Pakej Percutian Menarik Di Surabaya

Pakej Percutian Menarik Di Surabaya

Pakej Percutian Menarik Di SurabayaPakej Percutian Menarik Di Surabaya ini merupakan salah satu pilihan Pakej Percutian Surabaya 1 hari yang sangat menarik dan terbaru, sebab dalam program trip ini kita akan melawati tempat Pelancongan terbaru dan menarik di Surabaya, iaitu Bukit Jaddih (jaddih hill). Bukit Jaddih Surabaya adalah tempat yang mulanya tempat penambangan batu kapur yang terletak di kampung Parseh, Socah, Bangkalan, Surabaya, Jawa Timur Indonesia, tapi dari masa kemasa tempat ini dijadikan tempat Pelancongan awam yang sangat ramai dilawati oleh Pelancong tempatan mahupun asing.

Pakej Lawatan Menarik Di Surabaya

Pilihan Pakej Pecutian Surabaya satu ini berdurasi 1 hari full day, dan menariknya dalam program trip ini selain melawati Bukit Jaddih kita berkesempatan melawati Suramadu Bride Surabaya pula, yang merupakan jembatan terpanjang di Indonesia saat ini. Dan selain itu kita juga berkesempatan untuk menikmati suasana Surabaya North Quay. Sekiranya kita ingin menikmati trip Pelancongan 1 hari ini, bole kita start dari Surabaya atau Malang dengan Itinerary seperti berikut :


  • Untuk memulakan trip pakej percutian, crew travel agency kami menjemput anda di Surabaya (airport, stasiun / hotel), kemudian bergerak menuju lokasi Bukit Jaddih di Madura dengan masa 1,30 jam (jika start dari malang 3 jama).
  • Tiba di Bukit Jaddih, mengexplor semua kawasan Bukit Jaddih hinnga puas dan bole pula mandi di kolam renang (swimming pool) yang berada di Bikit Jaddih Surabaya.
  • Selepas itu, program pakej percutian Surabaya dilanjutkan melawati Suramadu Bridge, lepas menmati kemegahan jembatan Suramadu, kita bole stop di restauran Binjay untuk makan siang dengan menu ulam itik special.
  • Selepas makan siang di Restaurant Binjay, kami menghantar anda ke Surabaya North Quay sebuah tempat pelancongan baru yang terletak di Terminal Gapura Surya Nusantara Pelabuhan Tanjung Perak Surabaya.
  • Lepas dari North Quay Surabaya, sekiranya ada banyak masa, anda bole minta kepada bapak supir untuk dihantar ke tempat memebeli belah murah disekitar Surabaya. Selepas itu kami menghantar kembali ke tempat pengambilan semula diairport, stasen atau hotel dan Pakej Percutian Surabaya, selesai.

Sekian informasi tentang Pakej Percutian Surabaya 1 Hari, Untuk maklumat lebih lanjut mengenai mengenai Program trip Percutian Surabaya, bajet percutian ke Surabaya, Pakej Percutian Bromo dll, sila hubungi pihak travel agency kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA BROMO :

Pakej Pelancongan Menarik Di Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai