Cantik & Menarik – Pulau Gili Ketapang, Surabaya

Cantik & Menarik – Pulau Gili Ketapang, Surabaya

Cantik & Menarik - Pulau Gili Ketapang, SurabayaTempat Percutian Menarik di Surabaya – Pantai Gili atau Pulau Gili Ketapang merupakan tempat percutian Surabaya yang sesuai dilawatai semasa melancong ke Surabaya. Pantai ini terletak di bandar Probolinggo, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Pantai Gili Ketapang merupakan salah satu destination pelancongan pantai cantik nan menarik. Untuk melawati pantai pulau Gili ini kita mesti guna perkhidmatan boat atau perahu motor melalui Tanjung Tembaga harbor, Probolinggo, dalam masa 30 minit.

Gili Ketapang, Pantai Menarik di Surabaya

Cantik & Menarik - Pulau Gili Ketapang, SurabayaApa yang menarik di pantai pulau Gili ketapang,?? Pulau Gili mempunyai pantai pasir putih indah nan luas,namun untuk samapai ke tempat pelancongan ini kita mesti bergerak pagi maksimum pukul 09:00am.

Selain mempunyai pantai pasir putih yang indah, di Gili ketapang Surabaya ini ada Goa yang kunun dan di percayai oleh masyaraka tempatan, bahwa gos tersebut dalah tempat persinggahan syekh maulana ishak, salah satu Wali Songo penyebar agama islam di pulau Jawa, Surabaya.

Cantik & Menarik - Pulau Gili Ketapang, SurabayaPantai pulau Gili ketapang ini merupakan tempat percutian Surabaya terbaru, sebab tempat ini resmi di buka oleh pemerintah Surabaya (kerajaan) pada tahun 2016. Dan kini Pantai Gili ini menjadi tempat percutian favorite bagi pelancong tempatan mahupun asing.

Selain mempunyai pantai pasir putih menarik, Pulau Gili ketapang Surabaya ini juga memiliki aktiviti yang sangat menarik yang wajib kita cuba semasa lawatan di panatai Gili ketapang Surabaya,iaitu aktiviti snorkeling atau menyelam.

Cantik & Menarik - Pulau Gili Ketapang, SurabayaDan selain aktiviti Snorkeling, ada lagi 1 aktiviti yang lagi menarik, iaitu Camping atau Khemah di pantai pasir putih Gili ketapang Surabaya sekali melihat matahari terbenam yang popolar dengan sebuatan sunset Gili ketapang Surabaya.

Aktiviti ini sangat di gemari oleh pelancong thailand dan singapore, sementara pelancong dari Malaysia dan Brunai darussalam pergi melancong ke Gili ketapang Surabaya, bertujuan untuk menikmati keindahan Pantai dan Snorkeling.

Sekiranya Anda teringin melancong ke Pantai pulau ketapang Surabaya ini, pilihan pakej yang sangat sesuai adalah, semasa trip pakej percutian Bromo atau semasa mengikuti program trip ke Kawah Ijen, sebab panati pulau Gili ketapang Surabaya ini satu laluan dengan Gunung Bromo dan Kawah Ijen.

Demikian info mengenai “Pantai Pulau Gili Ketapang, Surabaya“. Sekiranaya tuan / puan memerlukan info mengenai harga atau bajet Pakej Percutian ke Gili ketapang Surabaya, pakej ground Surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, facility atau kemudahan pelancongab dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.

Jom,!! Melancong ke Pantai Gili Ketapang, Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai