Pakej Percutian Surabaya Madakaripura Gili

Pakej Percutian Surabaya Madakaripura Gili

Pakej Percutian Surabaya Madakaripura GiliPakej Percutian Surabaya Madakaripura Gili adalah salah satu trip pakej percutian Surabaya yang mempunyai masa pelancongan 2 hari 1 malam yang di mulakan dengan lawatan ke Pulau Gili, sebuah pantai di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Selepas lawatan ke pantai Gili, trip pakej percutian di teruskan dengan lawatan ke Air terjun Madakaripura yang merupakan waterfall cantik di Surabaya dan juga tempat percutian menarik sekitar taman nasional Bromo tengger Semeru.

Pakej Percutian ke Surabaya Madakaripura Gili

Pakej Percutian Surabaya Madakaripura Gili ini merupakan trip pakej percutian Surabaya terbaru yang sangat sesuai nan menarik bagi Anda yang suka dengan pelancongan Alam, oleh sebab itu trip pakej Surabaya madakaripura gili ini kami cipta. Detail itinerary Pakej Percutian Surabaya, Madakaripura Gili 2h1m adalah sebagai berikut :

HARI KE 1 : SURABAYA, MALANG BATU / BANYUWANGI – PANTAI GILI SURABAYA – HOTEL MADAKARIPURA WATERFALL

  • Crew travel agency (supir) kami memulakan trip Pakej Percutian Surabaya Madakaripura Pantai Gili dengan mengmabil Anda di Surabaya, Malang Batu / Bnayuwangi airport, kemudian bergerak ke Probolinggo harbor dalam masa perjalanan 3 jam.
  • Tiba di di pelabuhan atau Probolinggo harbor, transfer ke perahu motor (boat), kemudian bergerak ke pulau panatai Gili yang merupakan pantai di Surabaya yang sangat menarik nan cantik.
  • Tiba di pulau pantai Gili, Anda akan di pandu oleh guide travel agency ke tempat terbaik nan cantik untuk program snorkeling.
  • Selepas program snorkeling, makan tenga hari, kemudian kembali ke probolinggo harbor dan check in hotel – rehat untuk persiapan trip pakej percutian Surabaya, hari esok.

Note ; Sebelum check in hotel, kita boleh melawati Beejay Bakau Resort, tempat pelancongan terbaru di dekat pulau gili.

HARI KE 2 : CHECK OUT HOTEL – MADAKARIPURA WATERFALLS – SURABAYA, MALANG BATU / BANYUWANGI AIRPORT.

  • 07:30am selepas breakfast, crew travel agency kami mengambil Anda di hotel dekat Madakaripura waterfall, kemudian check out hotel dan bergerak menuju watefall dalam masa 1 jam.
  • Tiba di letak parkir kereta, Anda akan di hantar guna perkhidmatan motor hingga pintu masuk waterfalls, dan kemudian jalan kaki dalam masa perjalanan 45 minit.
  • Selepas melawati Madakripura waterfall, kembali ke Surabaya, Malang Batu atau Banyuwangi dan trip Pakej Percutian Madakaripura Gili 2 hari 1 malam, finish.

Demikian info mengenai “Pakej Percutian Surabaya 2 Hari 1 Malam”. Info lebih banayak mengenai Bajet atau Harga Pakej Percutian Madakaripura Gili, Gunung Bromo, Kawah Ijen, Semeru Mahameru dan pakej ground Surabaya, sila hubungi contact travel agency Surabaya kami.


Pilihan Trip Percutian Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu :

Pakej Percutian Surabaya Madakaripura Pulau Gili

Mungkin Anda juga menyukai