (jika start dari surabaya atau malang batu, masa perjalanan 3 jam).
 • Tiba di hotel Bromo Surabaya, check in hotel dan kemudian rehat untuk persiapan program pakej percutian gunung bromo, ari  esok.

HARI KE 2 : PAKEJ TRIP BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – BUKIT TELETBBIES – PASIR BERBISIK.

 • 02.30 pagi anda akan dijemput guna Jeep untuk melawati penanjakan (tempat terbaik melihat keindahan Bromo Sunrise) dalam masa 30 minit.
 • Tiba di lokasi penanjakan / view point 1, kita menunggu munculnya matahari terbit sambil menikmati suasana sejuk nya puncak gunung penanjakan Bromo.
 • Setelah matahari sudah tanpak, maka kita berkesempatan menikmati indahnya sunrise hingga puas dan kemudian kembali ke Jeep Bromo untuk menuju ke tempat letak Jeep dilautan pasir / tempat parkir jeep dekat Kawah Bromo Surabaya.
 • Tiba di lokasi kereta jeep (lautan pasir), berjalan kaki meuju Kawah Bromo atau anda boleh menggunakan perkhidmatan kereta kuda Bromo dengan 15 minit perjalanan menuju ke kawah.
 • Puas mengexplorasi kawah Bromo, driver Jeep mengnantarkan anda ke Padang Savana serta Bukit Teletubies dan kemudian ditutup dengan lawatan ke Pasir Berbisik.
 • Puas mengexplor semau tempat pelancongan sekiatar bromo, kembali ke hotel – breakfast rehat untuk pesiapan pakej gunung bromo – madakaripura & bukit jaddih Surabaya hari esok.

HARI KE 3 : PAKEJ MENDAKI GUNUNG BROMO (SUNRISE IN SERUNI POINT) – MADAKARIPURA WATERFALL – BUKIT JADDIH – SURABAYA / MALANG AIRPORT.

 • 04,00PM, kami mengambil anda di hotel Bromo, kemudian bergerak menuju tempat parking kereta sruni point area dengan masa perjalanan 20 minit.
 • Tiba di parking seruni Bromo, mamulai mendaki ke puncak seruni point selama 30 minit dengan ditemani tour guide yang kami sediakan.
 • Tiba di puncak seruni point, menunggu munculnya sunrise sekali menikmati kawasan gunung Bromo dari puncak seruni.
 • 06,30PM, kembali ke hotel Bromo Surabaya – mandi – breakfast – check out dan melanjutkan perjalanan ke Madakaripura Waterfall selama 1 jam hingga tempat perking kereta.
 • Tiba di tempat letak kereta Madakaripura waterfall, kita naik ojek / jasa perkhidmatan motor roda 2 hingga dipintu masuk air terjun, kemudian berjalan kaki menuju tempat percutian air terjun Madakaripura dengan ditemani tour guide tempatan yang telah disediakan oleh pihak pengelola Madakaripura Waterfall Surabaya selama 30 minit.
 • Puas menikmati keindahan Madakaripura Waterfall, kembali ke tempat letak kereta untuk ganti pakaian, kemudian bergerak menuju tempat percutian terbaru di Surabaya, iaitu Bukit Jaddih dengan masa perjalanan 3 jam, semasa perjalanan ke bukit jaddih ini sangat menarik, sebab kita melalui jembatan terpanjang di Indonesia, iaitu Suramadu Bridge Surabaya.
 • Puas mengexplor kawasan bukit jaddih, kami menghantar kembali ke Surabaya, Malang, Banyuwngi, dan Pakej Lawatan Surabaya Bromo 3 hari 2 malam selesai.

Demikian maklumat mengenai “Pakej Bromo Madakaripura Jaddih 3 Hari 2 Malam”. Untuk maklumat dan penempahan pakej percutian Surabaya, bajet percutian ke Bromo / bajet Percutian Surabaya, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, Tumpak sewu Surabaya, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA, BROMO, MALANG :

Pakej Bromo Madakaripura Jaddih 3 Hari 2 Malam

Mungkin Anda juga menyukai