Bukit Teletubbies Gunung Bromo Surabaya

Bukit Teletubbies Gunung Bromo Surabaya

Bukit Teletubbies Gunung Bromo SurabayaBukit Teletubbies Gunung Bromo Surabaya Gunung Bromo merupakan gunung berapi aktif dan paling popular sebagai kawasan pelancongan di Jawa Timur, Indonesia. Gunung Bromo juga merupakan tempat pelancongan menarik di Surabaya, sehingga menjadi tumpuan pelacong dalam dan luar negara.

Gunung Bromo menjadi tempat percutian yang selalunya ramai di lawati oleh pelancong, kerana selain mempunya sunrise yang sangat cantek, Gunung Bromo juga mempunyai tarikan lainnya, salah satu nya adalah ; Bukit Teletubbies Gunung Bromo.

Bukit Teletubbies Gunung Bromo Surabaya

Bukit Teletubbies Gunung Bromo SurabayaBukit Teletubbies identik dengan Padang Savana Bromo, dan kenapa ramai pelancong menyebut padang rumput savana atau bukit savanan, sebab letak atau lokasi Bukit Teletubbies ini berhampiran dengan padang rumput savana.

Bukit Teletubbies adalah tarikan daripada Gunung Bromo Surabaya dan menjadi salah satu pilihan spot terbaik untuk photography dan foto prewedding, namun untuk sampai di Bukit Teletubbies ini kita sepatutnya guna perkhidmatan Jeep atau perkhidmatan sewa kuda.

Bukit Teletubbies Gunung Bromo SurabayaDalam trip Pakej Percutian Bromo, Bukit Teletubbies Gunung Bromo ini biasanya di lawati selepas program lawatan ke Kawah, sebab laluan menuju  Bukit Teletubbies ini sangat mudah di capai, berbeza dengan laluan menuju kawah dan puncak penanajakan.

Selain mudah di capai, Bukit Teletubbies ini sangat berhampiran dengan Padang Savana sekali dekat dengan padang Pasir Berbisik Bromo, sehingga dalam program Pakej Percutian Bromo tempat pelancongan ini dilawati selepas lawatan ke Kawah atau selepas program pakej sunrise.

Bukit Teletubbies Gunung Bromo SurabayaDalam Pakej Percutian Surabaya Bromo, Bukit Teletubbis yang terletak di kawasan taman nasional Surabaya ini, kini menjadi salah satu tempat pelancongan yang wajib dilawati, sebab tempat ini memang sangat cantik nan menarik dengan tarikan hamparan rumput yang hijau.

Majoriti pelancong dari Malaysia Kuala Lumpur, Brunai, Singapore yang pergi ke Bromo Surabaya, pastilah visit tempat ni. Untuk melawati tempat pelancongan ini sangat mudah, sebab tempat ini sudah masuk dalam pakej percutian, hehehe.

Note: Untuk melakukan program pakej percutian ke tempat menarik di Surabaya, masa terbaik nan sesuai untuk trip pelancongan Surabaya adakah bulan april – dec.

Itulah sedikit maklumat mengenai “Bukit Teletubbies Gunung Bromo“. Untuk informasi Pakej Percutian ke Malang, Kawah Ijen, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu, pakej ground ke Surabaya, Bajet percutian, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


Pilihan Pakej Percutian Surabaya Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu, Surabaya :

Bukit Teletubbies di Gunung Bromo Surabaya