Pakej Percutian Bromo Madakaripura Bukit Jaddih

Pakej Percutian Bromo Madakaripura Bukit Jaddih

Pakej Percutian Bromo Madakaripura Bukit JaddihPakej Percutian Bromo Madakaripura Bukit Jaddih salah satu pakej percutian surabaya  2 hari 1 malam yang diawali dengan melawati tempat pelancongan terbaru di Surabaya, iaitu Bukit Jaddih Surabaya kemudian dilanjutkan program pakej percutian bromo sunrise di penanjakan 1 sekaligus melawati tempat menarik di sekitar Gunung Bromo, seperti Kawah Bromo, Padang Savana, Bukit Teletubbies dan Pasir Berbisik. Selepas pakej Bromo, diteruskan lawatan ke Madakaripura waterfall yang merupakan tempat percutian menarik dekat Gunung Bromo Surabaya.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Madakaripura Jaddih

Dalam program pakej tour kombinasi antara Pakej Pelancongan BromoMadkaripura WaterfallBukit Jaddih ini sangat sesuai untuk anda yang mempunyai masa pelancongan 2h1m bersama keluarga (percutian family) dan sesuai pula untuk program pakej percutian honeymoon. Sekiranya anda minat dengan trip Pakej Percutian Surabaya 2 Hari 1 Malam ini anda bole memulakan dari Surabaya, Malang, Banyuwngi, Jogja atau Bali. Untuk mengetahui detail butiran / itinerary pakej surabaya 2 days 1 nights adalah sebagai berikut :

HARI KE 1 : SURABAYA, MALANG BATU, JOGJA, BANYUWANGI / BALI – BUKIT JADDIH MADURA – HOTEL DEKAT GUNUNG BROMO

 • Pakej Surabaya 2h1m kami mulakan dengan mengambil anda di Surabaya, Malang, Banyuwngi, Jogja atau Bali (hotel, stasiun / airport), kemudian bergerak menuju tempat percutian baru di Surabaya, iaitu Bukit Jaddih dengan masa perjalanan 1,30 dari Surabaya, dan semasa perjalanan ke Bukit Jaddih kita akan melalui jembatan terpanjang di Indonesia, iaitu Suramadu Bridge Surabaya.
 • Selepas mengexplor semua kawasan Bukit Jaddih Surabaya, bergerak menuju tempat penginapan / hotel dekat wisata Bromo Surabaya.

HARI KE 2: PAKEJ GUNUNG BROMO – MADAKARIPURA WATERFALL – SURABAYA, MALANG BATU, JOGJA, BANYUWANGI / BALI.

 • 02.30 pagi anda akan dijemput dengan Jeep Bromo untuk melawati penanjakan (tempat terbaik melihat keindahan Bromo Sunrise) dengan masa 30 minit.
 • Tiba di lokasi penanjakan / view point 1, kita menunggu munculnya matahari terbit sambil menikmati suasana sejuk nya puncak penanjakan 1 gunung Bromo.
 • Setelah matahari sudah tanpak, maka kita berkesempatan menikmati indahnya Bromo Sunrise hingga puas.
 • Pukul 06.00 / 30, kita kembali ke Jeep untuk menuju ke tempat letak Jeep dilautan pasir / tempat parkir jeep dekat Kawah Bromo Surabaya.
 • Tiba di lokasi kereta jeep (lautan pasir), berjalan kaki meuju Kawah Bromo atau anda boleh menggunakan perkhidmatan kereta kuda dengan 15 minit perjalanan menuju ke kawah Bromo.
 • Puas mengexplorasi kawah Bromo, driver Jeep mengnantarkan anda ke Padang Savana serta Bukit Teletubies dan kemudian ditutup dengan lawatan ke Pasir Berbisik.
 • Puas mengexplor semau tempat pelancongan sekiatar bromo, kembali ke hotel untuk breakfast, mandi – check out hotel dan meneruskan perjalanan ke lokasi Madakaripura Waterfall selama 1 jam dari Hotel kawasan Bromo.
 • Tiba di tempat letak kereta Madakaripura Waterfall, kita naik ojek / jasa perkhidmatan motor roda 2 hingga dipintu masuk air terjun, kemudian berjalan kaki menuju tempat percutian air terjun Madakaripura dengan ditemani tour guide tempatan yang telah disediakan oleh pihak pengelola Madakaripura Waterfall selama 30 minit.
 • Puas menikmati keindahan madakaripura waterfall, kembali ke tempat letak kereta untuk ganti pakaian, kemudian kami menghantar kembali ke Surabaya, Malang, Banyuwngi, dan Pakej Lawatan Surabaya selesai.

Untuk maklumat lebih lanjut, mengenai “Pakej Percutian Bromo Madakaripura Bukit Jaddih” Soalan atau tempahan pakej percutian Surabaya, bajet percutian ke Bromo / bajet Percutian Surabaya, dan untuk informasi lawatan Surabaya lainnya, seperti Kawah Ijen, Hiking Semeru, Malang Batu, pakej ground Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA, BROMO, MALANG :

Pakej Lawatan Surabaya Bromo Madakaripura Jaddih

Mungkin Anda juga menyukai