Pakej Surabaya Bromo Jaddih 2 Hari 1 Malam

Pakej Surabaya Bromo Jaddih 2 Hari 1 Malam

Pakej Surabaya Bromo Jaddih 2 Hari 1 MalamPakej Surabaya Bromo Jaddih 2 Hari 1 Malam adalah sebuah pilihan Pakej Percutian Surabaya dengan masa pelancongan 2h1m yang di awali dengan program Pakej Percutian Bromo Surabaya untuk melihat keindahan Bromo Sunrise di puncak penanjakan 1, kemudian dilanjutkan ke padang savana, pasir berbsik, kawah bromo dan tempat menarik di sekitar Gunung Bromo lainnya. Selepas trip pakej percutian bromo, melanjutkan trip ke tempat terbaru di Surabaya, iaitu Bukit Jaddih Madura, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Bukit Jaddih

Tour kombinasi Pakej Pelancogan Bromo dengan Bukit Jaddih Madura ini sangat sesuai untuk trip famil (private tour), group atau Percutian Honeymoon. Dan untuk menikmati trip ini anda bole mengawali dari Surabaya, Malang Batu atau Banyuwangi  (airport, stasen / hotel) dengan scudle atau Itinerary seperti dibawah ini :

HARI KE 1 : SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL DEKAT GUNUNG BROMO

  • Trip Surabaya 2h1m kami mulakan dengan pengangkutan anda dari lapangan terbang SurabayaMalang, Kota Batu / Banyuwangi, kemudian perjalanan menuju ke hotel dekat gunung Bromo dengan masa perjalanan kurang lebih 3 jam.
  • Sampai di hotel di kawasan Gunung Bromo Surabaya, check in – rehat untuk persiapan trip pakej Lawatan Bromo hari esok (free program).

HARI KE 2 : TRIP GUNUNG BROMO – TEMPAT SEKITAR BROMO – BUKIT JADDIH – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI.

  • 03:00 pagi memulai program Pakej percutian Gunung Bromo dengan guna kenderaan Jeep Bromo menuju ke titik pandang matahari terbit yang tertinggi di kawasan gunung Bromo iaitu Gunung Pananjakan 1 (tempat terbaik untuk melihat Sunrise) berlatar belakang atau berbackground gunung Bromogunung batok, gunung kerusi dan gunung Semeru.
  • Puas melihat Sunrise, kembali ke jeep untuk melanjutkan Lawatan ke Kawah Bromo hingga tempat parking jeep dilautan pasir.
  • Tiba di tempat letak kereta jeep, berjalan kaki untuk mencapai kawah selama 30 minit atau anda menggunakan perkhidmatan sewa kuda dengan masa kira-kira 15 minit.
  • Setelah berpuas hati dengan keindahan kawah Bromo, dilanjutkan ke lokasi pelancongan sekitar gunung bromo, iaitu padang savana atau bukit teletubbies dan ditutup dengan Lawatan ke pasir berbisik.
  • Selepas dari Pasir Berbisik, kembali ke hotel untuk sarapan, mandi, check out dan melanjukan perjalanan ke Bukit Jaddih dengan perjalanan 3 jam, dan sebelum ke bukit jaddih anda bole stop dan melihat keindahan Suramadu Bridge (jembatan terpanjang di indonesia) dari dekat.
  • Puas menikmati keindahan bukit Jaddih, kami menghantar anda kembali ke Surabaya atau Malang Batu, dan program pakej percutian surabaya 2 hari 1 malam selesai.

Sekian informasi tentang Pakej Percutian Bromo Bukit Jaddih, Untuk maklumat lebih lanjut mengenai mengenai pakej Percutian Surabaya, bajet percutian Surabaya, Kawah Ijen, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu Surabaya, pakeg ground Surabaya, Tempat lawatan menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA, BROMO, MALANG :

Pakej Percutian Bromo Surabaya Bukit Jaddih

Mungkin Anda juga menyukai