Taman 1000 Bunga Di Malang Surabaya

Taman 1000 Bunga Di Malang Surabaya

Taman 1000 Bunga Di Malang SurabayaSelain Masjid Ajaib Malangada lagi satu tempat menarik yang bole kita lawati semasa melakukan program pakej percutian Surabaya, iaitu Taman 1000 Bunga Di Malang Surabaya atau Taman Seribu Bunga Selecta Malang.

Taman 1000 Bunga Di Malang adalah salah satu tarikan dari pada bandar Malang, Surabaya, Jawa Timur Indonesia dan merupakan salah satu tempat percutian favorit di bandar Batu, Malang, Surabaya. Taman selecta juga menjadi tempat yang sentiasa di lawati banyak pelancong yang pergi melancong di Malang Surabaya.

Taman Seribu Bunga Di Malang Surabaya

Taman 1000 Bunga Di Malang SurabayaTarikan dari Taman 1000 Bunga Di Malang Surabaya ini memiliki udara sejuk, sekali macam macam warna warni bunga indah nan menarik, sehingga para pelancong merasa seronok nan puas hati di taman seribu bunga Malang. Letak taman pelancongan Selecta berada di Malang dan dekat dengan ladang epal Malang.

Taman 1000 Bunga Di Malang Surabaya ini dulu dibina oleh Belanda pada jaman penjajahan diantara tahun 1920 sampai 1928. Dan kini menjadi tempat favorit nan menarik untuk pelancong tempatan mahupun asing.

Taman 1000 Bunga Di Malang SurabayaTaman 1000 Bunga Di Malang Surabaya sangat sesuai dilawati untuk di musim cuti bersama family atau travel group. Ada banyak pemandangan indah sekali ada macam macam permainan untuk kanak kanak, sehingga tempat ini sesuai untuk program pakej percutiuan keluarga anda .

Macam macam permainan yang ada di Taman Seribu Bunga ini diantaranaya : Goa Singa, Flying Fox, Sepeda Air, Perahu Ayun, Water Boom, Playground, Taman Singa, Sky Bike, Swimming Pool dan masih ada tempat permaian lainnya.

Taman 1000 Bunga Di Malang SurabayaTak setakat permainan untuk kanak kanak, selain permainan Taman 1000 Bunga Di Malang Surabaya ini mempunyai banyak macam macam jual makanan sedap, sehingga buat para pelancong tak paya mencari makanan di di luar taman.

Dan selain banyak macam macam jual makanan sedap, di Taman 1000 Bunga Malang Surabaya ini dilengkapi dengan facility semacam Area Parkir, Tempat Ibadah (surau/ musolla), Toilet Awam (tandas) dan hotel, sehingga pelawat merasa senang bila melawati Taman 1000 Bunga Di Malang Surabaya ini.

Taman 1000 Bunga Di Malang SurabayaBila masa yang sesuai melawati Taman 1000 Bunga Di Malang Surabaya ini,?? kami maklumkan, masa yang sesuai nan terbaik untuk melawati Taman 1000 Bunga di Surabaya dan tempat tempat menarik lainnya bermula dari bulan april – dec.

Biasanya Taman 1000 Bunga Di Malang Surabaya ini dikombinasikan dengan beberapa tempat menarik di kawasan bandar Malang Batu, seperti, Jatim Park 1,2 & 3 (theme park), Muzium Angkut Malang, Flower Garden Malang, Coban Rondo Malang, Ladang Epal Malang dan juga bole dilawatai selepas program pakej percutian Bromo.

Itulah sedikit maklumat mengenai “Taman Seribu Bunga di Surabaya“. Untuk informasi Pakej Percutian ke Malang, Kawah Ijen Surabaya, Hiking Semeru Surabaya, Malang Batu, pakej ground ke Surabaya, Bajet percutian ke surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, kemudahan pelancong dan lain lain, sila hubungi contact travel ejen kami.


PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA, BROMO, MALANG :

Taman Bunga Di Malang Surabaya Indonesia

Mungkin Anda juga menyukai